Ricoh nyomdagép nyomtatja a Financial Times-t és az International New York Times-t Finnországban

forrás: Prím Online, 2016. június 17. 10:09

A TS-Group részeként működő Hansaprint, a skandináv régió egyik vezető nyomdája nyomtatja a világ két legtekintélyesebb újságját, miután megrendelte a világ első Ricoh Pro VC60000 folyamatos adagolású inkjet berendezését 2014-ben.

A Financial Times (FT) és az International New York Times (INYT) a finnországi Hansaprint nyomdaipari vállalat jóvoltából kerül a finn olvasókhoz. A Hansaprint üzletágvezetője, Jukka Saariluoma szerint: „Immár minden részlet összeállt ahhoz, hogy elkezdhessük nyomtatni az újságokat Finnországban. Örömünkre szolgált az ügyfeleinktől érkező sok pozitív visszajelzés. Kifogástalannak találják az új rendszert!”

 

Peter Slaughter, a Financial Times termékigazgatója úgy véli, a nyomtatott sajtó továbbra is jelentős erőt fog képviselni, és a digitális nyomtatásnak köszönhető új disztribúciós menetrend pozitív visszajelzéseket kapott. A leginkább figyelemre méltó tény ugyanis az, hogy az újságok immár reggel hét órára az olvasók kezébe kerülhetnek.

 

Davy Drieghe, az International New York Times Terjesztési igazgatója a nyomtatott újságok megbízható disztribúciójának fontosságát hangsúlyozza. Ez a Finnországban történő digitális előállítás legfőbb előnye az INYT szempontjából, így az olvasók időben jutnak a legfrissebb példányokhoz.   

 

“Ezek a tekintélyes lapok a prémium nyomdai előállítás megtisztelő referenciái a Pro VC60000 berendezés számára” – mondta Benoit Chatelard, a Ricoh Europe Production Printing-ért felelős alelnöke. „A Hansaprint széleskörű megoldásokat és szolgáltatásokat kínál, a Pro VC60000 pedig segített ezek további bővítésében. Sokszínűsége, teljesítménye és konzisztenciája – még a FT híres, 45 gsm súlyú lazacszínű papírján is – lehetővé teszi, hogy kihasználja a piaci lehetőségeket, beleértve az újságnyomtatás területét is.”

 

A nyomdai előállítás után az újságok egy része viszonteladókhoz kerül, a többi példányt hotelekbe és olyan cégekhez szállítják, mint a Finnair. Az újságokat este és éjszaka nyomtatják Finnországban, így az olvasók reggelente már a frissen nyomtatott példányokat vehetik kézbe.

 

 

Jóslatok helyett tények

Az első berendezés implementációja kapcsán Saariluoma a következőket mondta: „Ügyfeleink számára azonnal észrevehető változást hozott a magasabb nyomtatási minőség és a nyomdagép révén elérhetővé vált sokszínű alapanyag. Ám hosszú távon végfelhasználóink számára és számunkra is az jelenti a legnagyobb előnyt, hogy képesek leszünk olyan új és innovatív termékek előállítására, amelyekre eddig nem volt lehetőségünk.”

 

Ez egy olyan jóslat volt, ami a 60 millió euró éves árbevétellel rendelkező, 250 főt foglalkoztató, kiskereskedelemre és a kiadói tevékenységre szakosodott vállalat számára immár valósággá vált. Annyira sikeres volt a Pro VC60000 bevezetése, hogy nem sokkal később egy második ugyanilyen nyomdai berendezés is felállításra került.  

 

A Hansaprint jelenleg két Pro VC60000 nyomdai rendszert használ, amelyekkel többek között hűségprogram anyagokat, reklámküldeményeket, a tranzakciós leveleket és könyveket állít elő, és amelyek kapcsán Saariluoma az ofszet és a toneres nyomtatástól való jelentős elmozdulást jósol.

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A garázscégtől a világpiacig 5 év alatt

A CraftUnique Kft. csak néhány éve alakult, de a magyar fejlesztésű és gyártású 3D nyomtató, a CraftBot Plus már több nemzetközi díjat is nyert, és közel 25 országban vannak viszonteladóik világszerte. Nem csupán hardware-t, hanem a teljes ökoszisztémát: a nyomtatót vezérlő firmwaret, illetve a nyomtatáshoz szükséges un. szeletelő programot is házon belül fejlesztik. 

2019. október 14. 16:59

Új ipari 3D nyomtató megoldások az Ultimakertől

Az Ultimaker a világhírű TCT kiállításon bemutatta legújabb 3D nyomtatóját, az Ultimaker S3-at, valamint a cég bivalyerős összeállítását, amely az S5 modellt újabb automatizált funkciókkal ipari szintre emeli, az Ultimaker S5 Pro csomagot. Az Ultimaker S3 és az Ultimaker S5 Pro csomag már megtekinthetők a hazai márkaképviselet, a FreeDee Kft. budapesti bemutató termében, illetve hamarosan az Automotive Hungary kiállításon is!

2019. október 10. 09:05

Itt a legsokoldalúbb színes, digitális, vágott lapos nyomdagép

A Xerox két új opcionális funkcióval bővíti a Xerox az iGen 5 digitális nyomdagépét: az extra hosszú lapadagalóval (XLS) valamint a fluoreszkáló sárga száraztintával. 

2019. október 4. 11:39

A Xerox bemutatta kisvállalkozásoknak szánt új kompakt nyomtatócsaládját

A Xerox egy új, három eszközből álló, költséghatékony nyomtatócsaládot mutatott be, amelyek célja a kisebb irodák mobilitásának a segítése anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a képminőség, a biztonság vagy a felhasználói élmény tekintetében. A Xerox B210, B205 és B215 multifunkcionális nyomtatók nagy sebességű, vezeték nélküli kapcsolatot biztosítanak, lehetővé téve a felhasználóknak hogy bármikor bárhonnan nyomtathassanak.

2019. augusztus 26. 16:53

Az MMD lerántja a leplet a vadonatúj Philips E1 monitorsorozatról

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti a Philips E1 sorozat megjelenését. Ez a kívül- belül lenyűgöző monitorcsalád egyesíti az elegáns dizájnt és az innovatív funkciókat, amelyek által a termékek a munka és a szórakozás területén egyaránt kivételes felhasználói élményt nyújtanak. 

2019. augusztus 5. 11:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás