Akkutöltő állomások a londoni Heathrow repülőtéren

Milkovits Gábor, 2009. április 17. 09:22

A londoni Heathrow repülőtér üzemeltetője a Samsung-al együttműködve több terminálon összesen 47 elektromos hálózati konnektorokat tartalmazó csomópontot létesített a várótermekben, ahol az utasok feltölthetik készülékeik akkumulátorát.

A szolgáltatás igen hasznos lehet az utazók számára, főleg akkor, ha a Heathrow-t csak átszállóhelyként használják, ahol a várakozás közben lemerülhet laptopjuk, mobiltelefonjuk, vagy mp3 lejátszójuk akkumulátora. A feltöltő-helyek éppen ezért értelemszerűen az indulási várókban lettek elhelyezve; egy-egy ilyen ponton egyszerre nyolc eszköz akkuját lehet tölteni. A rendszer kiépítése 300 000 fontba került (1 brit font = 331 forint), amiből egyelőre nem tudni, hogy mennyit állt a Samsung, amely részben a technológiát is szállította hozzájuk, szponzorként pedig legújabb elektronikai eszközeit reklámozza rajtuk.

Az ár elsőre talán egy kissé magasnak tűnhet, azonban egy ilyen rendszer utólagos biztonságos kiépítése egy repülőtéren nyilvánvalóan nem egyszerű feladat. Ami az érkezési oldalt illeti, ott egyelőre nincs ilyen lehetőség, vagyis a rokonaikra vagy barátaikra várakozóknak célszerű továbbra is feltöltött készülékekkel érkezni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14