A Fujitsu válasza a kibertámadásokra: a megelőzés

forrás: Prím Online, 2016. november 17. 12:59

A kibertámadások által veszélyeztetett ügyfelek zavartalan üzletmenetét szem előtt tartva a Fujitsu új kiberbiztonsági üzletágat hoz létre az európai, közel-keleti és afrikai országokat és Indiát átfogó EMEIA-régióban. A szervezet új, globálisan integrált biztonsági kínálattal segít a vállalatoknak hatásosabban védekezni az online támadások ellen.

A Fujitsu globális szinten fokozott figyelmet fordít a kibertámadásokkal kapcsolatos korai figyelmeztetésre, megelőzésre és védekezésre ügyfeleinél. Ezzel összhangban a vállalat további új globális biztonsági szolgáltatásokat vezet be az EMEIA-régió területén. Megvédi ügyfelei erőforrásait, folyamatos rendszerfigyeléssel igyekszik meggátolni az online fenyegetések és támadások minden formáját, és őrködik ügyfelei zavartalan működése felett. 

 

„Soha nem volt még ennyire kritikus ügyfeleink számára a biztonság. Bár a kibertámadásokat soha nem fogjuk tudni teljes biztonsággal megelőzni, tisztában vagyunk vele, hogy egyetlen vállalat sem engedheti meg magának a leállást, ha esetleg támadás éri. Az online támadás bármely formája képes megbénítani a szervezetet, ami hírnévvesztést okozhat, sőt legrosszabb eseten teljesen meggátolhatja a vállalatot napi működése folytatásában. Fejlett kiberbiztonsági üzletágunk mindent megtesz annak érdekében, hogy ügyfelei fenntarthassák üzletmenetük folytonosságát” – nyilatkozta Duncan Tait, a Fujitsu alelnöke és EMEIA- és amerikai régióért felelős vezetője.

 

 

Fujitsu már ma is nyújt ügyfeleinek menedzselt biztonsági szolgáltatásokat az Egyesült Királyság, Németország, Finnország és Spanyolország területén működő operatív biztonsági központjaiból (Security Operation Center, SOC). A globális kiberbiztonsági kínálat EMEIA-régióbeli bővítése részeként a vállalat a jelenleg csak Japánban elérhető biztonsági megoldások szélesebb körét kívánja bevezetni az EMEIA-piacon, az Egyesült Királyságban és a Németországban működő operatív biztonsági központokat pedig fejlett kiberfenyegetésekre szakosodott központokká (Advanced Cyber Threat Center) fejleszti.

 

A Fujitsu az adatközpontok fizikai biztonságát növelő, nemrég bevezetett SURIENT-megoldásai választékát is bővíteni kívánja az EMEIA-régióban. Az első ilyen megoldás, a SURIENT MRS már kapható. Ez egy olyan biztonságos menedzselt rackmegoldás, amely a Fujitsu PalmSecure biometrikus azonosítási technológiája segítségével nyújt védelmet, és naplózza a kényes, titkos vagy üzleti szempontból kritikus folyamatokat futtató, zárt rackek hozzáférési műveleteit az adatközpontban.

 

Globális szinten a Fujitsu úgy látja, hogy a biztonsági szolgáltatások kiemelten fontos szerepet töltenek be három fő üzleti alappillérre: a digitális szolgáltatások, a szolgáltatási platformok és az integráció támogatásában. Mivel a Fujitsu elkötelezetten törekszik ügyfelei üzletmenet-folytonosságának fenntartására, mindent megtesz azért, hogy minél fejlettebb biztonság termékekkel és szolgáltatásokkal tudja segíteni őket a védekezésben. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05