Utolsó Firefox 3.5 béta a jövő héten

Milkovits Gábor, 2009. április 16. 09:40

A Mozilla a jövő héten kiadja következő generációs Firefox 3.5 böngészőprogramjának utolsó, immár negyedik nyilvános béta tesztverzióját, amely immár a szoftver összes funkcionális elemét tartalmazni fogja.

Az új böngésző fő újítása a korábbinál sokkal gyorsabb TraceMonkey Java motor, de figyelemreméltó a Microsoft Internet Exploreréhez hasonló privát böngészés is, amely a felhasználó adatainak lehetséges legmagasabb szintű megóvását jelentő üzemmód. A szoftver menetrendje többször is halasztást szenvedett: az akkor még 3.1 néven futó böngészőnek eredetileg februárban kellett volna megjelennie, azonban január végén ezt bizonytalan időre eltolták, mert még 18 komoly biztonsági rést kellett befoltozni a programon. Ezután március elején már 3.5-ösre keresztelték a megújult böngészőt, amelynek első bétája röviddel ezt követően jelent meg.

A mostani utolsó béta után még nagyjából két Release Candidate verzióra lehet számítani, amelyek elvileg már csak apróbb dolgokat hivatottak tesztelni. A Mozilla ennek ellenére felhívja a figyelmet, hogy az április 22-én megjelenő béta 4 esetleg nehezebben futhat a kisebb teljesítményű gépeken, habár amúgy meglehetősen stabil. Ha ezután minden jól megy, júniusban végre valóban megjelenhet a végleges szoftver, aminek ideje is, hiszen az Internet Explorer 8-nak így is sikerült már megelőznie.

Kulcsszavak: Mozilla böngésző Firefox

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50