Majd egy napba is telhet a Windows 7 Upgrade

Genda Csongor Zoltán, 2009. szeptember 14. 14:28

A Microsoft legújabb operációs rendszere hamarosan hódító útjára indul, sokan lecserélik majd aktuális Windows-ukat az újra, ám aki az Upgrade-opciót választja, annak sokat kell várnia, míg feltelepül az új szoftver.

Chris Hernandez, a redmondi konszern egyik vezető fejlesztője személyes online naplójában elárult néhány, a Windows 7 Upgrade-el kapcsolatos részletet, pontosabban a bejátszás időigényességét taglalta a szakember. Hernandez az úgynevezett Supe User-ekről beszél, mely csoportba az olyan felhasználókat sorolta, akik legalább 650 GByte adatot tárolnak merevlemezükön, és legkevesebb 40 installált szoftverrel rendelkeznek. Állítása szerint az ilyen esetekben akár 21 óráig is eltarthat az operációs rendszer teljes feltelepülése. Ezzel szemben egy friss installálással végezhetünk fél-egy óra alatt, ez viszont feltételezi, hogy elveszítjük már futó alkalmazásainkat, beállításainkat. Természetesen hardware-függő, hogy mennyi ideig tart az Upgrade, ha például a Super User-ek izmos számítógéppel rendelkeznek, akkor "alig több mint" 10 órát vesz igénybe a Windows 7 beüzemelése.
Elméletileg problémamentesen kellene, hogy lefusson az Upgrade, ha viszont túl sok a feltelepített alkalmazás az illető rendszeren, akkor előfordulhatnak kisebb rendellenességek, ezért a procedúra elkezdése előtt ajánlott lementeni a legfontosabb adatokat.
 

Kulcsszavak: Microsoft Windows 7

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50