Mesterjelszavas védelem Chrome-ra Windowson is

Czipperer Dia, 2013. december 6. 14:03

A Google nemrég valósította meg a mesterjelszavas védelmet a Chromium Mac változatára, és most pedig Windowsra is megérkezett.

François Beaufort, a Google munkatársa számolt be arról, hogy a legújabb, frissített jelszóvédelemmel ellátott Chromium verzió már elérhető, ami azt sugallja, hogy hamarosan jön a Google Chrome böngésző stabil változata, bár hivatalosa dátumot még közöltek ezzel kapcsolatban.

 

Csakúgy, mint más modern böngésző, a Chrome is képes arra, hogy jelszavakat tárolja. Korábban a felhasználók nagyon könnyen hozzáférhettek ezekhez, ha bármikor kíváncsiak voltak ezekre, vagy elfelejtették volna. A „Beállítások” fül alatt a „Speciális beállítások” opciót választva adta ki a „Mentett jelszavak kezelése” lehetőséget, ahol minden mentett oldalhoz tartozó jelszót egy helyen láthattak. Ám ez sok problémát felvet, hiszen így mások is könnyen hozzáférhettek ezekhez, aki a számítógéphez fizikailag hozzáfért.

 

Az új szolgáltatás azonban hitelesítést kér a felhasználóktól a Windows-fiók jelszavukkal, és csak ezután férhetnek hozzá mentett jelszavaikhoz. A mesterjelszó megadása után azonban csak egy percig nézhetik meg a tárolt jelszavakat. Ezután ismét megjelenik a jelszókérő felület, és csak a mesterjelszó ismételt beírása után férhetnek hozzá ezekhez.

 

 

Kétségtelen, hogy egy örvendetes lépés volt a Google részéről a biztonság irányába.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05