Mentesítik az időseket a számítástechnika bonyodalmas részétől

Nyugdíjasok és a számítógép

forrás Prim Online, 2009. május 4. 12:59

Egyre több nyugdíjas ügyfélről gondoskodnak mostanában a TZteam kft-nél – mesélte lapunknak Takács Zoltán, a cég vezetője –, s a tapasztalatok alapján különleges módszerrel hozzák az új technika közelébe az érdeklődő időseket.

Volt, akinek az unokája ment ki Amerikába, s az internet volt az egyetlen megfizethető kommunikációs eszköz. Mások a levelezésüket intézik interneten, ami igen gyors és olcsó, csak meg kell tanulni a módszerét.
A cégnél különleges nyelvezetet alakítottak ki, s a hozzájuk fordulókat teljesen szokásos kifejezéssel ismertetik meg a számítógéppel. Az érdeklődő eldöntheti, hogy laptopot vagy asztali gépet szeretne, s azt a cég szakemberei úgy alakítják ki, hogy mentesítik az időseket a számítástechnika bonyodalmas részétől – ezeket egyszerűen eltüntetik a felhasználó elől, s csak a nagyon egyszerű kezelőfelületek maradnak, amit könnyedén meg lehet tanulni.

A nyugdíjasoknak szerencsére sok az idejük, ezért nekik a lassabb, és ezért sokkal olcsóbb gépek is megfelelnek. Internetezésre alkalmas számítógépet már 18 ezer forinttól lehet náluk kapni, s a nyugdíjas vásárlókat nagy türelemmel kiképezik a legfontosabb programok használatára, s utólag is segítenek, ha valami gond adódik. Az üzletben mindig van kitéve egy próbagép, amelyet az érdeklődő nyugdíjasok kipróbálhatnak, a cég munkatársai megmutatják nekik, milyen lehetőségeket rejt ez az új technika – a világhálón nem csak szöveget, hanem hangot, képet is lehet továbbítani, sőt az internetes telefonnal a világ bármely pontján lévő másik géppel is lehet csevegni.

A nyugdíjas felhasználók egyébként rövid idő után hallatlanul ügyes dolgokat is meg tudnak csinálni: a gépre töltik és küldözgetik egymásnak a mobiltelefonnal készített képeket, a monitor háttérképének felteszik az unoka vagy a család képét – szóval egyáltalán nem kell szégyenkezniük. Aki érdeklődik az új módszerek iránt, bizalommal látogasson el a TZteam-hez.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14