Coda: magyarul is elérhető a Neon programcsomag

Kovács Attila, 2009. március 15. 11:34

A Coda Hungary Kft. magyar nyelven is elérhetővé tette a Neon szoftvercsomagot. A körülbelül 15 millió font költségvetésű projekt munkaórában számolva közel 300 emberévnyi kutatási, fejlesztési és tesztelési munka eredménye. Honosítási munkáinak befejeztével a Neon immár a hazai közepes- és nagyvállalati ügyfelek igényeire szabottan, a megfelelő magyar nyelvű szakmai terminusokkal, a magyar pénzügyi-számviteli szabályozásnak és törvényi előírásoknak megfelelő funkcionalitással ellátott, lokalizált változatban is rendelkezésre áll.

A Neon számos új fejlesztésű pénzügyi informatikai rendszert foglal magában. A lelkét a Financials v11.0 adja, amely böngésző alapú, nemzetközi szintű pénzügyi, számviteli szolgáltatásokat biztosít. Emellett tartalmaz egy webböngészőre tervezett, a Microsoft Office programcsomaggal kompatibilis beszerzési rendszert (Procurement), illetve egy számlaegyeztetési rendszert (Invoice Matching) is, amelyek bármely ERP- vagy pénzügyi rendszerrel integrálhatók. Új munkafolyamat-irányítási rendszere (Workflow) szabályozza a folyamatok működését a Coda termékeiben, az eszközgazdálkodási rendszer (Assets) pedig az eszközöket érintő jelentéskészítési, nyilvántartási, értékelési funkciókat tartalmazza, nemzetközi szintű képességekkel.

A Neon legelső felhasználója az AVIS Europe nemzetközi autókölcsönző 13 európai irodájának elszámolásait, back-office tevékenységeit kezelő budapesti AVIS Group BSC volt, amely már a 2007-es bevezetést megelőző béta-tesztelési folyamatban is részt vett.

A magas színvonalú elektronikai alkatrészek – ferrit magok, transzformátorok, chipkondenzárotok, tekercselt alkatrészek – előállításával foglalkozó TDK Elektronika Magyarország Kft. számára a Coda rendszere nagymértékben megkönnyítette az euró alapú törvényi elszámolásokat a tárgyieszköz-nyilvántartás területén. A TDK 2008 októberében tért át az új verzióra, a Neonra, amely a pénzügyi-számviteli folyamatok összes fázisát lefedi – köztük a tárgyieszköz-gazdálkodást is.

A Neon korábbi verzióját használók közé tartozik a Stanley Electric Hungary Kft. is, amely a világ legnagyobb autólámpa-gyártóinak egyike, neves autógyártók kiemelt fontosságú beszállítója. A Stanley Electric esetében a verzióváltással, azaz a Neonra történő 2009. januári áttéréssel párhuzamosan technológiai váltás is történt, amely hosszú távon biztosítja a vállalati ügyvitel informatikai hátterét

A Magyar RTL Televízió és kapcsolt vállalkozásai is a Coda megoldását alkalmazzák a pénzügyi-számviteli feladatok teljes körű ellátására, beleértve a tárgyieszköz-nyilvántartást és a konszolidált jelentések összeállítását. A Coda rendszere végzi el továbbá a raktározási és kereskedelmi tevékenységekhez kapcsolódó nyilvántartási, elszámolási feladatokat is az ezen területekre szakosodott kapcsolódó vállalatokon belül.

Kulcsszavak: Coda-hu kkv

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50