Letölthető a fájlcserélővel bővült új Opera-böngésző

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 17. 11:03

Fájlcserélő szolgáltatással bővült az Opera-böngésző 10-es verziója, amelynek révén a felhasználók szerverek és a különböző online tárhelyek közbeiktatása nélkül oszthatják meg egymással digitális tartalmaikat.

A norvég szoftvercég mérnökei szerint a böngészőbe épített Unite fantázianevű P2P alkalmazással "újra feltalálták az internetet". A fájlcserélő működéséhez azonban a Skype-hoz hasonlóan felhasználói regisztráció és a böngészőbe épülő, külön letölthető modulra is szükség van.

 A keddtől elérhető Unite egy héttel ezelőtti beharangozója után az Opera Software részvényei jelentősen emelkedtek. Úgy tűnik, hogy a piac egy kissé többet várt a bejelentéstől, mert a szolgáltatás bemutatója után 2,7 százalékot estek a vállalat részvényei. A gyenge kezdés ellenére az Opera papírjai továbbra is közel hároméves csúcson járnak.

A világ harmadik legnépszerűbb webes keresőjének részesedése jóval elmarad a Microsoft Internet Explorerétől vagy a Mozilla Firefoxétól. A Microsoft operációs rendszerébe integrált Internet Explorer vezeti a webböngészők piacát, globális szinten több mint 60 százalék részesedéssel, a második a Firefox 30 százalékkal, a harmadik az Opera böngésző 4 százalékkal, megelőzve a Google-t és az Apple-t a StatCounter webelemző cég adatai szerint. Az Opera elsősorban a mobiltelefonokon népszerű, ahol az egyik legszélesebb körben használt keresőszoftver.

A szoftver innen, a Letoltes.comról tölthető le.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14