Windows 10 frissítést kapnak a Windows Phone 8-as Lumia mobilok

Farkas Norman, 2014. november 17. 18:01

A 2015-ben megjelenő Windows 10 PC, táblagép és okostelefon platformokon is ugyanazt az élményt fogja kínálni, a Microsoft friss bejelentése alapján pedig biztosra vehetjük, elérhető lesz minden Lumia készülékre, amely Windows Phone 8 vagy frissebb operációs rendszerrel került piacra.

A Microsoft hivatalos Twitter csatornáján adta hírül, hogy a Windows Phone 8 alapú Lumia modellek számára biztosan elérhető lesz a jövő évben megjelenő Windows 10.

 

Mint tudjuk, a következő generációs operációs rendszerrel egyesíteni kívánja a PC, tablet és okostelefon paltformokat a redmondi szoftveróriás, így biztosítva a köztük való átjárhatóságot. Eddig nem került szóba, hogy pontosan mely Windows Phone köré épülő mobilokra lehet majd feltelepíteni a Windows 10-et, ám a friss bejelentéssel kicsit tisztult a kép, és a WP8-as Lumia készülékek tulajdonosai máris fellélegezhetnek.

 

 

A jelenlegi helyzet a vállalat stratégiájának pozitív változására utal, hiszen a legutóbbi nagy „rendszerváltáskor” (WP7-ről WP8-ra) holtágon hagyta a korábbi OS-t futtató modelleket, ami a platfrom népszerűségének látványos hanyatlását vonta maga után, mivel regeteg felhasználó csalódott a terméktámogatás színvonalában.

 

[Forrás: GSM Arena

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20