Robotdarut programoznak 24 órás versenyen

forrás: Prím Online, 2015. április 28. 09:36

Az idei 24 órás programozási versenyen a csapatok feladata egy intelligens vezérlésű logisztikai robot megvalósítása, több szenzor jeleinek együttes figyelembevételével. A verseny során kifejlesztett robotoknak egy rakodótér különböző részeiről kell konténereket mozgatni előre meghatározott célterületre, a lehető legkevesebb idő alatt.

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara 2015. április 27–28. között immár 9. alkalommal rendezi meg 24 órás programozási versenyét. A verseny tematikája minden évben a szakterület valamely érdekes kihívására keres választ, amely idén logisztikai robotok pályakövetése és intelligens irányítása. A verseny internetes elődöntőjét követően a legjobb nyolc csapat a döntőben bizonyíthatja problémamegoldó képességét.

A kar informatikai képzésében kiemelt hangsúlyt kap a hallgatók szoftvertervezési és fejlesztési képességeinek felépítése. A 24 órás programozási verseny a megszerzett tudás nyilvános bemutatását és a legjobbak kiemelkedését biztosítja. A Műszaki Informatikai Kar az oktatás során, tantárgyaiban is, folyamatosan olyan kihívások elé is állítja a hallgatókat, melyek technológia és módszertani ismeretek mellett a munkaerő-piaci versenyképességüket alapvetően meghatározzák. Ilyenek például a problémamegoldó készség, a kreativitás, valamint a hatékony együttműködés csapatmunkában.

 Eredményül, a Műszaki Informatikai Kar diákjainak többsége már végzés előtt állásajánlatot kap, és egy tavaly megjelent felmérés szerint az ország összes felsőoktatási intézménye és összes szakját figyelembe véve a Pannon Egyetemen végzett informatikusoknak a legmagasabb a kezdő átlagfizetése.

A csapatok feladata egy intelligens vezérlésű logisztikai robot képfeldolgozás-alapú megvalósítása több szenzor jeleinek együttes figyelembevételével. A verseny során kifejlesztett robotoknak egy rakodótér különböző részeiről kell konténereket mozgatni előre meghatározott célterületre, a lehető legkevesebb idő alatt. A feladat sok lehetőséget ad versenyzőknek képességeik demonstrálására, ugyanakkor munkájuk eredménye látványos lesz a nézők és szurkolók számára is.

A zsűri értékeli a megoldások ötletességét, technológiai színvonalát, a csapatok bemutató előadását. A végső eredményt pedig most már harmadszor is a „viadal” dönti el. A bemutatókat és a viadalt az érdeklődők élőben követhetik a Pannon Egyetem aulájában, 2015. április 28-án 10:00-tól.

A verseny 24 órája több kameraállásból is követhető az interneten a döntő teljes időtartama alatt ide kattintva.

 

Tudomány ROVAT TOVÁBBI HÍREI

100 db WIWE készülék került ki kardiológiákra

A Pfizer és a Magyar Kardiológusok Társasága szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítását támogató pályázata idén is nagy sikert aratott. A nyertes kardiológiai szakrendelések és szakambulanciák összesen 100 db mobil EKG készülékkel és 25 db táblagéppel bővíthetik eszközparkjukat, és végezhetnek így még hatékonyabb munkát a szívritmuszavarok időben történő felismerése terén. 

2019. május 21. 14:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04
online sportfogadás