Sikeres negyedévet zárt az LG

A mobilfronton muzsikáltak a legjobban

Czipperer Dia, 2014. július 25. 14:29

Az LG bejelentette második negyedéves eredményeit. A vállalat 165 százalékos növekedést produkált az előző év azonos időszakához képest.

A dél-koreai techóriás szinte minden területen növekedést könyvelhetett el, legalábbis, ami a pénzügyi frontot illeti. A második negyedéves eredményeket tekintve egyedül a légkondicionálók és az energiamegoldások területén tapasztalható némi csökkenés az előző évhez képest. Greg Roh elemző a The Times of Indiának elmondta, hogy az eredmények összességében jobbak a vártnál.

 

A legsikeresebb terület ismét a mobilpiac volt, itt 20%-os éves növekedéssel számolhatnak, a múlt év azonos időszakához viszonyítva pedig 16%-kal jobban teljesítettek ezen a területen. 2010 első negyedéve óta ez volt a legsikeresebb negyedév mobilfronton.

 

Rekordmennyiségű telefont értékesítettek a Q2-es időszakban (második negyedév), összesen 14,5 millió készüléket. Ahogy közleményükben is leírták, a zászlóshajó G3 és az L Series III modellek népszerűsége is hozzájárult a sikerhez.

 

Azt egyelőre nem közölte a vállalat, hány G3 készülék talált gazdára a debütálás óta, ám az nem kétséges, hogy az új készülék sikeres fogadtatása sokat dobott eredményeken, hiszen a vállalat tervei között szerepel, hogy a jövőben  folytatja a készülék globális piaci bevezetését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30