Brother multifunkciós készülék lemeznyomtatással

Brother DCP-J925DW

forrás Prim Online, 2011. szeptember 8. 15:00

Idén ősszel a Brother megújult multifunkciós sorozattal és még több funkcióval bővíti irodai felhasználású gépeit. A DCP-J925DW, a széria első tagja vezetékes és vezeték nélküli hálózatba egyaránt köthető, helytakarékos és gazdaságos működésű, a Brother készülékek közül elsőként lemeznyomtatási funkcióval rendelkezik.

A modern tervezésű, elegáns lakk fekete készülék széles, 8,3 cm-es érintőképernyős LCD kijelzővel és a praktikus vezérlőpanellel kényelmes kezelést biztosít. A vezeték nélküli megoszthatósággal és energiatakarékos működésével bármely iroda számára ideális, a készüléket a sokoldalú felhasználás jegyében tervezték. A készülék 100 lapos papírtálcával, 20 lapos automatikus dokumentum adagolóval, 20 lapos fotópapírtálcával, illetve a lemezek nyomtatására kialakított CD tárolóval rendelkezik, amely a szkennerfedélbe csúsztatható.

A Brother készülékek között a DCP-J925DW az első, amely lemeznyomtatás funkcióval is felszerelt modell, így a CD-R/RW, DVD-R/RW, Blu-ray lemezek nyomtatása rendkívül egyszerűen történik. A DCP-J925DW automatikus kétoldalas nyomtatást tesz lehetővé és sebessége akár 35 lap mono és 27 lap színes oldal percenként, amely színes lézerek esetén 12 ipm mono és 10 ipm színes oldal sebességű nyomtatásnak felel meg az ISO szabvány szerint. A 6000 x 1200 dpi felbontású, kiváló minőségű fényképeket már 15 másodperc után a kezünkbe vehetjük. A filmnyomtatás lehetőséggel AVI és MOV fájlokból képkockákat nyomtathatunk.

A készülékben elmenthetők a leggyakrabban használt kedvenc beállítások, amelyek áramszünet esetén is tárolódnak. A különböző másolási beállítások között megtaláljuk az N az egyben másolást, amellyel akár 25 oldalnyi anyag másolható egy oldalra, a poszternyomtatással 3x3 oldalra nagyítható egy dokumentum. A „vékony papírra másolás” funkcióval beállíthatjuk, hogy vékonyabb média esetén is áttetszés nélkül legyen olvasható a papír mindkét oldala. A vízjelmásolás mellett a könyvmásolás funkcióval a szkennerüvegről történő másoláskor a ferde vagy sötét szélek automatikusan javításra kerülnek. A 2 az 1-ben igazolványmásolás funkcióval a készülék egy oldalra másolja az igazolványok mindkét oldalát, és csak akkor készíti el a nyomatot, amikor a két oldal beolvasása megtörtént a szkennerüveg segítségével. A másolási sebesség megváltoztatásával választhatunk a gyors és kevesebb tintahasználatú, a normál vagy a finom minőségű másolás között. A festéktakarékos másolás beállításával a színek világosabbak és a kontúrok kerülnek hangsúlyozásra.

A DCP-J925DW fényképnyomtatási tulajdonságai között számos automata javítási, a fénykép minőségét fokozó funkció közül választhatunk. Ezek közé tartozik a bőrtónus javítás vagy a tájképek és éjszakai képek színeinek kiemelése. A fényképeket PictBridge kompatibilis fényképezőgépről, USB-ről vagy memóriakártyáról közvetlenül kinyomtathtjuk. A DPOF funkció lehetővé teszi az egyéni nyomtatási információk (másolatok száma, papírméret, kép címe, kép tájolása, stb.) regisztrálását a memóriakártyára, így a kiválasztott képek egyszerűen kinyomtathatók a kártya készülékbe helyezését követően, amennyiben a fényképezőgép támogatja a DPOF szabványt. A síkágyas szkennerrel akár 19200x19200 dpi (interpolált) felbontásban történhet a szkennelés 3,37 mp színes és mono sebességgel. A hálózatba kötött készülékkel a szkennelés képbe, fájlba, OCR-be és e-mail-be is történhet.

A DCP-J925DW készülékkel több mobil nyomtatási megoldás közül választhatunk. A nyomtatás és szkennelés Apple®, Android™ vagy Windows® Phone 7 készülékekkel közvetlenül a Brother iPrint&Scan alkalmazással is történhet. A készülék támogatja a Google Cloud Print és Apple AirPrint alkalmazásokat, így illesztőprogram telepítése nélkül is nyomtathatunk a weben keresztül. A Web Connect funkcióval a közösségi fájlmegosztó oldalakon saját fiókunk használatával tölthetünk fel képeket, amelyek szerkeszthetők, majd közvetlenül a web-ről nyomtathatók. A szoftverek között további újdonság a NewSoft CD Labeler, amellyel a lemezekre készíthetők személyre szabott borítók, valamint beépített sablonok is választhatók. A lemezcímke akár egy másik lemez borítójának szkennerüvegről történő másolásával vagy az USB-n és médiakártyán tárolt képpel is elkészíthető. A Homepage print 2 alkalmazással a weboldalak nyomtatása válik egyszerűvé, így akár a weboldal egy külön kivágott részét is ki lehet nyomtatni.

A dokumentumok digitalizálását a Brother weboldaláról ingyenesen letölthető dokumentumkezelő szoftverek segítik. A Scansoft® PaperportTM programmal a papíralapú dokumentumok színesben szkennelhetők, elektronikusan tárolhatók és újra felhasználhatók a későbbiek során. A nyomtató kezelésére szolgáló szoftverrel távolról is beállíthatók a készülék tulajdonságai. A BRAdmin Light nyomtató szerver-menedzsment rendszer Windows® és Mac operációs rendszerekkel alkalmazható.

A környezetbarát tulajdonságok között újdonság az Auto power down funkció, amellyel beállítás szerint a készülék egy óra alvó üzemmód után automatikusan Off módra vált a legminimálisabb áramfogyasztás éredkében. A négy különálló, opcionális nagytöltetű patronnal akár 600 oldal is nyomtatható. Nagy teljesítményű működésnél a DCP-J925DW fogyasztása 24 Watt, alvó üzemmódban 2,5 Watt, alacsony zajszintjének és energiatakarékos funkcióinak köszönhetően a DCP-J925DW Energy Star tanúsítványú és Blue Angel minősítésű készülék.

A Brother weboldalán regisztrálva a készülékekhez tartozó 2 év garancia 2+1 évre terjeszhető ki.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50