Tovább turbózza sportanalitikai megoldását a német válogatott

forrás: Prím Online, 2016. június 16. 15:03

A ma esti Lengyelország ellen játszó német válogatott felkészülését az SAP német szoftvergyártó új technológiái is segítik.

A sportanalitikai megoldásokkal az edzők és a szakmai stáb már nem csak a csapat edzéseit, az egyéni játékosok teljesítményét, hanem az ellenfél támadó és védekező játékát, valamint a tizenegyeseket is kielemezhetik.

 

Az SAP a német labdarúgó válogatottal 2013 óta működik együtt, hogy egyedi, interaktív adatelemzést biztosítson a csapat számára. A közös munka egyik gyümölcse a németek 2014-es világbajnoki győzelme. A csapat a 2016-os labdarúgó- Európa-bajnokságra is a szoftvergyártó támogatásával készült fel, amelyhez a korábban alkalmazott SAP Sports One megoldást új funkciókkal bővítették.  Ennek keretein belül két új, az SAP HANA felhő platformon alapuló fejlesztést is alkalmaznak a kontinensviadal alatt, hogy a csapat naprakész információval rendelkezzen a másik fél játékosairól. 

 

Az SAP Challenger Insights megoldással a német válogatott hatékonyabban készülhet fel az ellenfél támadó és védekező stratégiájából az adatelemzésen alapuló eljárásnak köszönhetően. Az edzők kielemezhetik az ellenfél taktikai jellemzőit és eszerint tervezhetik meg a mérkőzést. Az adatok a játékosok számára is elérhetővé válnak, akik a meccset megelőzően az öltözőben okoseszközeiken (például iPad-en) tájékozódhatnak az ellenfél várható taktikájáról. Ez a félidőben is hasznos lehet, hiszen a csapat így a második játékrészre jobban megismerheti az ellenfél mozgását és a korábbi visszajátszásokat is megtekintheti. 

 

 

A másik új funkció a kapusok és kapusedzők számára szolgáltat adatokat, elemzéseket a tornán résztvevő csapatok büntetőrúgással kapcsolatos tendenciáiról, ismérveiről. A csapat rákereshet azokra a játékosokra, akik – ha arra kerül a sor – valószínűsíthetően a tizenegyeseket rúgják majd, megismerheti azokat a területeket, ahova leginkább lövik a labdát.

 

A német nemzeti tizenegy menedzsere, Oliver Bierhoff úgy fogalmazott: „Az SAP szakmai támogatásának köszönhetően olyan taktikai tervet állítottunk össze, amely a kezünkbe adja a valós idejű információk erejét, így előnyre tudunk szert tenni.”

 

Hogy a technológia ismét sikerre tudja-e vinni a német fociválogatottat, kiderül a következő meccseken.

 

Bemutatkozik a Challenger Insight alkalmazás: 

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

4 tipp a jobb védekezéshez, ami nem gátolja a hatékony (táv)munkát

Fenekestől felfordult az életünk. A világjárvány miatt a legtöbb vállalat működése megváltozott, és aki csak teheti, otthonról dolgozik. Ez azonban feladja a leckét a cégek IT-biztonsági részlegeinek, hiszen teljesen új feltételek mellett kell gondoskodniuk a biztonságról. A Micro Focus szakértői szerint fontos, hogy a szakemberek olyan megoldásokat használjanak a kockázatok és a felhasználói tevékenységek monitorozásához, illetve a hozzáférések és a fájlok biztonságának növeléséhez, amelyek egyúttal a munkavégzés hatékonyságának fenntartását is biztosítják. 

2020. május 27. 12:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás