Ma az internetlassítás ellen tiltakozunk

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 10. 12:13

Ma, Szeptember 10-én tartrják tiltakozásul az internetlassítás napját. Az eredetileg Internet Slowdown Day-nek hívott nappal a csatlakozó szervezetek azt akarják bemutatni nekünk, felhasználóknak, mennyire lassan töltődne be egy weboldal, ha a döntéshozók rábólintanának egy tervezett új szabályozásra.

Az új szabályozás lényege, hogy bizonyos szolgáltatások preferálásra kerülnének. Azaz, amelyik oldal tulajdonosai fizetnek a netszolgáltatóknak, akkor nagy adatmennyiség esetén is gyorsan betöltődne. Aki viszont nem fizet, annak persze sokkal lassabban lenne elérhető az a bizonyos oldal. A tiltakozást kifejezve, szeptember 10-én rengeteg oldalon a betöltési folyamatot kifejező animált jelek lesznek láthatóak.

 Valójában az akció ideje alatt egyik weboldal sem lassul be, a grafika csak arra van, hogy megmutassa, hogyha megszületik a szabályozás, akkor milyen sokat kéne várni egy-egy oldal betöltődésére.


A tiltakozó akcióhoz kisebb oldalak mellett nagy szervezetek is csatlakoztak. Így a Firefox böngésző mögött álló Mozilla, a Vimeo, a Kickstarter, a Grenpeace, illetve a legtöbb blog alapját képező WordPress, Netflix és Foursquare is.


forrás: HVG

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3000 gólyapár fészkelhet idén az E.ON oszlopain

A gólyák augusztusban vonultak dél felé, a korai tavasz pedig már március elején hazahozhatja őket. A vonulásukat követő őszi és téli hónapokban tud az E.ON a madarak zavartatása nélkül beavatkozni a hátrahagyott fészkek környékén, ezért erre az időszakra esik a legtöbb madárbarát hálózati átalakítás. Azt, hogy pontosan hol kell a madarak érdekében beavatkozni, azt az E.ON, a nemzeti parkok, és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakemberei közösen határozzák meg.

2024. február 24. 15:14

Legyen minden pillanat nyugodt a babával

Az Owlet sokkal többet nyújt egy innovatív és díjnyertes technológiánál. Már a magyar szülők számára is elérhető a bébifigyelő rendszer, amely biztosítja a gyermek jó közérzetét alvás közben. A márka két zászlóshajó termékében, az Owlet Smart Sock Okos Zokniban és a kamerában már több mint 1,5 millió család bízik világszerte.

2024. február 24. 13:29

Tudd meg mi a különbség a NAS, a DAS és a SAN között!

Manapság több száz különböző típusú tárolómegoldás létezik, azonban a technológia fejlődésével napról napra, szignifikánsan nő a nagyobb tárhely iránti igény. Az USB-merevlemezek és a nyilvános felhőszolgáltatások mellett a dedikált személyes tárhely létrehozása és a megfelelő biztonsági mentési megoldás bonyolultabb választásnak tűnhet. Szintén nehézséget okozhatnak a DAS, a NAS és a SAN elnevezések is, amelyek nagyon hasonlóak, viszont eltérő funkcionalitással rendelkeznek.

2024. február 24. 11:57

A hazánkban működő CT és MR gépek akár fele is lecserélődhet rövid időn belül

A napokban fognak utolsó körben eredményt hirdetni abban a közbeszerzési eljárásban, melynek keretösszege MR (mágneses rezonancia) gépekre 10 milliárd, míg CT (komputertomográf) szkennerekre 15 milliárd forint. Az egészségügy ezen szegmensében zajló fejlődésre, és az eszközök árainak örvendetes csökkenésére hívja fel a figyelmet a United Imaging készülékek hazai forgalmazója, a Humantech Solution Zrt. 

2024. február 24. 10:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07