Windows 8.1 újdonság, amely megmentheti a Microsoftot

Czipperer Dia, 2013. október 21. 10:54

Csütörtökön debütált a Windows 8.1, melyet a W8-as felhasználók ingyenes frissítésként letölthetnek. A Windows 8-cal lefelé ívelő pályája állt a Microsoft, a 8.1 azonban megmentheti a vállalatot.

Az egyik legnagyobb és legkevésbé szívelt változás a Windows 8-nál a Start menü teljes kiiktatása volt. Persze a programgyártók számára ez egy jó perspektívát jelentett, sorra jelentek meg a Start menüt visszahozó, illetve helyettesítő programok.

 

Szerencsére ezt a hibát orvosolták a Windows 8.1-ben, és egy teljesen új felhasználói felülettel is találkozhatunk, ahol többek között lehetőségünk van megosztani ugyanazt a hátteret a Start képernyő és az asztal képernyője között.

 

Sok mindent javítottak az elődhöz képest, és jelentősen javult a felhasználói élmény is. Bár visszatért a Start gomb, az ezután is a kezdőképernyőre navigál bennünket, de legalább már van, és sokkal gyorsabban válthatunk a nézetek között. Persze, akik nem szeretik az élő csempés felületet, azoknak is van választási lehetőségük – és ez egy fontos lépés a Microsoft részéről –, ugyanis akár asztali nézetből is indulhatunk csempék helyett.

 

Tehát rájött a Microsoft, melyek voltak a Windows 8 gyenge pontjai, melyeket úgy tudott átkozmetikázni, hogy közben a rendszer megőrizte jellegét.

 

Íme egy videó, amely összefoglalja a Windows 8.1 újdonságait

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17