Így válik költészetté a technológia

Különleges művészeti projekttel mutatkozik be az LG SIGNATURE termékcsaládja az IFA-n

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 1. 15:11

Csillagok, bolygók, jég és eső — ezekkel a fogalmakkal társítja a művészi fantázia az LG SIGNATURE termékcsaládjának prémium termékeit, melyeket az európai közönség a berlini IFA-n láthat először. A Jason Bruges, designer és iparművész képzeletét megragadó termékek egy különleges kiállításon kelnek életre a The Art of Essence névre keresztelt galériában.

A csúcstechnológiában megragadni a szépséget és a költészetet — ez volt a célja Jason Brugesnek és alkotó kollektívájának, amikor az LG SIGNATURE termékeit a cég kérésére egy rendhagyó bemutatóra készülve újragondolta. Az LG úgy döntött, hogy az új, prémium termékcsaládot egy különleges kiállítás keretében mutatja be az IFA-n, ezért kérte fel együttműködésre az egyedülálló installációiról ismert londoni művészt és stúdióját. 

 

 

 

A kiállítás az LG SIGNATURE termékek dizájnfilozófiáját kifejező gondolat után a „The Art of Essence” nevet kapta. A közös kapcsolódási pont, hogy az e filozófia jegyében alkotott LG termékek tisztán, sallangmentesen, kifinomult eleganciával jelenítik meg azok alapvető funkcióját és karakterét. Az IFA kertjében egy 1375 négyzetméteres területen berendezett galériában a közönség most egyszerre több érzékszervre ható alkotásokat, installációkat láthat, melyek fényekbe, mozgásba és hangokba sűrítve adják át az egyes LG SIGNATURE termékek lényegét. 

 

A kiállítás négy szimbolikus elem, illetve jelenség köré épül, és mindegyikük egy-egy terméket, egy-egy innovációt értelmez újra a művészet eszközeivel. Az OLED tévékről a fekete égbolton ragyogó csillagok, a mosógépekről a Hold és a bolygók mozgásának ciklikussága, a hűtőszekrényről az opálos fényben megcsillanó jégkristályok, a légtisztítóról az eső cseppjei jutottak eszébe az alkotóknak. Mindezek Bruges koncepciójának értelmében szimfóniaszerű egységbe rendeződve jelennek meg a kiállítás terében. 

 

„Az LG SIGNATURE márkához tökéletesen illik az egyes termékek lényegét megfogalmazó koncepció és az a gondolat, hogy e termékcsalád európai bemutatkozását művészi környezetben valósítsuk meg” — mondta Brian Na, az LG Electronics globális marketingvezetője. „Nagyon örülünk, hogy prémium kategóriás márkánkat egy olyan neves művész alkotásain keresztül mutathatjuk be közönségünknek, mint Jason Bruges.”

 

A különleges művek kizárólag a berlini IFA-n láthatók, de az alkotás folyamatáról készült kisfilm már a YouTube-on is megtekinthető.

 

Az LG SIGNATURE galéria az LG standja (Hall 18, Messe Berlin) melletti 1375 négyzetméteres kertben található és nyitva áll az IFA minden látogatója előtt.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48