Visszatérhet a Start menü

Czipperer Dia, 2013. december 10. 12:36

Az egyik jelentős változás a Windows 8-nál a Start menü kiiktatása volt, amely minden fő verzió alapvető ismertetőjegye volt a Windows 95 óta. Ám, ha minden jól megy, ez a „Threshold” kódnévre hallgató frissítéssel visszatérhet.

Paul Thurrott, Microsoft szakértő szerint visszatérhet a Start menü a windowsos számítógépekre, melyet a Windows „Threshold” frissítéscsomagnak köszönhetünk. Bár sokat nem lehet még tudni ezen a téren, de a frissítést 2015 tavaszára várják.

 

Ez sokat lendíthetne a vállalat megítélésén, hiszen ezt a – Start menü kiktató – lépését sokat kritizálták, számos negatív visszajelzést kaptak. Ha minden igaz, a Threshold azt az utat folytatná, amit a Windows 8.1 elkezdett.

 

Nem a visszatérő Start menü lenne az egyetlen újdonság. A Microsoft azt is lehetővé tenné a felhasználóknak, hogy Metro-stílusú alkalmazások lebegő módban is futtathatók legyenek (jelenleg csak teljes képernyős módban van erre lehetőség).

 

Ha minden igaz, akkor a Threshold nem csak az asztali verziót érinti, hanem a többi Windows-alapú platformot is.  Ám, mielőtt azonban a Threshold megérkezne, a Microsoft még 2014 közepe táján kiadja a Windows 8.1 kisebb frissítését, nagyjából akkor, amikorra a Windows Blue (Windows Phone 8.1) is várható.

 

Forrás: Techspot.com, ZDNet.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38