Lopják a vaterások jelszavait

forrás: Prím Online, 2013. november 29. 08:58

A vatera figyelmeztette ügyfeleit, hogy  rosszindulatú felhasználók olyan módon igyekeznek más felhasználók fiókjait megszerezni, hogy egy, a Vatera nevében küldött e-mailben jelszócserére kérik fel a fiók tulajdonosát, egyben fel is ajánlva több új jelszót.

"Az Allegro Group HU Kft. piacterei (www.vatera.hu, beta.vatera.hu, www.teszvesz.hu) SOSEM kérnek vagy küldenek ki jelszót felhasználóiknak!" - írják felhívásukban. "Ha ilyen tartalmú üzenetet kap bármilyen e-mail címről, haladéktalanul lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal ide kattintva."

 

Azt írják még a felhasználóknak, hogy "semmi esetre se teljesítse az ilyen e-mailekben kiküldött utasításokat! Nagy erőkkel dolgozunk a tettesek felkutatásában, hogy Ön továbbra is biztonságosan tudjon kereskedni oldalainkon. Az ügy mielőbbi sikeres lezárásához az is szükséges, hogy Ön a különféle levelekben kapott jelszavakra sose cserélje le a már meglévő, saját jelszavát!" - szól az üzenet.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40