Brutális fizika a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban

forrás: Prím Online, 2014. október 20. 13:14

Szeptemberben adták át a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium új, 21. századi technológiával felszerelt komplex természettudományos laboratóriumát, melyet azóta a diákok és a tanárok is kitörő örömmel vettek birtokba. 2014. október 18-án egy szakmai bemutató napon pedig a csepeli általános iskolák szaktanárai ismerkedhettek meg közelebbről az Öveges-program keretében felújított laborral. 

2014. október 18-án egy rendhagyó bemutató napra hívta a csepeli általános iskolai tanárokat és az Öveges-programban résztvevő többi budapesti középiskola pedagógusait a Jedlik Ányos Gimnázium. A bemutató nap célja volt, hogy egy olyan közeget teremtsen, mely elősegíti a szaktanárok közötti hatékony együttműködések kialakulását. A nap programját vendégelőadók meghívásával színesítették a szervezők.

Härtlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem Fizikai Intézetének tanszéki mérnöke – akinek neve a nagysikerű „Brutális fizika” című műsorból sokaknak lehet ismerős – és Dr. Róka András, az ELTE Kémiai Intézetének főiskolai docense „Feleselő – Egy fizikus, egy kémikus” című interaktív előadására több diák is kíváncsi volt, így meglehetősen nagy közönség figyelte a látványosabbnál látványosabb fizikai és kémiai kísérleteket. Őket Takács Attila laborvezető és Holczer Viktor végzős diák követte, akik azt szemléltették, hogyan lehet olcsó hozzávalókból is látványos kísérleteket prezentálni a gyerekeknek.

A nap másik sztárvendége, kétség kívül Dr. Lengyel György volt, akit többen régi jó ismerősként köszöntöttek, hiszen ő is a Jedlikben végzett. Ma már a Honvéd Kórház gyógyszerkutató mérnökeként dolgozik. Előadásában a különböző vírusok, járványok kialakulásának és terjedésének témakörét mutatta be, külön figyelmet szentelve a napjainkban sajnos igen aktuális ebola vírusnak.

A beszélgetés a tantermen túl is folytatódott, hiszen a gyerekek rengeteg kérdéssel bombázták az előadókat, akik örömmel beszélgettek a jövő tudósaival.

Kulcsszavak: fizika tudomány oktatás

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közösségi finanszírozással segítené az iskolákat a Redmenta

Befektetésért indult a Cápák Közöttbe a digitális oktatás úttörőjeként ismert Redmenta, cápatörténelmi ajánlatot kaptak. Most a közösség erejét hívják segítségül, hogy megoldásukat minél több iskolába elvihessék országszerte. 

2023. március 27. 15:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08