Az önéletrajz a múlté?

A piac szerint ma már önéletrajz nélkül is lehet állást találni

forrás: Prím Online, 2017. május 8. 12:19

Forradalmasítja az álláskeresési piacot az alig több mint egy hónapja indult, fiatal magyar startupperek által létrehozott álláskereső portál, az allas.hu. A csapat, a munkakeresés klasszikus és minden bizonnyal meghaladott módját bírálta felül és újította meg: az önéletrajz alapú pályázás helyett a valódi tapasztalatokra, képességekre és ismeretekre építve kapcsolják össze a munkaadót és a munkakeresőt. 

Az allas.hu nem arra kíváncsi, hogy milyen munkát keresünk, sokkal inkább arra fókuszál mi az, amihez a legjobban értünk. Az oldal a munkakereső képességeire, ismereteire és végzettségére helyezi a hangsúlyt, ezekkel az adatokkal operál, így a munkakeresőknek nem kell az önéletrajz feltöltésével bajlódniuk. A rendszer a feltöltött adatok, vagyis a képességek és ismeretek alapján ajánl fel álláslehetőségeket. A rendszer a munkaadói oldalon is így működik, a munkát ajánlók is skilleket adnak meg, a háttérben futó algoritmus pedig összepárosítja a kereset és kínálat igényeit.  Az álomállás megtalálását az oldal annyiban is segíti, hogy a felületen százalékban megadva azonnal láthatóvá válik, hogy az adott állás mennyire releváns, vagyis az elvárt követelmények mennyire illenek az álláskereső profiljában megadott címszavakhoz. 

 

„Az elmúlt másfél hónap tapasztalatai alapján úgy látjuk, hogy az álláskeresők által a leggyakrabban megadott skillek között a vezetői tapasztalat, a kommunikáció és az informatika mellett az eladó, pénztáros, raktározás is megtalálható, ami jól mutatja, hogy egészen különböző tapasztalattal is érdemes az oldalra kattintani. A hirdetői elvárások között az angol nyelvtudás, az MS Office ismeret és a jó kommunikációs képesség vezet, de a precizitást, a terhelhetőséget és a megbízhatóságot is nagyra értékelik a most munkát kínálók. Az oldalon leginkább a beosztott és középvezető szellemi munka, illetve a kvalifikált fizikai munka megjelenése a jellemző, de találunk egyszerű fizikai, és top menedzseri pozíciót is. A piaci visszajelzések alapján két területen tud már most a munkaadók nagy segítségére lenni az allas.hu, méghozzá a sok önéletrajz beküldést generáló pozíciók és a hiányszakmák esetén, itt az esetek döntő többségében a rendszer tud releváns jelöltet szállítani.” - mondja Rácz István, az allas.hu vezérigazgatója.

 

Egy hagyományos álláskereső oldalon a hirdetőknek gyakran 5-600 jelentkező közül kell megtalálniuk a legalkalmasabbat a strukturálatlan önéletrajzok és pályázatok között kutatva. Az allas.hu formabontó megoldásával és az oldal mögött lévő algoritmussal azonban sokkal gyorsabban és egyszerűbben találhatják meg a munkaadók a számukra legmegfelelőbb pályázót. A hirdetők – akik között a középvállalatok és a multinacionális cégek mellett fejvadászok és kisvállalkozások is nagy számban megtalálhatók - visszajelzéseikben az allas.hu kapcsán leggyakrabban pont azt emelik ki, mennyire pozitív, hogy nem kell rengeteg irreleváns önéletrajzot átnézniük, hiszen a rendszer már a jelentkezésénél kiszűri a munkakörre nem megfelelő jelölteteket, illetve a munkaadói felületen is relevancia szerinti sorba rendezni a jelentkezőket.  Emellett elsöprő sikert aratott, hogy csak azokért a jelöltekért kell fizetniük, akikkel fel szeretnék venni a kapcsolatot. Az oldal alapítóinak reményei szerint, az állást ajánlók és keresők nemcsak gyorsabb egymásra találását segíti az allas.hu, hanem azt is, hogy az állást találó tovább is marad pozíciójában, hiszen az allas.hu segítségével a valóban releváns munkát találta meg.

 

Az allas.hu oldal sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy hónap alatt közel 12 ezer állást hirdettek meg az oldalon, és közel félmillió aktív és passzív álláskereső kattintott a felületre.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Emeld magasabb szintre az edzésterved a HONOR Watch 4 segítségével

A HONOR bejelentette a HONOR Watch 4-et, a viselhető HONOR készülékek legújabb tagját. Stílusos formatervezés, precíz funkciók, egy nagy, akár 60Hz-es képfrissítésre is képes, 1,75-os színes AMOLED kijelző jellemzik amellett, hogy Bluetooth hívásokra is alkalmas. Mindehhez egy akár 14 napot is bíró akkumulátor társul, amivel tökéletes társ a fittség nyomon követésére bárhol, bármikor.

2023. szeptember 22. 19:33

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Nemzetközi nagyágyúk beszélnek Budapesten a legfrissebb mesterséges intelligencia trendekről

Október 5-én és 6-án először jelentkezik a Compass Tech Summit, melyre a világ minden tájáról több mint 1.200 szakembert várnak a szervezők a Magyar Vasúttörténeti Park indusztriális miliőjébe. 

2023. szeptember 22. 15:49

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59