Gamerek álmait teljesíti az LG első G-sync monitorja

forrás: Prím Online, 2017. november 16. 13:49

Mától minden gamer megtalálja álmai monitorját az LG-nél: a dél-koreai gyártó bemutatatta első G-sync monitorját, a 144 Hz-es, 21:9-es UltraWide 34UC89G modellt. Az évek óta világszerte népszerű FreeSync portfóliót kibővítve a cég ezzel megnyitja választékát a legdinamikusabban növekvő gamer közönség előtt. Az új monitor 299 000 Ft-tól kapható a hazai boltokban. 

A folyamatos játékélmény, a gyorsaság, a kiemelkedő képi világ ma már alapelvárások a gamer monitorok piacán. A játék minőségét azonban nemcsak a monitor képességei, de a számítógéppel kialakított szinkronizáció is erősen befolyásolja, azaz hiába vásárolunk csúcsminőségű képernyőt, ha a gép és a monitor között nincs meg az összhang. Sokáig az AMD fémjelezte FreeSync felelt a monitorokban a megfelelő képfrissítésért, 2013-ban azonban az Nvidia bemutatta a G-sync technológiáját, amely a monitorba épített hardveres megoldással szinkronizálja a számítógép és a monitor frekvenciáját, hogy a képernyőre érkező jelekből szakadásmentes, tökéletesen pörgő képkockák szülessenek. A fordulatot követően a G-sync népszerűsége évről-évre nőtt: az Nvidia 2014-ben 62, egy évvel később már 82 százalékos részesedéssel egyértelműen dominálta a gamer monitorok piacát. 

 

A G-sync ereje

A korábban kizárólag FreeSync monitorokat gyártó LG számára is egyre nyilvánvalóbbá vált a gamer közönség igénye egy kiváló minőségű G-sync készülékre, és a dél-koreai gyártó fejlesztőközpontjában idén meg is született a 34UC89G modell. Az Nvidia videókártyáját közvetlenül a monitor hátlapjára szerelték, így könnyen hozzáférhető az installáláshoz. A G-sync-kel a képek input lag nélkül, villámgyorsan érkeznek, a monitoron feltáruló világ hihetetlenül immerzív, alakjai karakteresek és élettel telik. Az Nvidia megoldása mellett azonban más úttörő technológiák is segítik a játékosokat.

 

 

Mozis kalandok a 21:9-es, ívelt képernyőn

A 34UC89G modell egy 34 colos, 144 Hz-es Full HD monitor, 21:9-es UltraWide, ívelt képernyővel, amely valódi mozi élményt garantál, és azonnal beszippantja a gamert a játék világába. Az ultraszéles képarány a virtuális tér olyan területeit is feltárja, melyeket egy hagyományos, 16:9-es képarányú monitor nem képes. A széles képernyő komoly előnyt jelent, ha például Final Fantasy-t, WoW-t vagy más olyan MMORPG-t játszunk, ahol mindig akad felfedezni való részlet a játéktér perifériáin. Az In-Panel-Switch (IPS) tech-nológiának köszönhetően a monitor pontos, torzításmentes, élethű színeket ad, csaknem 180 fokos betekintési szögből, így a képek élethűbbek, valóságosabbak, és a játékokban megszokott gyors mozgásoknál sem tapasztalható semmilyen zavaró anomália. 

 

Mindent a játékért

A dinamikus akciószinkronnak (DAS) köszönhetően a legmozgalmasabb játékban sem késnek a képek, a fekete szín stabilizátorral pedig a legmélyebb fekete tónusokról is jól látható, tiszta képet kapunk – így például a sötét zugokban megbújó Call of Duty karaktereket is könnyen kiszúrhatjuk. A 144 Hz-es frissülés a garancia, hogy a Battlefield4 villámgyors akciói közben is tisztán, elmosódástól mentesen látjuk a célpontot. Ha felmértük a terepet, már csak a beépített célkeresztet kell irányba igazítani, hogy pontos csapást mérjünk az ellenfélre. Mindehhez egérzsinór-vezető biztosít kényelmes, szabad mozgást a kéznek, a képernyő magassága és dőlésszöge pedig elhelyezkedésünknek megfelelően állítható. 

 

Az LG első G-sync technológiával megalkotott monitorja minden ízében és apró részletében a folyamatos játékélményt, az akciót, és a sikeres játékot szolgálja; a 34UC89G modell már kapható a hazai boltokban, ajánlott bruttó fogyasztói ára 299 000 Ft.

 

Kulcsszavak: LG monitor G-sync gamer

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40