Magyar csapat esélyes a Cyber 9/12 versenyen való részvételre

forrás: Prím Online, 2018. január 23. 08:11

Budapesten rendezik meg a világszintű Cyber 9/12 kiberverseny hivatalos elődöntőjét. A nemzetközi megmérettetés nyertes csapata teljes ellátással utazhat a genfi döntőre a felkészítő tanárral együtt. Korábban ProDay néven vált ismertté a hazai IT-biztonsági konferencia és expo, ami ezúttal kétnapos lesz. A második napon kibergyakorlatot is rendeznek kormányszintű külföldi CERT csapatokkal. Az ingyenesen látogatható eseményen egy Apple TV 4K-t sorsolnak ki a látogatók között. 

A Cyber 9/12 Student Challenge európai végső fordulóját az Atlanti Tanács (Atlantic Council) a Genfi Biztonságpolitikai Központtal (GCSP) együttműködve rendezi meg áprilisban, amire nagy eséllyel magyar csapat utazhat, költségtérítéssel együtt. A TTX (Tabletop Exercise) versenynek is nevezett megmérettetés során a hallgatók egy fiktív forgatókönyv alapján reagálnak egy teljes nemzetet érintő számítógépes támadásra. Ennek kormányszintű utógondozására és kommunikációjára kell kidolgozniuk egy átfogó kiberbiztonsági válságkezelő tervet. Célja a fiatal szakemberek felkészítése a megfelelő lépésekre egy országot vagy gazdaságot érintő virtuális offenzíva esetén, valamint kiváló alkalom a döntőre való felkészülésre. A hazai és genfi verseny minden diák számára új lehetőségeket tartogat, továbbá megalapozhatja hírnevüket a nemzetközi IT-biztonsági szakmában.

 

A konferencia európai terjeszkedésének köszönhetően idén a magyar diákok más országból érkező csapatokkal is versengenek majd. Az eddiginél is kiélezettebb küzdelem várható.

 

Cyber 9/12 Student Challenge elődöntőjét január 24-én, a SecOps Europe első napján rendezik meg a Budapesti Kongresszusi Központban. A konferencia második napján külfölről érkező CERT - Computer Emergency Readiness Team -  minősítésű csapatok gyakorlatoznak a kibertérben. Ők felelnek egy-egy ország vagy gazdaság IT-biztonságáért. Ebben az esetben egy áramfejlesztő erőművet kell majd megvédeniük, miközben a hazai CERT csapat tagjai folyamatosan támadásokat, elterelő hadműveleteket és behatolási kísérleteket hajtanak végre. A küzdelem - vizuális effektekkel együtt - a konferencia teljes területén látható lesz a kivetítőkön és nagyméretű kijelzőkön.

 

További információt a www.secops-europe.com weboldalon találnak az érdeklődők.

 

Forrása: SecOps Europe 2018

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelentek a 2018-as labdarúgó-világbajnoksághoz kapcsolódó csalások

Az ESET szakemberei nemrégiben felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat. Az előrejelzéseknek megfelelően sajnos már meg is jelentek a tornához kapcsolódó konkrét átverések, amelyek között a hamis mezek, a fertőzött stream oldalak és a mesés nyereményeket ígérő lottósorsolás is megtalálható.

2018. június 21. 18:35

Bemutatkoznak a mobil szörnyek – I. rész

Az elmúlt években az okostelefonjaink komoly partnerré léptek elő: mindig és mindenütt velünk vannak. De nemcsak velünk vannak, hanem a legfontosabb eszközünk a dokumentumok, fotók tárolására, használjuk kommunikációs csatornaként és fotókat, videókat készítünk velük. 

2018. június 21. 13:47

Az elmúlt hónap legveszélyesebb rosszindulatú programjai

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat által összeállított, 2018. májusi adatokat feldolgozó Global Threat Intelligence Trends elemzés szerint a Coinhive nevű crypto-bányász program világszerte a szervezetek 22%-ánál jelent meg, ami majd 50%-os növekedés az áprilisi adatokhoz képest (akkor 16% volt ez az adat).

2018. június 21. 08:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16

A Magyar Telekom 2018. első negyedéves eredményei

2018. május 9. 17:23
cloudappsportal.com