A Fujitsu K5 felhőszolgáltatása lehet a kulcs a gyorsabb digitális átalakuláshoz

forrás: Prím Online, 2016. június 1. 11:09

A Fujitsu a mai napon bejelentette következő generációs IaaS és PaaS felhőszolgáltatása, a Fujitsu K5 globális kiterjesztését. 

Ez a piacon az első olyan számításifelhő-platform, amely a hagyományos IT-környezeteket az új felhőalapú technológiába tökéletesen beillesztve támogatja a digitális átalakulást. Az új Fujitsu-felhőszolgáltatás gyorsítja az alkalmazásfejlesztést, és egyszerre biztosítja a nagyvállalati rendszerek megbízhatóságát, teljesítményét, skálázhatóságát és a nyílt forráskódú felhőtechnológia költséghatékonyságát.

 

A K5 a Fujitsu MetaArc digitális üzleti platformjának fontos eleme, amely átfogó technológiacsomaggal támogatja a szervezeteket a felhővel natív módon kompatibilis – „gyors IT” vagy Systems of Engagement (SoE) – alkalmazások fejlesztésében és bevezetésében. Ezzel együtt a K5 használói hagyományos – „robusztus IT” vagy Systems of Record (SoR) – megoldásaikból is a maximumot hozhatják ki az új felhőalkalmazásokkal végrehajtott tökéletes és egységes integrációnak köszönhetően. 

 

A fentiek révén a Fujitsu ügyfelei a maximumot hozhatják ki régi rendszereikből az IT-környezet modernizálásakor. Különösen az alkalmazásintegráció és -fejlesztés terén tudják jól hasznosítani a K5 képességeit, míg a MetaArc kiterjedtebb funkcionalitása a minden népszerű felhőplatformot lefedő, automatizált többfelhős szolgáltatásnyújtásban és -felügyeletben nyújt számukra hasznos segítséget. 

 

Duncan Tait, a Fujitsu alelnöke valamint Európáért, Közel-Keletért, Indiáért, Afrikákért és Amerikáért felelős vezetője szerint: „A Fujitsu K5 felhőszolgáltatásával az ügyfelek a nyílt forráskódú technológia gazdaságosságát a nagyvállalati kategóriájú rendszerek stabilitásával és sokféle platformszolgáltatással ötvözve tudják lebonyolítani a digitális átalakulást. A Fujitsu jelentős összeget fektet az új digitális támogatóplatform és szolgáltatásai fejlesztésébe annak érdekében, hogy a régi rendszereket tökéletesen integrálni lehessen a felhőt natív módon támogató alkalmazásokkal.”

 

 

 

A MetaArc és a K5 lehetővé teszik az új megoldások gyors kialakítását és bevezetését 

A MetaArc platform gyors ütemű alkalmazásfejlesztést tesz lehetővé, ösztönözve ezzel az innovációt. A gyorsabb fejlesztés pedig új értéket teremt a meglévő nagyvállalati IT-szolgáltatások digitalizálásán keresztül, ami elősegíti a az új hibrid IT-környezetek gyors és sikeres integrációját. A jelentősen felgyorsított kiadási ciklus révén a szervezetek hamarabb tesztelhetik és vezethetik be a piacon az új szolgáltatásokat, illetve azt is gyorsabban kideríthetik, ha valami nem működik, így lendületvesztés nélkül kezdhetik újra a munkát. A K5 nyílt architektúrájának és a MetaArc platformfüggetlen futtatási és felügyeleti képességeinek köszönhetően az új rendszerek akár a nyilvános felhőn belül, akár az ügyfél saját környezetében is működhetnek. 

 

A UShareSoft nemrég végrehajtott felvásárlása után a Fujitsu a UForge technológiát is integrálta K5 System Factory Service szolgáltatásba az automatikus migráció és alkalmazásbevezetés/-kiadás támogatására. A megoldás minden piacvezető helyszíni és helyszínen kívüli felhőplatformot támogat – nem csupán a Fujitsu felhőszolgáltatásait. Ezzel a funkcionalitással a K5 próbaüzemében részt vevő egyik ügyfél, a világ legnagyobb távközlési vállalatainak egyike, több mint 30%-kal gyorsította az iteratív kiadások készítésének folyamatát kritikus számlázási alkalmazásánál. 

 

 

Nyitott, agilis, kompatibilis 

A saját fejlesztésű megoldásokról a K5 nyílt forráskódú architektúrájára való átállással a Fujitsu korábban elképzelhetetlen költséghatékonyságot és TCO-megtakarítást kínál. A K5-öt használó nagyvállalatok az OpenStack architektúrának köszönhetően jóval kevésbé lesznek szállítóhoz kötve. A megoldást szolgáltatási szerződések (SLA-k) és probléma esetén jóváírt szolgáltatási kreditek egészítik ki, amelyek szintén megkülönböztetik a K5-öt más felhőszolgáltatásoktól. 

 

A négyféle szolgáltatási modell szerint – nyilvános felhő, virtuális privát felhő, dedikált és dedikált helyszíni rendszerként – rendelhető K5 az iparág első különálló, agilis felhőarchitektúrája, amely minden verziónál ugyanazt a filozófiát követi. Mind a négy modell 99,99%-os rendelkezésre állást, SLA-kat és a felhőből nyújtott kritikus rendszereknél megkövetelt, nagyvállalati szintű támogatási szolgáltatásokat tartalmaz.

 

A Fujitsu máris megkezdte saját belső IT-környezete átalakítását. A minél gyorsabb megtérülés érdekében maga is igyekszik kiaknázni a régebbi rendszerekben rejlő előnyöket. Az átalakítás részeként 640 üzleti rendszerét és 13 ezernél is több szerverét állítja át a K5 platformra. Ezzel párhuzamosan a Fujitsu a nyílt forráskódú közösség rendelkezésére bocsátja szoftverfejlesztési szakértelmét az OpenStack nagyvállalati kategóriájú funkcióinak fejlesztéséhez.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30