Magyar csapat esélyes a Cyber 9/12 versenyen való részvételre

forrás: Prím Online, 2018. január 23. 08:11

Budapesten rendezik meg a világszintű Cyber 9/12 kiberverseny hivatalos elődöntőjét. A nemzetközi megmérettetés nyertes csapata teljes ellátással utazhat a genfi döntőre a felkészítő tanárral együtt. Korábban ProDay néven vált ismertté a hazai IT-biztonsági konferencia és expo, ami ezúttal kétnapos lesz. A második napon kibergyakorlatot is rendeznek kormányszintű külföldi CERT csapatokkal. Az ingyenesen látogatható eseményen egy Apple TV 4K-t sorsolnak ki a látogatók között. 

A Cyber 9/12 Student Challenge európai végső fordulóját az Atlanti Tanács (Atlantic Council) a Genfi Biztonságpolitikai Központtal (GCSP) együttműködve rendezi meg áprilisban, amire nagy eséllyel magyar csapat utazhat, költségtérítéssel együtt. A TTX (Tabletop Exercise) versenynek is nevezett megmérettetés során a hallgatók egy fiktív forgatókönyv alapján reagálnak egy teljes nemzetet érintő számítógépes támadásra. Ennek kormányszintű utógondozására és kommunikációjára kell kidolgozniuk egy átfogó kiberbiztonsági válságkezelő tervet. Célja a fiatal szakemberek felkészítése a megfelelő lépésekre egy országot vagy gazdaságot érintő virtuális offenzíva esetén, valamint kiváló alkalom a döntőre való felkészülésre. A hazai és genfi verseny minden diák számára új lehetőségeket tartogat, továbbá megalapozhatja hírnevüket a nemzetközi IT-biztonsági szakmában.

 

A konferencia európai terjeszkedésének köszönhetően idén a magyar diákok más országból érkező csapatokkal is versengenek majd. Az eddiginél is kiélezettebb küzdelem várható.

 

Cyber 9/12 Student Challenge elődöntőjét január 24-én, a SecOps Europe első napján rendezik meg a Budapesti Kongresszusi Központban. A konferencia második napján külfölről érkező CERT - Computer Emergency Readiness Team -  minősítésű csapatok gyakorlatoznak a kibertérben. Ők felelnek egy-egy ország vagy gazdaság IT-biztonságáért. Ebben az esetben egy áramfejlesztő erőművet kell majd megvédeniük, miközben a hazai CERT csapat tagjai folyamatosan támadásokat, elterelő hadműveleteket és behatolási kísérleteket hajtanak végre. A küzdelem - vizuális effektekkel együtt - a konferencia teljes területén látható lesz a kivetítőkön és nagyméretű kijelzőkön.

 

További információt a www.secops-europe.com weboldalon találnak az érdeklődők.

 

Forrása: SecOps Europe 2018

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás