Az Intel Haswell lapkák gyártása ebben a negyedévben indul

Széll Zoltán, 2012. október 19. 07:27

Az Intel Corporation tegnap nyilvánosságra hozta harmadik negyedévi pénzügyi és forgalmi eredményeit. A vállalat harmadik negyedévi forgalma 13,5 milliárd dollár, ami 5 %-kal elmarad az előző év hasonló időszakának bevételeitől. Az Intel azt reméli, hogy az átmeneti megtorpanás után a negyedik negyedévben újra nő az igény a PC lapkák iránt. A felhasználók már igénylik a következő generációs Haswell lapkákat. Ezért az Intel még ebben a negyedévben (2012 negyedik negyedév) megkezdi a Haswell mikroprocesszorok gyártását.

Paul Otellini az Intel elnök-vezérigazgatója (CEO) a negyedév eredményeinek bejelentésekor elmondta, hogy az időszak bevételeire a gazdasági körülmények negatív hatással voltak. A számítástechnika a jelenlegi periódusban jelentős áttörés előtt áll, ami az innovációknak és a kreativitásnak köszönhető. Előre tekintve a negyedik negyedévre az Intel folytatja az előrelépést az ultrabook és okostelefon-piacon, továbbá megjelennek a boltokban az első Intel alapú tábla PC-k.



 A csökkenő igények a harmadik negyedévben váltak érezhetővé. Ezért a vállalat néhány akcióba kezdett. Például csökkentették a gyárak termelését, ami a termelő berendezések alacsonyabb fokú kihasználását eredményezte. Ez az akció megközelítően 500 millió dollárral lejjebb húzta a vállalat forgalmát.

A csökkenő PC kereslet ellenére az Intel a negyedik negyedévbe beindítja a következő generációs Haswell lapkák gyártását, melyek szállítása 2013 első negyedévében kezdődik, aminek eredményeként az első Haswell alapú termékek a következő év első felében lesznek kaphatók.
 

Kulcsszavak: processzor Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50