Növekszik a magyar 3D nyomtatás piac - újdonságok és nagy nevek a 3D nyomtatás világából

forrás: Prím Online, 2015. május 11. 15:21

Nemcsak a számok mutatják, hogy növekszik a magyar 3D nyomtatás piac, de a 3D Printing Days műsora is erről árulkodik. Lesznek előadók, kiállítók és új termékek például Spanyolországból, Olaszországból, Hollandiából, Amerikából, és az egyik legismertebb márka, a Makerbot európai vezetője is előadást tart. Alexander Hafner a cég hazai forgalmazója, a FreeDee Printing meghívására érkezik. A FreeDee a desktop nyomtatók széles körének bemutatása mellett a hazai piacon elsőként mutatja be a Fuel3D szkennereit és a népszerű 3D nyomtatótoll, a 3Doodler új generációs modelljeit.

A május 15-i, pénteki konferencia reggel 10:00-kor Hafner előadásával kezdődik, melynek végén néhány kérdés feltételére is lehetőség lesz. Ennek jelentőségét a vállalat eredményei mutatják: a mai napig több mint 80 000 MakerBot 3D nyomtató került eladásra, ami több mint 33%-át teszi ki a piacnak. Mindemellett a cég egyik célja iskolai 3D nyomtató laborok elterjesztése, melynek  eredményeképpen már világszerte 5000 intézmény rendelkezik saját MakerBot printerrel (a 3Dprint.com szerint). Alexander Hafner ehhez illeszkedően főként a 3D nyomtatás oktatásban betölthető szerepéről és jövőjéről fog beszélni.


A német ügyvezető egyébként a MakerBot hazai forgalmazója, a FreeDee Printing Solutions meghívására érkezik Magyarországra. A cég, akik standján szintén meglátszik a fejlődés, a tavalyi 3D Printing Days-hez képest 7 új 3D nyomtatóval, 2 darab felső kategóriás 3D szkennerrel és több mint 80-féle színes és különleges nyomtatószállal bővítette a kínálatát. Ráadásul a kiállításra még két új termékkel készülnek: a 3Doodler 2.0-val és a Fuel3D Scanify szkennerével!


A freedee.hu-n már előrendelhető, de játékuk során meg is nyerhető a 3Doodler 2.0, a 3D nyomtató varázsceruza legújabb, továbbfejlesztett verziója. A 3Doodler az egyedüli eddigi olyan, közösségi finanszírozással létrejött kezdeményezés, aminek kétszer is (első kampány, második kampány) millió dollár feletti összeget sikerült összegyűjtenie az amerikai Kickstarter portálon. A FreeDee pedig már az első kampánynál is felfigyelt erre az innovatív eszközre, amely rendkívül népszerű volt: több száz darab került eladásra itthon, és rengeteg alkotó felnőtt, fiatal és gyermek próbálhatta ki a cég workshopjain az év során. A 2.0-nak keresztelt új verzió első, hazai 20 példánya május 14-16. között a FreeDee standjánál tekinthető meg élőben a 3D Printing Days keretein belül. Ez azért is nagy szó, mert a gyártás még korántsem ért véget, az amerikai forgalmazó cég weboldalán is csak előrendelésre van lehetőség.

 


A 3Doodler mellett a Fuel3D Scanify szkennere is egészen friss, ropogós áru a 3D piacon: mindössze idén áprilisban hozták kereskedelmi forgalomba, és a 3D Printing Days-en tervezett bemutatástól kezdve kapható Magyarországon is. A FreeDee célja az új termékkel, hogy a felső kategóriás Artec 3D szkennerek és a belépő kategóriás Sense szkennerek közötti űrt kitöltse.
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Lenovo új szintre emeli a teljesítményt, az erőt és a sebességet

A Lenovo bejelentette a ThinkStation PX, P7 és P5 termékeket, a vállalat eddigi legfejlettebb asztali munkaállomásainak új, technológiailag legfejlettebb készülékeit. Az új munkaállomásokat az alapoktól kezdve úgy tervezték újra, hogy a szélsőséges, nagy számítási igényű munkaterhelésnek is megfeleljenek az iparágakban, ezért az Intel legújabb, akár 120 magos processzortechnológiájával és a csúcskategóriás NVIDIA RTX professzionális GPU-k támogatásával is rendelkezik.

2023. március 10. 15:29

Így szabadulhatunk ki a multitasking csapdájából

Egyre többen kerülünk olyan helyzetbe, hogy egymástól teljesen független és eltérő jellegű feladatokat kell határidőre ellátnunk. Hétköznapi munkavégzésünk során egyre többféle tevékenységet végzünk párhuzamosan, miközben fő állásunk mellett vállalkozást csinálunk a hobbinkból, építjük a közösségimédia-csatornáinkat, második munkát és önálló projekteket vállalunk be, netán még online képzéseken is részt veszünk – mindennek a központját pedig otthonunkban rendezzük be. Az LG szakértői most összeszedték, milyen módszerekkel és eszközökkel lehetünk úrrá a kialakult káoszon.

2023. március 10. 09:55

Szorongáshoz és depresszióhoz is vezethet az ülőmunka

Sokan dolgozunk egész nap a számítógépek előtt, ülve, ráadásul már nemcsak a munkaidőt, de a szabadidőnket is a képernyők társaságában, a kanapénkon töltjük. A túl sok ülés ugyanakkor nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészségünkre is negatív hatással lehet. Számos egyszerű mód van azonban arra, hogy legalább részben ellensúlyozzuk ezeket – az LG most összegyűjtötte a leghasznosabb tippeket.

2023. február 24. 09:52

Az innovatív Evnia gaming márka új monitort jelent be kiemelkedő funkciókkal

Az új Evnia gaming monitorral a valóságnak játéknak tűnik. Az innováció megérkezett a videojátékok világába, és ezzel együtt a Philips Evnia márka is, amelynek célja, hogy játékos, innovatív és barátságos környezetet teremtsen a gaming iparágban. Míg a Philips Evnia 42M2N8900 modell a megjelenésével innovatív termékekkel rázza fel a játékipart, a Philips Evnia üzenete pozitív változást is kezdeményez a gamer közösségében.

2023. február 21. 09:55

Ívelt 34” QD OLED monitor a Philips monitors-tól

Az Evnia, a Philips legújabb márkája, amely jelenlétével és technikai specifikációival számos újdonságot hoz a gaming világba, bemutatja a legújabb gaming monitort, a 86,36 cm-es (34″) Philips Evnia 34M2C8600 modellt. 

2023. február 20. 21:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20