Átadták a Rátz Tanár Úr Életműdíjat

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 28. 08:10

Átadták a Rátz Tanár Úr Életműdíjakat a Magyar Tudományos Akadémián - közölte az Alapítvány a Magyar Természettudományos Oktatásért.

A közlemény szerint a magyar természettudományos oktatás és egyben a közoktatás egyik legrangosabb elismerését 2001 óta ítéli oda az alapítvány.  A személyenként 1,5 millió forintos életműdíjat évente két-két matematika, fizika, kémia és biológia szakos tanárnak ítélik oda, aki kimagasló szerepet tölt be tárgya népszerűsítésében és a fiatal tehetségek gondozásában.
 

Idén Kubatov Antal (matematika), Békefi Zsuzsa (matematika), Tóth Eszter (fizika), Zátonyi Sándor (fizika), Böddiné Schróth Ágnes (kémia), Endrész Gyöngyi (kémia), Szalainé Tóth Tünde (biológia) és Kánitz József (biológia) tanárok vehették át az elismerést.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Széchenyi István Egyetemen elindult a Huawei több tízmillió forintos ösztöndíjprogramja

Az UNESCO Felsőoktatási Világkonferenciája alatt jelentették be Barcelonában, hogy a Huawei Technologies Hungary globális egyetemi együttműködési programjába bekerült a győri Széchenyi István Egyetem. A SEEDs ösztöndíjprogram célja a tehetséggondozás, valamint az 5G ipari felhasználásával – például a vasúti logisztika, a gyártás és a raktározás területén – kapcsolatos hallgatói kutatások támogatása. A több tízmilliós forintos ösztöndíjalap olyan hallgatói projektekre is fordítható, amelyek magában foglalják a tesztalkalmazások fejlesztését is, többek között a Huawei saját operációs rendszerére, a Harmony OS-re. 

2022. május 24. 16:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20