Boldogabb az élet Facebook nélkül

Vértes Judit, 2015. november 14. 08:34

A Happiness Research Institute legújabb kutatása azt mutatja, boldogabbak az emberek Facebook nélkül.

A Happiness Research Institute kutatói 1095 olyan embert vont be a kutatásba, akik napi szinten használták a Facebook alkalmazást. A csoport felét arra kérték, egy hétig ne használják a Facebookot, a másik fele folytatta az életét, naponta benézett a közösségi portálra. A kutatási eredmények szerint azok, akik egy hétig nem léptek be a fiókjukba, elégedettebbek lettek az életükkel, és boldogabbnak érezték magukat.

 

Az a csoport, aki szüneteltette a Facebook aktivitását lelkesebb, kevésbé ideges, és kevésbé stresszes lett. Nőtt a szociális aktivitásuk is. A kutatók szerint ez azért van, mert a Facebook az emberek legjobb pillanatait mutatja, és ez felhívja a figyelmet azokra a dolgokra, ami nekik van, nekünk meg nincs. Ezért lesznek azok, akik állandóan nézik a Facebook oldalakat, kevésbé boldogok.

 

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Facebook felhasználók mind depressziósak. De ha úgy érezzük, a közösségi média már teljesen behálózta az életünket, itt az ideje, hogy szünetet tartsunk. Ki tudja, talán még boldogabbak is leszünk.

 

Forrás: Übergizmo.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felhőben újjászületett informatika

A felhőinformatika Kelet-Európában és hazánkban is egyre elterjedtebb, a hozzá kapcsolódó technológiai innovációk is folyamatosan tudnak újat mutatni a szakembereknek. A magyarországi AWSome Day Budapest szakkonferencián a TC2 szakemberei és meghívott szakértői sikereken, esettanulmányokon keresztül mutatták be az új norma hasznosíthatóságát.

2018. november 13. 15:11

Egy verseny, ahol a lehetőség viszi a pálmát

Négyszer többen jelentkeztek idén az Év Webshopja versenyre. A magyar e-kereskedelmet támogató kezdeményezés szellemiségében az egyenlő esélyek megteremtésének és az induló webáruházakban rejlő, akár még kiaknázatlan, lehetőségeknek szentel kiemelt figyelmet.

2018. november 13. 13:55

Médiatanács: kétszázmillió forint kortárs animációs sorozatok további fejlesztésére

December 6-ig lehet jelentkezni a 200 millió forint keretösszegű Dargay Attila-pályázatra, amelyből a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa korábban támogatott animációs sorozatok bővítését, illetve ilyen sorozatok egész estés animációs filmmé alakítását finanszírozza. 

2018. november 13. 11:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18
cloudappsportal.com