V. Magyar Speciális Független Filmszemle

forrás: Prím Online, 2019. november 18. 15:51

2019. november 19-20-án kerül megrendezésre ötödik alkalommal Budapesten a Magyar Speciális Független Filmszemle, fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, autizmussal élők valamint függetlenfilmesek és diákok Kárpát-medencei integrált filmes seregszemléje. Különlegessége, hogy az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény Magyarországon, amely a fogyatékosság témájában teszi közzé felhívásait.

Célja, hogy a fogyatékossággal élők életére, gondolataira és érzéseire ráirányítsa a többségi társadalom figyelmét és ezzel segítse elő az elfogadást.

 

A Filmszemlén sérültséggel élő speciális filmes alkotók, valamint professzionális filmesek, televíziós szakemberek és diákok filmjei kerülnek bemutatásra, és a zsűri által értékelésre, díjazásra. 

 

A Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest évről évre egyre népszerűbb, Magyarországról, a határon túlról és külföldről is érkeznek filmes pályaművek. Az idei évben 63 film került a vetítési programba.

 

 

Aki ellátogat a budapesti Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérbe, a rendezvény két napján egészen különleges filmeket nézhet, és személyesen is találkozhat azok alkotóival. 

 

A közönség elé tárt képsorok által olyan világokba nyerhet betekintést a néző, amelyek többnyire zárva vannak az emberek előtt. Csodálatos, sokszor hihetetlen történetek, mindnyájunk számára példaértékű emberi hozzáállások, a legnehezebb helyzetekből való kiutak, a hit, az életigenlés és az elfogadás jellemzi az alkotásokat.

 

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotások készítői számára a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt., a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros VI. Kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal, valamint a Gyógypedagógia Fejlesztéséért Alapítvány és az ELTE - Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar ajánlott fel értékes díjakat, melyeket az említett intézmények képviselői adnak át a november 20-án 16 órától kezdődő díjkiosztó gálán.

 

A Filmszemle fővédnöke Dr. Kollarik Tamás Médiatanács tag, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora.

A rendezvény ideje: 2019. november 19-20.

Ünnepélyes díjátadó: 2019. november 20. 16 óra

Helyszín: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest 6. kerület Eötvös utca 10. 

A belépés ingyenes!

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A QNAP kiad egy licencmentes Windows PC/Server biztonsági mentési megoldást

A QNAP Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora ma hivatalosan is bemutatta a NetBak PC Agent licencmentes, teljes rendszermentési megoldást Windows-rendszerhez. A NetBak PC Agent egy olyan segédprogram, ami megköveteli a Hyper Data Protector, a végponti eszközök (beleértve a VM-eket, Windows PC-ket és szervereket) biztonsági mentését támogató NAS-alkalmazás telepítését a felhasználó NAS rendszerére.

2024. március 3. 13:47

Bemutatták az új Maserati GranCabrio-t

A Maserati bemutatta legújabb autóját, az ikonikus GranCabrio-t, mely mostantól Spyderként is elérhető. A modell a kupé ikertestvérének, a díjnyertes GranTurismónak az új, nyitott tetejű változata.

2024. március 3. 12:10

Tech Trends 2024: Hogyan lehet technológiai lemaradásból modernizációs versenyelőny?

Tech Trends sorozatunk évről-évre követi a technológia gyorsuló átalakulását és prognózist ad az elkövetkező 18-24 hónap meghatározó trendjeire. A tavalyi Tech Trends 2023 tanulmányunk vonatkozó fejezete a még működő mainframe-ek jövőbeli lehetőségeinek bemutatására irányult, és hangsúlyozta az új technológiákkal való integrációban rejlő potenciált.

2024. március 3. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30