Így válik költészetté a technológia

Különleges művészeti projekttel mutatkozik be az LG SIGNATURE termékcsaládja az IFA-n

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 1. 15:11

Csillagok, bolygók, jég és eső — ezekkel a fogalmakkal társítja a művészi fantázia az LG SIGNATURE termékcsaládjának prémium termékeit, melyeket az európai közönség a berlini IFA-n láthat először. A Jason Bruges, designer és iparművész képzeletét megragadó termékek egy különleges kiállításon kelnek életre a The Art of Essence névre keresztelt galériában.

A csúcstechnológiában megragadni a szépséget és a költészetet — ez volt a célja Jason Brugesnek és alkotó kollektívájának, amikor az LG SIGNATURE termékeit a cég kérésére egy rendhagyó bemutatóra készülve újragondolta. Az LG úgy döntött, hogy az új, prémium termékcsaládot egy különleges kiállítás keretében mutatja be az IFA-n, ezért kérte fel együttműködésre az egyedülálló installációiról ismert londoni művészt és stúdióját. 

 

 

 

A kiállítás az LG SIGNATURE termékek dizájnfilozófiáját kifejező gondolat után a „The Art of Essence” nevet kapta. A közös kapcsolódási pont, hogy az e filozófia jegyében alkotott LG termékek tisztán, sallangmentesen, kifinomult eleganciával jelenítik meg azok alapvető funkcióját és karakterét. Az IFA kertjében egy 1375 négyzetméteres területen berendezett galériában a közönség most egyszerre több érzékszervre ható alkotásokat, installációkat láthat, melyek fényekbe, mozgásba és hangokba sűrítve adják át az egyes LG SIGNATURE termékek lényegét. 

 

A kiállítás négy szimbolikus elem, illetve jelenség köré épül, és mindegyikük egy-egy terméket, egy-egy innovációt értelmez újra a művészet eszközeivel. Az OLED tévékről a fekete égbolton ragyogó csillagok, a mosógépekről a Hold és a bolygók mozgásának ciklikussága, a hűtőszekrényről az opálos fényben megcsillanó jégkristályok, a légtisztítóról az eső cseppjei jutottak eszébe az alkotóknak. Mindezek Bruges koncepciójának értelmében szimfóniaszerű egységbe rendeződve jelennek meg a kiállítás terében. 

 

„Az LG SIGNATURE márkához tökéletesen illik az egyes termékek lényegét megfogalmazó koncepció és az a gondolat, hogy e termékcsalád európai bemutatkozását művészi környezetben valósítsuk meg” — mondta Brian Na, az LG Electronics globális marketingvezetője. „Nagyon örülünk, hogy prémium kategóriás márkánkat egy olyan neves művész alkotásain keresztül mutathatjuk be közönségünknek, mint Jason Bruges.”

 

A különleges művek kizárólag a berlini IFA-n láthatók, de az alkotás folyamatáról készült kisfilm már a YouTube-on is megtekinthető.

 

Az LG SIGNATURE galéria az LG standja (Hall 18, Messe Berlin) melletti 1375 négyzetméteres kertben található és nyitva áll az IFA minden látogatója előtt.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Jár neked a legjobb! - Nézzük, mi újdonság van a napelem piacán!

Rengeteg újdonságot láthatsz, hiszen a megújuló energia fejlődése nem egyszerűen csak biznisz, hanem egy lehetőség arra, hogy elkerüljük a klímaválságot és megőrizzük a fenntartható, élhető bolygónkat a jövő generációk számára.

2021. május 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59