Február 23-án érkezik a YouTube gyerekbarát változata

Czipperer Dia, 2015. február 20. 13:24

Tavaly év vége óta biztosan tudjuk, hogy a Google gyerekbarát YouTube verzión dolgozik. Az alkalmazás – ha minden igaz – ingyenes lesz, és kezdetben csak androidos eszközökön fut majd.

Frissítés 14:41: A Google magyarországi sajtóirodája megerősítette a gyerekbarát verzió érkezésének hírét, ám közölték, hogy kezdetben csak az Egyesült Államokban lesz elérhető.

 

Tavaly márciusban hallottunk először arról, hogy a Google gyerekbarát YouTube verzión dolgozik.  Nyáron ismét felröppentek a hírek az új verzióról, közelebbi információt viszont nem tudtunk meg arról, milyen lesz is pontosan és mikor érkezik a szolgáltatás.

 

Decemberben azonban fordult a kocka: a Google megerősítette a hírt, hogy készül a gyerekbarát YouTube, amely kifejezetten a 12 év alatti gyerekeket célozza meg. A bejelentés különlegessége azonban nem csak ez volt, a keresőóriás ugyanis arról is beszélt, hogy nem csak a YouTube, hanem minden népszerű termékének gyerekbarát változatát elkészíti majd, ám pontos dátumról és termékekről akkor még nem beszéltek. Ám sejthető volt, hogy a YouTube köztük van.

 

Az USA Today információi szerint a gyerekbarát verzió elkülönül majd a hagyományos YouTube szolgáltatástól: mind megjelenését, mind pedig a funkcionalitást illetően. 
 

 

Az egyelőre csak androidos eszközökre elérhető applikáció révén hagyományos módon és hangjuk segítségével is böngészhetnek majd a videók között a gyerekek. Az alkalmazással azonban nem lehet majd bizonyos szavakra, tartalmakra keresni, amelyek a gyerek számára nem megfelelő kategóriába esnek, mint például a „szex”.

 

Az Wall Street Journal szerint már csak néhány nap, és már meg is érkezik a gyerekbarát YouTube szolgáltatás, Az oldal szerint a szolgáltatást a jövő heti Kidscreen eseményen mutatják majd be.

 

Forrás: TheNextWeb.com

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar start-up jutott a Headstart verseny elődöntősei közé

Kihirdették a Headstart, az EIT Health egyik kiemelt, egészségügyi start-upokat célzó versenyének elődöntőseit. A most kiválasztott csapatok az év második felében azért küzdenek majd, hogy lehetőségük legyen további támogatás és a befektetők figyelmének elnyerésére, mentorprogramban való részvételre és dobogós hely megszerzésére a verseny Grand Finals szakaszában. 

2020. július 2. 09:49

NMHH-felmérés: a netezők hetven százaléka vásárol online

A magyarok már a járvány előtt is rendszeresen használták az internetet különböző ügyeik intézésére, derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) piackutatásából. Az online vásárlás és az azzal kapcsolatos tevékenységek a legelterjedtebbek, tízből hét netező vett már valamit a világhálón. A bankolás, a hivatalos ügyek és a fizetés intézése azonban még jelentősen függ attól, hogy mennyire képzett és iskolázott valaki.

2020. július 1. 18:40

Közel százezer vállalkozás tért át online számlázásra júniusban

A NAV online adatszolgáltatásra történő átállás véghajrájában sokkal több vállalkozás váltott Számlázz.hu-ra, mint az a 2018-as tapasztalatok alapján várható volt. (2018. július 1-től azokat a számlákat kellett beküldeni a NAV rendszerébe, amelyeknek az áfatartalma meghaladta a 100 000 forintot, míg július 1-től minden belföldi adóalany felé kiállított számlát továbbítani kell a NAV-nak.)

2020. július 1. 17:11

Már Magyarországon is elérhetőek a TCL 8K QLED X91 széria okostelevíziói

Megérkezett Magyarországra a TCL Electronics legújabb 8K QLED X91 sorozata: az X91 széria okostelevíziói már megvásárolhatók a hazai viszonteladóknál. A legújabb TCL QLED 8K X91 Quantum Dot Display-alapú termékcsaládjával szintet léphetünk a szórakozás terén. A sorozat kiváló audiovizuális minőségével, TCL AI technológiájával és a kifinomult formatervezéssel páratlan élményt nyújt az otthoni tévézésben.

2020. július 1. 15:52

Vodafone: folytatódnak a fejlesztések a következő hónapokban

A Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország jogi összeolvadása 2020. április 1-jén megtörtént, ezzel a két cég egy jogi entitássá vált. Bár a pozitív változásokat hamarosan már kezdhetik érzékelni az ügyfelek, vannak még további teendők, amíg a UPC korábbi technikai rendszerei teljesen integrálódnak a Vodafone rendszerébe, amiket átmeneti időre részben még a korábbi tulajdonos infrastruktúrája szolgál ki. A Vodafone az integráció felgyorsítása révén a lehető legrövidebb időn belül ki kívánja váltani a jelenlegi működést, és a szolgáltatásokat a lehető leghamarabb a Vodafone saját hálózatára irányítja át.

2020. július 1. 14:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32
online sportfogadás