Hamis jegy kizárva!

Eddig közel kétezer jegyet hirdettek meg az első magyar jegyközvetítő platformon

forrás: Prím Online, 2016. november 7. 11:20

Több ezer regisztrált felhasználó, közel kétezer meghirdetett jegy – ez a mérlege az áprilisban indult startupnak, amely a feleslegessé vált jegyeknek kínál online értékesítési felületet. 

Jelentős az érdeklődés a szolgáltatás iránt, az eddigi leglátogatottabb időszak a Rihanna-koncert idejére esett. Az alapítók a húszas éveik elején járó fiatalok, akiket a kezdetektől támogat a Drukka Startup Studio és a GB & Partners Kockázati Tőkealapkezelő Zrt., szeptemberben pedig bekerültek a Telenor első európai vállalati akcelerátor programjába.

 

Nehéz pontos adatot mondani a jegyekkel való visszaélések számáról Magyarországon, hiszen ezek többségét a szervezők nem rögzítik vagy nem összesítik. Ami jól látható, hogy egyre többen vásárolnak jegyet a másodlagos piacról – például mert az utolsó pillanatban döntenek arról, hogy mégsem mennek el vagy mégis szeretnének ott lenni egy koncerten. Többek között számukra kínál egyszerű és biztonságos megoldást a Tickething

 

"Külföldön töltött éveim során több olyan online felületet is rendszeresen használtam, ahol biztonságosan lehet magánszemélyek között eladni, illetve vásárolni feleslegessé vált jegyeket. Hazaköltözve rendkívül hiányoltam egy ilyen szolgáltatást a magyar piacról. Tavaly decemberben kezdtünk el gondolkodni egy, a régiós közönségre és eseményekre fókuszáló másodlagos piactér létrehozásán, majd márciusban el is indítottuk a béta-verziót" – magyarázta a mindössze 22 éves Töreky Bence, a Tickething alapító-ügyvezetője. 

 

Az oldal áprilisban már működött, május végén pedig befektetőt – a GB & Partners Kockázati Tőkealapkezelő Zrt. által kezelt Prosperitás Proseed Közös Magvető Alapot – is találtak. A gyors indulást a startup-inkubátorként működő Drukka Startup Studio segítette, amely 2015-ben csaknem tíz cég indulását támogatta, amelyek közül már öt kapott ún. seed-befektetést (kb. 50-130 millió forint értékben). A Tickething szeptemberben bekerült a Telenor első európai vállalati akcelerátor programjába, a Telenor Accelerate-be is, amely többek között mentorálással támogatja a résztvevő startupokat.  

 

 

Biztonság és transzparencia – trükközés kizárva!

A Tickething legfontosabb működési elve a biztonság. Az első magyar jegyközvetítő rendszerén keresztül csak akkor és csak annak a vevőnek továbbítják a jegyet, aki azt korábban már egy ellenőrzött csatornán keresztül, bankkártyával kifizette. Ez sokkal biztonságosabb és átláthatóbb a közösségi oldalakra feltöltött, vagy az átutalás előtt emailben elküldött jegyeknél. 

 

Az alapítók egyre több pozitív visszajelzést kapnak azoktól, akik már eladtak vagy vásároltak az oldalon. A Tickething ugyanis – mint az eladó és a vásárló közötti harmadik fél – egészen az adott eseményt követő első munkanapig visszatartja az eladó felé a kifizetést. Amennyiben a vevő nem küld visszajelzést az esemény zárását követő 24 órán belül, a rendszer automatikusan úgy értékeli, hogy rendben zajlott a csere, és ezután megtörténik az eladónak az utalás. A pénzvisszatartási rendszerrel a hamis jegyekkel üzérkedőket is távol tartják, hiszen legkésőbb a beváltásnál kiderül, ha a jegy nem valódi. Ezt a vevő jelzi a Tickething felé, a trükköző pedig nem jut hozzá a pénzéhez. 

