Nem lesz Windows Mobile-os Firefox

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 23. 17:02

A Mozilla bejelentette, hogy leállítja a Fennec kódnéven futó projekt Windows-os részét, ugyanis a Microsoft Windows Phone 7 platformja nem támogatja a külső alkalmazásokat.

Rossz hír a Tűzróka-rajongóknak, hogy kedvenc böngészőjükből nem készül Windows mobilos verzió, mivel a Windows Mobile 7 nem engedi meg a natív applikációk futtatását. Éppen ezért a Mozilla értelmetlennek tartja a program ezen platformra történő implementációját - nyilatkozta a sajtónak Stuart Parmenter, az alapítvány mobil részlegének vezetője. Mivel egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon a Microsoft közzétesz-e egy fejlesztői KIT-et, így ésszerű döntésnek tűnik a projekt szüneteltetése. Az alapítvány azonban bízik abban, hogy a redmondi vállalat mégis csak utat nyit a natív applikációk előtt.
Érthetetlen azonban, hogy a Mozilla miért állította le a teljes Windows-fejlesztést, ugyanis még ha a Windows Phone 7-re nem is tudják kiélezni a böngészőt, a 6.5-ös verzióra optimalizálhatnák azt. Ehelyett a Maemo és Android platformokra koncentrál ezentúl az alapítvány.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50