Windows 7 támogatást nyújt a Check Point

Kovács Attila, 2009. október 29. 13:03

A Check Point bejelentette a Check Point Endpoint Security , Microsoft Windows 7 operációs rendszer támogatását. A Windows XP, Vista és Windows 7 alapú asztali gépeket és laptopokat egyaránt tartalmazó rendszerekkel dolgozó vállalatok, a teljes körű biztonsághoz szükséges valamennyi kritikus komponenst a végponton alkalmazó Endpoint Security révén, egyetlen, központilag menedzselhető megoldáshoz jutnak.

A Check Point Endpoint Security átfogó, több mint 10 különböző, integrált biztonsági funkciót magában foglaló végpont-biztonsági megoldást nyújt a vállalatok számára, ugyanakkor ez az egyetlen megoldás, amely – a Check Point WebCheck révén – egyedülálló, preemtív böngésző-biztonságot, távoli hozzáférésű VPN klienst és merevlemez titkosítást is tartalmaz. Mindemellett az egységes telepítés, valamint az integrált patching és frissítési folyamatok megkönnyítik a rendszergazdák életét, hiszen kedvező hatással vannak a költségekre, egyszerűbbé teszik a telepítést, miközben növelik a rendszermenedzsment hatékonyságát. Az Endpoint Security mindezeken túl egyszerűbbé teszi a végfelhasználók dolgát is – kevesebb a biztonsági alkalmazás a kliens gépeken, nem szükséges többszörös login, frissítés és patching.

A Check Point Endpoint Security előnyei, jellemzői:


A Check Point WebCheck szabadalmaztatott virtualizációs technológián alapul, megvédi a vállalati végpontokat a web-alapú fenyegetésektől.
A Check Point OneCheck révén egyelten login szükséges a Windows-hoz és valamennyi végpont biztonsági funkcióhoz – így biztonságosabb és egyszerűbb a használat.
A VPN titkosítja és hitelesíti a távoli hozzáférés során továbbított adatokat, így megalapozva a vállalati forrásokhoz való távoli hozzáférés biztonságát. Az új VPN Auto-connect fenntartja a kapcsolatot a LAN, a WiFi és a GPRS hálózatok közti roaming során, miközben automatikusan konfigurálja a VPN kapcsolatot.
A médiatitkosítás és port-ellenőrzés az olyan mobil adathordozók, mint az USB drive-ok, a CD-k és DVD-k titkosításával, valamint a különböző tevékenységek (olvasás, írás és végrehajtás) ellenőrzésével védi az érzékeny vállalati adatokat a rosszindulatú programoktól.
A Full Disk Encryption a pre-boot hitelesítés és az erős titkosítási algoritmusok révén a legmagasabb szintű adatbiztonságot nyújtja a laptopokon és asztali gépeken tárolt adatok számára.
A díjnyertes tűzfal blokkolja a nem kívánatos forgalmat, megakadályozza a rosszindulatú programokat a végpontrendszerek megfertőzésében és láthatatlanná teszi a gépeket a hackerek számára.
A Program Control with Program Advisor biztosítja, hogy kizárólag jogtiszta és jóváhagyott programok fussanak a végponton.
Az anti-malware szignatúrák, heurisztikus keresés és viselkedés minták alapján felkutatja és elpusztítja a vírusokat, spyware-eket, keyloggereket és a trójai programokat
A Network Access Control (NAC) átfogó NAC házirendet ad, amely ellenőrzi a vállalati hálózatokhoz való hozzáférést és biztosítja, hogy minden egyes végpont rendelkezzen a legújabb antivírussal, programjavításokkal, szolgáltatási csomagokkal és alkalmazásokkal (böngészők és VPN ágensek).
A központi menedzsment olyan szolgáltatásokat biztosít, mint például központi konfiguráció, házirend adminisztráció, riportkészítés és a végpontbiztonság elemzése.

További információ: www.checkpoint.com/products/endpoint_security/index.html.
 

Kulcsszavak: Check Point Windows 7

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14