A négykártyás x16 grafikát is támogatja az ASUS P9X79-E WS

forrás: Prím Online, 2013. április 5. 11:54

Az ASUS bejelentette P9X79-E WS jelű alaplapját, amely kiválóan méretezhető bővíthetőséget biztosít hét PCI Express 3.0 kártyahelyével, és az akár négykártyás, x16 sebességű NVIDIA GeForce SLI vagy AMD CrossFireX konfigurációk támogatásával. A P9X79-E WS két kiszolgáló kategóriás Intel® Ethernet vezérlőt, valamint az ASUS Dr. Power segédprogramját hordozza magán, amely segít megakadályozni a hirtelen leállásokat a tápellátás állapotának figyelésével és az eseményekről értesítések küldésével. Az alaplap 91 százalékos hatásfokú tápellátást, a hő még hatékonyabb elvezetését, valamint gyors tárolókat és nagysebességű adatátvitelt kínál.

PCI Express 3.0 x16 kapcsolatok négykártyás NVIDIA® GeForce® SLI™ és AMD CrossFireX™ konfigurációkhoz
A P9X79-E WS úgy készült, hogy támogassa a grafikai és ipari tervezéshez, kutatáshoz és tudományos modellezéshez hasonló iparágak professzionális felhasználói által elvárt nagy teljesítményű, rugalmas grafikus konfigurációkat. Kiépíthetők több GPU-s, akár négykártyás NVIDIA® GeForce® SLI™ és AMD CrossFireX™ konfigurációk is, behelyezhető akár hét darab, egy kártyahely szélességű grafikus kártya is, vagy választható négy dupla vastag (2 kártyahelyet elfoglaló) vezérlő. A P9X79-E WS nagyszerű bővíthetőségével könnyedén felhasználhatók a PCI Express alapú videofelvevő, RAID- és SSD-tároló eszközök is.



ASUS Dr. Power a tápegység állapotának kényelmes figyeléséhez
A munkaállomásokban általában jó nagy tápegységek találhatók, hiszen ezeknél a stabilitás különösen fontos a folyamatos hatékonysághoz. Az ASUS Dr. Power valós időben figyeli a tápegységet és a tápellátás állapotát, és azonnal értesítést küld, ha elégtelen vagy nem stabil áramellátást észlel. A segédprogram felugró figyelmeztetésekkel előzi meg a nagyobb tápellátási problémákat: a felhasználók elkerülhetik a hirtelen leállásokat és a munkájuk elvesztését, mivel elmenthetik adataikat még az áramkimaradás előtt – a gép ráadásul mindezt a ház felnyitása nélkül tudja.

Egy, az alaplapra szerelt LED pedig a tápellátással kapcsolatos kódokat jelenít meg abban az esetben, ha a rendszer nem indulna, csökkentve a műszaki problémák megoldásához szükséges időt.

Jobb hálózati teljesítmény a két, kiszolgáló osztályú Intel® Ethernet-csatolóval
A P9X79-E WS-be két, az Intel® i210 vezérlő által kezelt Intel® Ethernet-csatlakozó került. Ez a megoldás megduplázza a rendelkezésre álló sávszélességet, ugyanakkor csökkenti a késleltetéseket és az elvesztett csomagok arányát. A vásárlók gyorsabb, stabilabb és válaszkészebb hálózati kapcsolathoz jutnak, és a rendszer összteljesítménye is nő, hiszen a hardveres Ethernet-vezérlő elvégzi a hálózattal kapcsolatos feladatokat, felszabadítva a CPU feldolgozási erőforrásait.

Akár 91 százalékos hatásfok és jobb hőelvezetés
A P9X79-E WS egy tartós, tízrétegű nyomtatott áramköri lapra épül, kizárólag ultrahosszú élettartamú, szilárdtest-kondenzátorokat felhasználva. Az alaplap az ASUS exkluzív DIGI+ VRM digitális feszültségvezérlését használja a CPU és DRAM ellátásának szabályozására, az EPU lapka pedig az áramfogyasztást vezérli, akár 91 százalékos hatásfokot elérve a CPU 30–80 százalékos terhelési tartományában. A P9X79-E WS egy réz hőcsöves, ventilátor nélküli hűtési megoldást alkalmaz a hardver élettartamának megnövelésére, a stabilitás javítására és a teljesen csendes (0 decibeles) működés elérésére.

Nagy sebességű tárolók és adatátvitel
A P9X79-E WS alaplap ASUS SSD Caching II technológiája gyorsabb tárolást és működést eredményez. A több SSD kezelésére is képes rendszerrel többféle megoldás is kialakítható: használható például három SSD egy merevlemezzel, vagy éppen egy SSD két merevlemezzel együtt. A gyorsabb adatátvitel érdekében négy USB 3.0 csatlakozó használható az USB 2.0 átviteli sebességének akár a tízszeresével. A P9X79-E WS-ben hat 6 Gbit/s SATA csatlakozó és két előlapi eSATA csatlakozó található.

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK
Az ASUS P9X79-E WS alaplap májustól lesz kapható Magyarországon.

Kulcsszavak: alaplap Asus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50