 

Más értékesítési oldalakhoz képest nagy előny, hogy a vevő nem csupán a jegyet, hanem az eladót is látja, aki saját profillal, fényképpel és az ismerősök számával is rendelkezik, továbbá nyilvános az eddigi sikeres tranzakcióinak a száma is.  

 

„Sold-out” - Rihanna volt a legnépszerűbb

Az oldalnak november elején már több ezer regisztrált felhasználója van, és közel kétezer jegyet hirdettek meg a jegyközvetítő platformon. A felhasználók jellemzően három időpontban töltenek fel jegyet az oldalra. „Ha egy koncertről kiderül, hogy sold out, vagyis az összes jegyet eladták, általában már aznap délután feltöltenek jegyeket. Az is jellemző, hogy az esemény előtti héten kapnak észbe a látogatók, hogy szükségük van jegyre, a harmadik hullámot pedig közvetlenül a programok előtti egy-két napban regisztráljuk” – mondta el Töreky Bence.  

 

A legtöbb jegyet eddig egyébként az augusztusi Rihanna-koncertre adták el. 

 

Átlagár: 4-5 ezer forint

Az áprilisi indulás óta a Tickething oldalán meghirdetett jegyek átlagára kb. 4-5 ezer forint. „Különösen érdekes, hogy akár 1500-1600 forintos jegyet is meghirdetnek az oldalon. Korábban arra számítottunk, hogy az ilyen kategóriájú jegyekről inkább lemondanak, mintsem hogy azok eladására külön időt szánjanak. Most azt látjuk, hogy az eladók az alacsonyabb összegek esetében sem szeretnék, hogy kárba vesszen a jegyük és a pénzük” – mondja az ügyvezető. 

 

A Tickething célközönsége jellemzően a 16-34 éves korosztály, akik elsősorban a könnyűzenei koncertjegyeket keresik, de az elmúlt hetekben egyre több komolyzenei- és színházjegy is gazdára talált. Az alapítók célja, hogy piacvezetőkké váljanak Magyarországon, év végén pedig már szeretnének kilépni a nemzetközi színtérre is. Úgy gondolják, ha itthon működik a rendszer akkor egész Európában sikeresek lehetnek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB az új string inverterrel bővíti a napelemes invertereinek választékát

Az ABB költséghatékony, decentralizált napelemes rendszerekhez tervezett PVS-100/120 típusú, felhőre csatlakozó, háromfázisú string inverter megoldásai mától kereskedelmi forgalomban is megvásárolhatóak.

2018. február 20. 18:27

Költséghatékony belső szállítmányozás

Komolyan növekszik itthon is a kereslet az együttműködő robotok iránt. Nem meglepő tehát, hogy bővíti hazai hálózatát az együttműködő mobil robotok piacvezetője is, a dán Mobile Industrial Robots (MiR). Új partnere a B&O Engineering Kft., amely több évtizedes szakértelemmel a háta mögött nyújt segítséget ipari automatizálásban a hazai cégeknek. A B&O Engineering Kft. így a MiR megoldások első magyar forgalmazójának, a RONIX-AUTOMATIKA Kft.-nek nyomába lép.

2018. február 20. 13:59

Intenzív globális növekedésnek indulnak a felhők

Az Oracle jelenlegi regionális felhő infrastruktúrájának kiterjesztésével egyre nagyobb számú ügyfél-, illetve partnerkör számára biztosítja az Oracle Cloud szolgáltatásait. Az Oracle CloudWorld legújabb bejelentései autonóm képességekről és teljesítményalapú garanciáról szóltak.

2018. február 20. 12:37

Drónkövető technológiát tesztel a Vodafone

A Vodafone bejelentette, hogy elkezdték tesztelni a világ első légi irányítási drónkövető és biztonsági megoldását. A repülőgépek védelmére tervezett korszakalkotó megoldás innovatív 4G és IoT technológián alapszik. Segítségével a véletlenszerű, vagy szándékos berepülések lesznek megelőzhetők olyan kritikus helyszínek közelében, mint a repülőterek, a büntetés-végrehajtási intézetek, vagy a kórházak.

2018. február 20. 11:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48
cloudappsportal.com