Magyar csapat esélyes a Cyber 9/12 versenyen való részvételre

forrás: Prím Online, 2018. január 23. 08:11

Budapesten rendezik meg a világszintű Cyber 9/12 kiberverseny hivatalos elődöntőjét. A nemzetközi megmérettetés nyertes csapata teljes ellátással utazhat a genfi döntőre a felkészítő tanárral együtt. Korábban ProDay néven vált ismertté a hazai IT-biztonsági konferencia és expo, ami ezúttal kétnapos lesz. A második napon kibergyakorlatot is rendeznek kormányszintű külföldi CERT csapatokkal. Az ingyenesen látogatható eseményen egy Apple TV 4K-t sorsolnak ki a látogatók között. 

A Cyber 9/12 Student Challenge európai végső fordulóját az Atlanti Tanács (Atlantic Council) a Genfi Biztonságpolitikai Központtal (GCSP) együttműködve rendezi meg áprilisban, amire nagy eséllyel magyar csapat utazhat, költségtérítéssel együtt. A TTX (Tabletop Exercise) versenynek is nevezett megmérettetés során a hallgatók egy fiktív forgatókönyv alapján reagálnak egy teljes nemzetet érintő számítógépes támadásra. Ennek kormányszintű utógondozására és kommunikációjára kell kidolgozniuk egy átfogó kiberbiztonsági válságkezelő tervet. Célja a fiatal szakemberek felkészítése a megfelelő lépésekre egy országot vagy gazdaságot érintő virtuális offenzíva esetén, valamint kiváló alkalom a döntőre való felkészülésre. A hazai és genfi verseny minden diák számára új lehetőségeket tartogat, továbbá megalapozhatja hírnevüket a nemzetközi IT-biztonsági szakmában.

 

A konferencia európai terjeszkedésének köszönhetően idén a magyar diákok más országból érkező csapatokkal is versengenek majd. Az eddiginél is kiélezettebb küzdelem várható.

 

Cyber 9/12 Student Challenge elődöntőjét január 24-én, a SecOps Europe első napján rendezik meg a Budapesti Kongresszusi Központban. A konferencia második napján külfölről érkező CERT - Computer Emergency Readiness Team -  minősítésű csapatok gyakorlatoznak a kibertérben. Ők felelnek egy-egy ország vagy gazdaság IT-biztonságáért. Ebben az esetben egy áramfejlesztő erőművet kell majd megvédeniük, miközben a hazai CERT csapat tagjai folyamatosan támadásokat, elterelő hadműveleteket és behatolási kísérleteket hajtanak végre. A küzdelem - vizuális effektekkel együtt - a konferencia teljes területén látható lesz a kivetítőkön és nagyméretű kijelzőkön.

 

További információt a www.secops-europe.com weboldalon találnak az érdeklődők.

 

Forrása: SecOps Europe 2018

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új támadási módszer: Cloud Snooper vírus

A Sophos, kiberbiztonsági szakértő közzétette legújabb jelentését egy kifinomult támadási módszerről, amely különböző technikák egyedi kombinációjával teszi lehetővé a szerveren lévő vírus számára, hogy a vezérlő szerverekkel kommunikáljon a tűzfalakon keresztül. A jelentés részletezi a támadásban használt taktikákat, technikákat és eljárásokat (TTP-ket). A Sophos úgy véli, hogy a támadó módszer hátterében valamely ország áll, melyet a kémkedés motivált.

2020. február 28. 19:30

Új területeken hódít a különleges magyar fejlesztés

Disztribútori szerződést kötött a magyarországi székhelyű i4p és az adriai régióban tevékenykedő, szlovén székhelyű REAL security vállalat. A megállapodás értelmében 2020-tól a Real security forgalmazza az i4p termékeit, köztük a piacon egyedülállóan magas szintű biztonságot kínáló Trident HSM-et Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Koszovóban, Montenegróban, Szerbiában és Szlovéniában.

2020. február 28. 09:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás