Magyar fejlesztésű alaprajzfelmérő alkalmazás versenyez az European Business Awardson

forrás: Prím Online, 2015. január 10. 15:42

Magyar mobilalkalmazás fejlesztő cég, az OrthoGraph Kft. a nemzeti közönségnyertes címért versenyez az RSM International által szponzorált European Business Awardson. Az iPadre íret alaprejzfelmérő appjukkal indultak a megmérettetésen.

Az OrthoGraphot már Nemzeti Bajnoknak választották a verseny korábbi szakaszában a belső szakértő bírák, ezen kívül a cég videója felkerült a verseny weboldalára, így adva betekintést az üzleti sikereibe és a cég történetébe. Most, döntősként minden más ország Nemzeti Bajnokával szemben versenyez a közönségszavazatokért.

 

A legtöbb szavazatot kapó cég a Magyar Nemzeti Közönségnyertes címet fogja elnyerni 2015 Március 3-án.Az online szavazás első fordulója január 6-tól február 24-ig tart, így biztosítva az  OrthoGraph-nak 7 hetet arra, hogy annyi szavazatot gyűjtsön, amennyit csak lehet. 

 

Az OrthoGraph Architect 3D egy magyar fejlesztésű alaprjzfelmérő alkalmazás iPadre. Az OrthoGraph az első alaprajz készítő alkalmazás az úgy nevezett sketch&tap funkcióval: a szoftver felismeri a képernyőre készített szabadkézi rajzokat és falakká alakítja őket. Az alkalmazás a lemért távolságokat és átlókat használva pontos és professzionális alaprajzokat hoz létre, melyek azonnali visszajelzést biztosítanak a mérés pontosságáról már a helyszínen. Az OrthoGraph az épületfelmérésen felül a BIM koncepciót is támogatja, azáltal, hogy lehetővé teszi szöveges/numerikus tulajdonságok és csatolt képek tárolását.


 

 

 

A közönség szavazás második fordulójára március 3-a és április 16-a között kerül sor, és ennek a végső szavazásnak az eredményeképpen megválasztják az Európai Közönségnyertest, akit a 2015 májusában megrendezésre kerülő Díjátadó Gálán jelentenek be.

 

A videóktól függetlenül mind a 33 európai országot reprezentáló összes Nemzeti Bajnok közül fog kikerülni 100 Ruban d’Honneur cím birtokos, akiket a European Business Awards szakértő bíráinak bizottsága fog megválasztani. Az European Business Awards átfogó nyerteseit a verseny mind a 10 különböző kategóriájában szintén a májusban rendezett Díjátadó Gálán jelentik be.

 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vidéki kereskedelmi rádiós pályázatokat hirdetett a Médiatanács

A jogszabályoknak nem megfelelő termékmegjelenítés miatt 215 ezer forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén az RTL Klub szolgáltatójára. A testület véglegesítette egy hevesi és egy miskolci rádiós frekvencia pályázati felhívásait is kereskedelmi jellegű használatra.

2020. február 5. 18:11

Biztonságos Internet Nap 2020

Napjainkban nem csak a gyerekeknek jelent kihívást a biztonságos internethasználat. Egyre komolyabb feladat jut a szülőknek és a pedagógusoknak, azaz a családnak és az iskolának. 

2019. december 12. 16:51

Kihirdették a „Digitális Esély 2019” pályázat nyerteseit

Az SAP Hungary és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács idén hatodik alkalommal támogatja hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs képzését. A „Digitális Esély” pályázat keretében 2019-ben 7 non-profit szervezet között 7,8 millió forintot osztottak szét innovatív, előremutató helyi kezdeményezések megvalósítására.

2019. december 10. 19:03

Megvan az év digitális tanári csapata

Negyedik alkalommal adta át az egymillió forint alapítványi támogatással járó Az Év Középiskolai Digitalizációs Tanári Csapata díjat a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ). A díjra magyarországi középfokú oktatási intézmények pályázhattak – és rekordszámban pályáztak is.

2019. december 6. 16:49

Meghirdették a 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM-mel és az NKFIH-val együtt, keresi azokat a gazdasági társaságokat, ill. szervezeteket, melyek 2019-ben kiemelkedő innovációs tevékenységgel, jelentős üzleti hasznot értek el. Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtandó Innovációs Nagydíjra és további hét innovációs díjra, 2020. február 12-ig lehet jelentkezni.

2019. december 5. 20:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás