Biztonságos Internethasználat Kérdőív

forrás: Prím Online, 2020. november 11. 09:37

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az európai Safer Internet Programban (SIP) tudatosság-növelő központként és konzorciumvezetőként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul.

A Safer Internet Program célja, hogy minél szélesebb körben és a lehető leghatékonyabban mutassa be az internet határtalan lehetőségeit, illetve ezzel párhuzamosan a felhasználókra leselkedő veszélyek elkerülésének hatékony és egyszerű eszközeit.

 

Az alábbi gyermekeknek és pedagógusoknak szóló kérdőívek kitöltése nagyban hozzájárul átfogó hatástanulmányuk eredményességéhez, különös tekintetben a COVID19-re.

 

Segítsék munkájukat a kérdőív minél szélesebb körben történő kitöltésében, népszerűsítésében, amely anonim módon történik!

 

  

Tanulóknak szóló kérdőív elérhető itt: https://forms.gle/uNGy2xskdjuzWxRJ7 

 

Tanároknak, pedagógusoknak szóló kérdőív elérhető itt: https://forms.gle/Zsyt22dUDERUcZhdA

 

Jelenlegi kutatásuk célja a gyermekek online szokásainak megismerése, majd ezt követően tananyagok fejlesztése, készítése. Fontosnak tartják a kibertérben előforduló pedofil és egyéb káros tartalmak gyakoriságának elemzését is. Azt kívánják vizsgálni, hogy különböző életkorú és szociális háttérrel rendelkező gyermekek milyen gyakorisággal találkoznak kéretlen, illegális tartalmakkal, milyen gyakorisággal esnek áldozatul, és milyen lehetőségeket ismernek és használnak azok bejelentésére. Ezeknek a körülményeknek a kutatás során történő megismerése a Program keretében végzett hotline elemzői munka hatékonyságát, a bűncselekmények mielőbbi felismerését, illetve a rendőrség felé történő hatékony bejelentését eredményezné. Kutatásukban ugyancsak nagy hangsúlyt fektetnek az informatika használatának módosulására, különösen tekintettel a járványügyi helyzetre (COVID-19). 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30