Oracle IDM specializált partner lett a CDSYS

Farkas Miklós, 2012. április 3. 14:47

A napokban lezajlott HOUG 2012 konferencián jelentette be a Compliance Data Systems Kft., a hazai adatszivárgás elleni védelem szakértője, hogy megkapta az Oracle Identity Administration and Analytics (IDM) specializált partneri címet. Jelenleg a CDSYS az első és az egyetlen partner Magyarországon, aki rendelkezik ezzel a minősítéssel.

A vállalatok többségének folyamatos kihívást jelent a folyamatosan változó és növekvő informatikai megfelelőség követelményeinek teljesítése. Az olyan biztonsági problémák hatékony, olcsó és fenntartható megoldása, mint a hozzáférések kezelése, a megfelelő azonosítás, a biztonsági szabályok végrehajtatása és az előírások megszegésének orvoslása, szinte lehetetlen feladat elé állíthatja a vállalatokat. Az Oracle Identity Analytics az Oracle szilárd jogosultság, és hozzáférés kezelő megoldásának része, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy monitorozzák, megvizsgálják, kielemezzék, és kontrollálják a felhasználok szerepköreit, hozzáféréseit a kockázat csökkentésének, illetve az átláthatóság növelésének érdekében.

Ahogy Schwartz Milán, a CDSYS IT biztonsági tanácsadójának a HOUG 2012 konferencián elhangzott előadásából kiderült, az Oracle Identity Analytics központi eleme az Identity Warehouse, amely az azonosítókat, a jogosultságokat, szerepköröket és az auditálás adatait tartalmazza. Ezek az adatok akár több adatbázisból is importálhatóak, és alkalmasak szerepkör modell kialakítására, illetve összetett elemzések, szimulációk elvégzésére, ezen felül a megoldás IDM integrációs lehetőséggel is rendelkezik, amely nagyban megkönnyítheti az egyes rendszerek jogosultság kezelési adatainak szinkronizálását.

Az Oracle IDM megoldása jelentősen csökkenti a működési kockázatokat a felhasználói hozzáférések 360 fokos szemlézésével, amelynek során nem csak azt nézi a rendszer, hogy kinek, mihez van hozzáférése, hanem azt is, hogy ez a jogosultság megfelelően lett-e kiosztva, illetve hogyan használták a hozzáférést a munkatársak. Az Oracle Identity Analytics megoldást kínál a felhasználói jogosultságok kiosztásának és felülvizsgálatának biztonságos automatizálására, illetve lehetőség van egyedi kockázat-alapú nézet használatára is, ahol fókuszálhatunk a magas kockázati tényezővel rendelkező felhasználókra, és megtehetjük a szükséges korlátozásokat a nagyobb biztonság érdekében. Ezen megoldások és a meglévő hagyományos felügyeleti eljárások kombinációjával jelentősen csökkenthetjük a költségeket, miközben egy hosszútávon fenntartható biztonsági gyakorlatot alakíthatunk ki.

Kulcsszavak: CDSYS Oracle adatbiztonság

Jog és biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szigorúbb büntetések várnak az adatvédelmi szabályokat megsértő adatkezelőkre

A webes tartalomszolgáltatók többsége jogsértő módon tárolja és használja a látogatók adatait, sokan szabálytalanul építik fel kampányaikat a közösségi oldalakon is. Az adatvédelmi szabályozás megpróbálja követni a technológiai újítások teremtette kihívásokat, ezért a 2018 májusában hatályba lépő uniós adatvédelmi rendelet bevezetése után tisztább feltételekre és szigorúbb büntetésekre számíthatnak az érintettek. – hangzott el 2016. május 13-án a KLART Legal meetupján.

2016. május 19. 08:18

Kínába(n) is megy a KÜRT

A KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. fejlesztői műhelyében született technológiák és termékek lehetővé tették, hogy a hazai piac egyik legsikeresebb információbiztonsági cége olyan nemzetközi piacokra is kiléphessen, mint például az USA vagy Kína.

2016. április 28. 08:45

Minden, amit a zsarolóprogramokról tudni kell

Számtalan fórumon és csatornán figyelmeztették már a közvéleményt az újfajta, és az elmúlt időszakban kiemelten népszerű zsarolóvírusok veszélyeire, eddig sajnos kevés eredménnyel. A kártevők fejlődésének és újabb variánsainak felfedezésének híre mellett, javarészt a látványos és sokakat érintő támadásokról olvashatunk mindenhol.

2016. április 13. 15:38

Biztonsági kockázatok gátolják a BYOD terjedését

Egy friss felmérés szerint minden ötödik olyan vállalatnál történt már biztonsági incidens, amely lehetővé tette az alkalmazottai számára a személyes tulajdonban lévő okostelefonjaik használatát a vállalati környezetben. A BYOD bevezetése az IT kockázatok növelése mellett a rendszergazdáknak is jelentős terhelést jelent.

2016. április 11. 14:44

Elindult a fogyasztói panaszok elektronikus kezelési platformja

"A gyakorlatban is elindult a fogyasztói panaszok hatékony, elektronikus kezelésére létrehozott online vitarendezési platform (OVR). „Az Európai Bizottság által működtetett online platform a mindennapos üzleti gyakorlat szempontjából is hozott lényeges jogi változásokat” – tájékoztat Torsten Braner, a Taylor Wessing e|n|w|c ügyvédi iroda jogásza.

2016. március 11. 09:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50