Az ASUS terméktervezés 2014-ben Red Dot díjakat ért

forrás: Prím Online, 2014. május 11. 10:21

Az Asus ZenFone és a Republic of Gamers (ROG) Maximus VI Formula alaplap is megkapta a Red Dot Design Award 2014 díjat, mellyel a kiemelkedő felhasználói élményt nyújtó termékek kiválóságát jutalmazták. A ZenFone a mobiltelefonok, a ROG Maximus VI Formula alaplap pedig a számítógépes alkatrészek kategóriájában nyert. A győztes készülékeket 53 ország cégeinek 4815 terméke közül választották ki. 

ZenFone sorozat


Az ASUS ZenFone sorozat 4-től 6 hüvelykesig többféle kijelzőmérettel és számos csodás színben kapható. A kijelző Corning® Gorilla® Glass 3 üvege páratlan mértékben védi a ZenFone készülékeket a sérülésektől és a karcolódástól. A ZenFone előlapjának csiszolt fémkeretén az ikonikus körkörös mintázat látható – ez a jellegzetes részlet számos ASUS terméken megtalálható.  A csekély súlyú ZenFone-ok izgalmas, fiatalos kinézetét cserélhető fedlapok fokozzák, amelyekkel mindenki érvényre juttathatja a saját ízlését: a skála az elegáns szénfeketétől a cseresznyeszínig és a napsárgáig terjed.

 


Minden ZenFone-ban megtalálható az ASUS ZenUI, az új, exkluzív mobil felhasználói felület, amelyet a szabadság, az önkifejezés és a kapcsolat fontosságát szem előtt tartva fejlesztettek. Az új vizuális megjelenésű felületet hatékonyra és hívogatóra készítették. Modern, lapos ikonjai mellé élénk, színes, a készülékhez illeszkedő témák, animációk, új csengő- és értesítési hangok társulnak. A letisztult elrendezés segít az információk világos megjelenítésében.


Az ASUS ZenUI exkluzív alkalmazásokat is magában foglal, ilyen például a What's Next (Következő feladat) és a Do It Later (Később), amelyekkel a felhasználók jól kezelhetik az információkat és hatékonyabbak lehetnek. Az életüket még jobban megkönnyítik a továbbfejlesztett Android szolgáltatások, például a szálakra bontott levélkezelés a párbeszédek követéséhez, vagy a Smart Reader Mode, amely jobban kíméli a szemet a webes böngészéskor. Az ASUS ZenUI még egy ingyenes nyílt üzenetkezelő szolgáltatást is tartalmaz, amely az Omlet nyílt üzenetkezelési platformra épülő Omelet Chat szolgáltatáson alapul, és amellyel a felhasználók majdnem bármilyen tartalmat könnyedén megoszthatnak bárkivel, bármilyen telefonnal.

ROG Maximus VI Formula


A ROG Maximus VI Formula egy erős, játékra termett Z87-es alaplap, amely amellett, hogy számos teljesítménynövelő szolgáltatást tartalmaz, tagadhatatlanul stílusos is. A különleges CrossChill hibrid hűtési megoldással a vásárló választhat aközött, hogy lég- vagy vízhűtéssel szeretné használni. A többi hibrid kialakítástól eltérően a CrossChillhez nem kell ventilátor, így sem zaj, sem porosodás nincsen. A vízhűtés akár 23 fokkal is csökkentheti a MOSFET-ek hőmérsékletét a stabilabb túlhajtáshoz.

 


A ROG Maximus VI Formula alaplapon ROG Armor is található: ez egy újabb különleges tervezési megoldás, amely számos teljesítményelőnye mellett elegáns, futurisztikus megjelenést is kölcsönöz az eszköznek. Ez két részből áll; egyrészt egy erős felső műanyag- (akrilonitril-butadién-sztirén, ABS) borításból, amely elszigeteli a grafikus kártyáról érkező hőt. A másik rész a megerősített, galvanizált, hideghengerelt (SECC) acél hátlap, amely hátulról támasztja az áramköri lapot. A ROG Armor így általánosan csökkenti a hőmérsékletet és megakadályozza az áramköri lap elgörbülését.


A ROG Armor elegáns formája mellett az alaplapon a ROG feltűnő vörös és fekete színei is megjelennek. Ezek a színek végigkísérik a ROG élményt, nem csak a vasakon, de az UEFI BIOS-ban és a szoftveres felhasználói felületeken is visszaköszönnek.

 

Kulcsszavak: design díj Asus ASUS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás