Lopják a vaterások jelszavait

forrás: Prím Online, 2013. november 29. 08:58

A vatera figyelmeztette ügyfeleit, hogy  rosszindulatú felhasználók olyan módon igyekeznek más felhasználók fiókjait megszerezni, hogy egy, a Vatera nevében küldött e-mailben jelszócserére kérik fel a fiók tulajdonosát, egyben fel is ajánlva több új jelszót.

"Az Allegro Group HU Kft. piacterei (www.vatera.hu, beta.vatera.hu, www.teszvesz.hu) SOSEM kérnek vagy küldenek ki jelszót felhasználóiknak!" - írják felhívásukban. "Ha ilyen tartalmú üzenetet kap bármilyen e-mail címről, haladéktalanul lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal ide kattintva."

 

Azt írják még a felhasználóknak, hogy "semmi esetre se teljesítse az ilyen e-mailekben kiküldött utasításokat! Nagy erőkkel dolgozunk a tettesek felkutatásában, hogy Ön továbbra is biztonságosan tudjon kereskedni oldalainkon. Az ügy mielőbbi sikeres lezárásához az is szükséges, hogy Ön a különféle levelekben kapott jelszavakra sose cserélje le a már meglévő, saját jelszavát!" - szól az üzenet.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

250 dollárért adathalász lehet bárkiből

Nyílt titok, hogy napjainkban a kiberbűnözők egyre kevésbé foglalkoznak a vállalati tűzfalak feltörésével. Azokat megkerülve a szervezetek informatikai védelmének leggyengébb láncszemét, a munkavállalókat és a beszállítókat csalják lépre a legtöbbször megtévesztő emailek, weboldalak használatával. 

2023. március 30. 20:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08