Állásajánlattal a Mobile World Congressre viszi a legjobb programozókat az NNG

forrás: Prím Online, 2015. október 12. 15:12

Idén negyedik éve hirdeti meg C++ Grand Prix elnevezésű programozóversenyét az iGO Navigációt fejlesztő NNG. Az október végétől egy hónapon át tartó verseny idei győzteseit egy állásajánlat mellett egy utazás is várja: részt vehetnek a világ legnagyobb, mobil technológiai kiállításán a barcelonai Mobile World Congress-en.

Évente több mint 25 százalékkal (idén 200 új munkatárssal) bővül az NNG létszáma, ahol idén még 90 embert keresnek. Hogy teljesíteni tudják a globális autóipari megrendeléseket, elengedhetetlen, hogy megfelelő szakemberekkel töltsék fel az üres pozíciókat, mely folyamatos kihívást jelent a cég számára a fejlesztőkért folytatott versenyben. A szakmai vetélkedő megrendezésével céljuk, hogy minél több tehetséges programozót mozgassanak meg, akik később akár kollégákká is válhatnak.

A versenyre október 26-ig a www.programozoverseny.hu oldalon várják szakmai előélettől függetlenül hallgatók és tapasztalt szakemberek jelentkezését háromfős csapatokban. A selejtező körök után a legjobb 10 csapat egy 12 órás döntő alkalmával a helyszínen írt programokkal küzd majd meg egymással. Idén a legjobb csapat tagjai az állásajánlaton túl belépést nyernek a barcelonai Mobile World Congress-re, a második helyezett csapat tagjai három Hermann Miller Celle széket, míg a harmadik helyezett csapat tagjai három drónt vihetnek haza.

 „A verseny feladatait minden évben fejlesztő kollégáink állítják össze nagy lelkesedéssel. A legfontosabb szempont, hogy alapvető C++ tudással megoldhatóak legyenek, azonban a nehézségi szintjük növekedésével egyre kreatívabb és összetettebb gondolatmenetet igényeljenek. Így függetlenül attól, hogy valaki éppen frissen végzett az egyetemen, vagy már több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, kellő kihívást jelentenek a feladatok” - nyilatkozta Tompos Ákos, az NNG autóipari projektjeiért felelős csoport vezetője.

Az elmúlt négy év során a versennyel egy jelentős, több mint 1000 fős szakmai közösséget sikerült megmozgatni, így idén is hasonló jelentkezési arányra számítanak a szervezők. Bár rendszerint több szenior csapat jelentkezik, az első három helyet hallgatókból álló csapatok érték el az elmúlt két évben, bizonyítva, hogy a kreatív gondolkodás az első számú szempont nem csak a versenyen, de a programozás területén is.

A versenyre a www.programozoverseny.hu weboldalon keresztül lehet jelentkezni október 26-ig. A selejtező körök november 16-ig zajlanak, a legjobb tíz csapat pedig a november 27-i döntőben méri majd össze tudását az NNG székházában.
 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Antenna Hungária jelentkezett egyedül az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró jogosultságért

Május 14-én egyetlen jelentkezőt, a jelenlegi szolgáltatót vette pályázati nyilvántartásba a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az országos földfelszíni digitális televízió-műsorszóró hálózatok lejáró üzemeltetési jogosultságának megszerzésére kiírt pályázaton. A hatóság ezután megkezdi az Antenna Hungária Zrt. pályázati ajánlatának tartalmi vizsgálatát. Eredményhirdetés júniusban várható.

2019. május 15. 15:52

Kiváló videós tartalmakat készítettek? Nevezzék a versenyre!

Idén is meghirdették a Kreatív szaklap Online Video Award című versenyét! A megmérettetésre nevezhet bármilyen Magyarországon bejegyzett cég vagy magánszemély, illetve bármely magyarországi felsőoktatási intézmény hallgatója.

2019. május 14. 15:23

Tarolt a digitalizáció az idei Siemens Press Award hazai döntőjében

A korábbi évekhez hasonlóan a Siemens idén is meghirdette regionális pályázatát, amelyre immár 14 országból, köztük hazánkból is jelentkezhettek az újságírók. A téma ebben az évben is a digitalizációval és a napjainkban is zajló negyedik ipari forradalommal kapcsolatos volt: a sajtó munkatársai a városok, az ipar és az energetika digitális jövőjével foglalkozó publikációikkal pályázhattak.

2019. május 10. 09:02

A Vodafone és a Brain Bar teret ad a fiatal tehetségeknek

Az együttműködésnek köszönhetően a jövőfesztivál egyik színpadjára bárki pályázhat előadónak, akinek a megadott témák kapcsán van egy jó ötlete. Ehhez egy rövid, úgynevezett „elevator pitch” videót kell készítenie az érdeklődőknek, amelyben meggyőzik a zsűrit, hogy őket válasszák.

2019. május 8. 12:35

Idén is várják a jelentkezőket az AHa! BrainStore programra

Az esport területéről is várja idén az innovatív startupok jelentkezését az Antenna Hungária (AH), a Drukka Startups és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures együttműködésében megvalósuló AHa! BrainStore akcelerátor program. A döntés egyik fő oka, hogy Magyarországon közel fél millióan űzik esetenként vagy rendszeresen az esportot és a piac folyamatosan nő. A jelentkezés határidejét meghosszabbították, így május 12-ig lehet pályázni a legjobb megoldásokkal.

2019. május 6. 18:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46
online sportfogadás