Ma az internetlassítás ellen tiltakozunk

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 10. 12:13

Ma, Szeptember 10-én tartrják tiltakozásul az internetlassítás napját. Az eredetileg Internet Slowdown Day-nek hívott nappal a csatlakozó szervezetek azt akarják bemutatni nekünk, felhasználóknak, mennyire lassan töltődne be egy weboldal, ha a döntéshozók rábólintanának egy tervezett új szabályozásra.

Az új szabályozás lényege, hogy bizonyos szolgáltatások preferálásra kerülnének. Azaz, amelyik oldal tulajdonosai fizetnek a netszolgáltatóknak, akkor nagy adatmennyiség esetén is gyorsan betöltődne. Aki viszont nem fizet, annak persze sokkal lassabban lenne elérhető az a bizonyos oldal. A tiltakozást kifejezve, szeptember 10-én rengeteg oldalon a betöltési folyamatot kifejező animált jelek lesznek láthatóak.

 Valójában az akció ideje alatt egyik weboldal sem lassul be, a grafika csak arra van, hogy megmutassa, hogyha megszületik a szabályozás, akkor milyen sokat kéne várni egy-egy oldal betöltődésére.


A tiltakozó akcióhoz kisebb oldalak mellett nagy szervezetek is csatlakoztak. Így a Firefox böngésző mögött álló Mozilla, a Vimeo, a Kickstarter, a Grenpeace, illetve a legtöbb blog alapját képező WordPress, Netflix és Foursquare is.


forrás: HVG

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB eladta az Energetikai Hálózatok üzletágát a Hitachinak

Az üzletág eladása lehetővé teszi, hogy az ABB a kulcsfontosságú piaci trendekre és vevői igényekre, így a közlekedés és az ipar villamosítására, az automatizált gyártásra, a digitális megoldásokra, valamint magasabb szintű, fenntarthatóbb termelékenységre koncentráljon. 

2020. július 4. 18:09

A kisvállalkozásoknak is egyre biztonságosabb a felhő

A hálózati kommunikációs gyártó Zyxel bejelentette a Nebula Felhő Hálózati Megoldás legújabb frissítését. A tajvani központú vállalat ezzel az iparágban elsőként DPPSK funkciót kínál a biztonságosabb vezeték nélküli hálózatokhoz a KKV-k számára, akik így felhőből vezérelhető hálózati szolgáltatásokat is képesek nyújtani a Nebulán keresztül.

2020. július 4. 16:14

Új Webex fejlesztésekkel támogatja a Cisco a távmunkát és a visszatérést az irodákba

A távoli munkavégzést támogató biztonságos együttműködési megoldások az elmúlt időszakban kiemelten fontossá váltak – nemcsak az IT-vezetők számára. A Cisco piacvezető együttműködési megoldása, a Webex idén áprilisban félmilliárd bejelentkezést regisztrált, a résztvevők pedig összesen 25 milliárd percet töltöttek a platformon. Ez a megszokott forgalom háromszorosa volt. 

2020. július 4. 14:25

20%-kal nőtt a televíziók átlagos képátmérője az elmúlt öt évben

A háztartásokban világszerte egyre nagyobb televíziók jelennek meg, az átlagos méret az elmúlt öt évben 40-ről közel 48 colosra nőtt* , ez pedig a magyar otthonokban is meglátszik. Legyen szó régi eszközök cseréjéről, az első okostévéről, vagy a család harmadik készülékéről, a hazai felhasználók 73 százaléka számára fontos a képátmérő egy új tévé vásárlásakor, így a használatban lévő készülékek több mint egy harmada 43 colosnál is nagyobb, négyötöde pedig 5 évnél fiatalabb. 

2020. július 4. 11:48

Tovább nőtt a Huawei márkaértéke

A Huawei a tavalyi évhez képest két helyet javítva az előkelő 45. helyen végzett a BrandZ idei Top 100-as listáján. A cég zsinórban ötödik alkalommal kapott helyet a legértékesebb nemzetközi márkákat felvonultató rangsorban, márkaértéke kilenc százalékkal, 29,4 milliárd USD-re nőtt az elmúlt egy évben. 

2020. július 4. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás