Már júliusban megkaphatják a Windows 7-et a vállalatok

Milkovits Gábor, 2009. július 12. 22:24

A Microsoft a kiskereskedelmi premier október 22-ei dátumának bejelentése után most azt is elárulta, hogy a licenceket nagyobb tételben rendelő cégek és közületek még ebben a hónapban hozzájuthatnak a Windows 7 végleges változatához.

A lehetőség a Microsoft Frissítési garancia (SA) partnerek részére érvényes. A ZDNet technológiai híroldal értesülése szerint a programban részt vevő vállalati ügyfelek különleges kedvezményekben részesülnek abban az esetben, ha augusztus 31-ig vásárolnak Windows 7 licenceket. Ennek része többek között, hogy a fent említett határidőig 15 százalékkal olcsóbban válthatnak Windows 7-re azok a társaságok, amelyek visszamenőleg 180 napon belül vásároltak Windows Vista Business rendszerű számítógépeket.

További részletek tisztázására, illetve a hír hivatalos megerősítésére valószínűleg a Microsoft jövő heti Worldwide Partner Conference konferenciáján kerül majd sor. A Microsoft már a Vistát is korábban kezdte el terjeszteni a vállalati ügyfelek, mint a tömegek számára; ennek legfőbb oka az, hogy a cégeknek sokkal több időre van szükségük ahhoz, hogy egy új operációs rendszert teszteljenek, illetve beépítsenek saját informatikai infrastruktúrájukba. Nálunk Európában ezzel a hírrel kapcsolatban is felmerül a kérdés, hogy vajon ránk is vonatkozik-e, hiszen az Internet Explorer EB által előírt eltávolítása miatt (vagy ürügyén) az öreg kontinensen némileg bonyolultabb lesz a Windows 7-re történő frissítés, mint másutt.
 

Kulcsszavak: Microsoft Windows 7

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50