Opera 10 szeptember 1-jén

Milkovits Gábor, 2009. szeptember 1. 08:02

Az Opera bejelentette, hogy szeptember 1-jén kiadja böngészőprogramjának legújabb, 10-es verzióját, amely számos újdonságot tartogat a felhasználók számára.

A mobilböngészés terén többszörösen úttörőnek számító Opera mindeddig annak ellenére sem tudott komoly sikert elérni a PC-s böngészőpiacon, hogy az egyik legrégebbi szereplőnek számít. Pedig szoftvere rendre az elsők között szerepel a szabványosságot vizsgáló Acid teszteken, ahol többnyire csak a Safari tudja időnként megelőzni, ráadásul a program kis mérete miatt éppenséggel ideális lehetne a netbook-okon vagy a régebbi rendszereken. Az új verzió talán megváltoztatja azt a mostoha helyzetet, amelyben még az új jövevény Google Chrome is népszerűbb az Opera-nál.

Az Opera 10 fő ütőkártyája a Turbo üzemmód, amelyet kifejezetten lassúbb internet-kapcsolathoz, illetve rendszerekhez fejlesztettek ki, éppen ezért igen hasznos lehet a mobilhálózaton, vagy akár WiFi-n történő böngészésnél, illetve általában a népszerű netbook-okon. Sajnálatos viszont, hogy a Caracan JavaScript motor egyelőre nem lesz benne a 10-es verzióban, pedig szakértők szerint ez a fejlesztés nagyot lendíthetne előre az Opera jelenleg stagnáló népszerűségén.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14