Boldogabb az élet Facebook nélkül

Vértes Judit, 2015. november 14. 08:34

A Happiness Research Institute legújabb kutatása azt mutatja, boldogabbak az emberek Facebook nélkül.

A Happiness Research Institute kutatói 1095 olyan embert vont be a kutatásba, akik napi szinten használták a Facebook alkalmazást. A csoport felét arra kérték, egy hétig ne használják a Facebookot, a másik fele folytatta az életét, naponta benézett a közösségi portálra. A kutatási eredmények szerint azok, akik egy hétig nem léptek be a fiókjukba, elégedettebbek lettek az életükkel, és boldogabbnak érezték magukat.

 

Az a csoport, aki szüneteltette a Facebook aktivitását lelkesebb, kevésbé ideges, és kevésbé stresszes lett. Nőtt a szociális aktivitásuk is. A kutatók szerint ez azért van, mert a Facebook az emberek legjobb pillanatait mutatja, és ez felhívja a figyelmet azokra a dolgokra, ami nekik van, nekünk meg nincs. Ezért lesznek azok, akik állandóan nézik a Facebook oldalakat, kevésbé boldogok.

 

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Facebook felhasználók mind depressziósak. De ha úgy érezzük, a közösségi média már teljesen behálózta az életünket, itt az ideje, hogy szünetet tartsunk. Ki tudja, talán még boldogabbak is leszünk.

 

Forrás: Übergizmo.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitalizáció jelenti a valódi akadálymentesítést

2019. május 16. az akadálymentesítés világnapja (Global Accessibility Awareness Day), ennek alkalmából a Microsoft Magyarország arra hívja fel a figyelmet, hogy a fogyatékkal élő emberek érdekében végzett munka az év 365 napján kiemelten fontos. Az esélyegyenlőség kulcsa játszik a digitalizáció, az informatikai képességek oktatása a fogyatékkal élők körében olyan társadalmi kihívásokra ad választ, mint a munkaerőhiány.

2019. május 18. 12:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46
online sportfogadás