Sikeres negyedévet zárt az LG

A mobilfronton muzsikáltak a legjobban

Czipperer Dia, 2014. július 25. 14:29

Az LG bejelentette második negyedéves eredményeit. A vállalat 165 százalékos növekedést produkált az előző év azonos időszakához képest.

A dél-koreai techóriás szinte minden területen növekedést könyvelhetett el, legalábbis, ami a pénzügyi frontot illeti. A második negyedéves eredményeket tekintve egyedül a légkondicionálók és az energiamegoldások területén tapasztalható némi csökkenés az előző évhez képest. Greg Roh elemző a The Times of Indiának elmondta, hogy az eredmények összességében jobbak a vártnál.

 

A legsikeresebb terület ismét a mobilpiac volt, itt 20%-os éves növekedéssel számolhatnak, a múlt év azonos időszakához viszonyítva pedig 16%-kal jobban teljesítettek ezen a területen. 2010 első negyedéve óta ez volt a legsikeresebb negyedév mobilfronton.

 

Rekordmennyiségű telefont értékesítettek a Q2-es időszakban (második negyedév), összesen 14,5 millió készüléket. Ahogy közleményükben is leírták, a zászlóshajó G3 és az L Series III modellek népszerűsége is hozzájárult a sikerhez.

 

Azt egyelőre nem közölte a vállalat, hány G3 készülék talált gazdára a debütálás óta, ám az nem kétséges, hogy az új készülék sikeres fogadtatása sokat dobott eredményeken, hiszen a vállalat tervei között szerepel, hogy a jövőben  folytatja a készülék globális piaci bevezetését.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fejlesztőközpontot hozott létre Magyarországon a Huawei

Egy kutatás-fejlesztési központtal bővíti tovább magyarországi beruházásait a Huawei Technologies – jelentették be a vállalat 15 éves magyarországi és 20 éves európai jelenlétének évfordulóján rendezett ünnepségen. Az új K+F központ fókuszában a mesterséges intelligencia, a képfeldolgozási és jeltovábbítási technológiák, valamint a rendkívül nagyméretű elosztórendszerek állnak. Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a Huawei az első kínai vállalat, amellyel Magyarország stratégiai megállapodást kötött hét évvel ezelőtt, a beruházásokban eddig is aktív Huawei infrastruktúrájára pedig nagymértékben támaszkodnak a magyar telekommunikációs piac szereplői. 

2020. október 20. 11:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás