Egyedi gépek exportálásával építi újra nemzetközi pozícióit a Ganz

forrás: Prím Online, 2021. június 3. 11:10

Egyedi igényekre szabott gépek gyártásával építené vissza a márka nemzetközi piaci pozícióit Ganz Transzformátor-, Motor- és Generátorgyártó Kft. A korábban tapasztalható pénzügyi és termelési visszaesés kapcsán felmerülő financiális kockázat ugyanis mára megszűnt, ami újra megnyitja a lehetőségét a nemzetközi, elsődlegesen európai és közel-keleti terjeszkedésnek. A célzottan újraindított termelésnek köszönhetően a társaság visszaépítheti a patinás magyar brand elismertségét a nemzetközi piacokon.

Egyedi gépek gyártásával és exportjával kívánja újraépíteni nemzetközi megítélését a Ganz Transzformátor-, Motor- és Generátorgyártó Kft. forgógép üzletága. A gyártásnak ugyanis mintegy 90-95 százaléka nemzetközi piacra történik, azonban a tavaly felszámolás alá vont CG Electric Systems Hungary Kft. irányítása alatt az elmúlt években tapasztalható pénzügyi fegyelmi hiányosságok és a beszerzés akadozása némileg megingatta a partnerek és ügyfelek cégbe vetett bizalmát. A 2020-ban alapított magyar vállalat tavaly szeptemberben újraindította a termelést a tápiószelei gyárban, azóta pedig folyamatosan növeli a gyártás volumenét. 

 

A társaság ügyfélkörét elsődlegesen azok a termelő vállalatok adják, amelyek számára a más gyártók által sorozatgyártásban elkészített gépek valamely speciális igénynél fogva nem alkalmasak a termelési munkára. Ezekre az egyedi igények szerint formált egyedi berendezésekre, valamint a rövid határidőkkel történő gyártásra és kiszállításra támaszkodva szeretné újraépíteni a korábbi tulajdonos alatt kissé erodálódott nemzetközi kapcsolatait a magyar nehézgépgyártó vállalat. A gyártás többnyire francia, német, angol, orosz és szaúd-arábiai piacokra történik, de természetesen új piacok felé is tervez nyitni a társaság.

 

„Eddig mintegy 35 385 forgógépet helyeztünk ki szerte a világban. A korábbi külföldi tulajdonos alatt bekövetkezett visszaesést követően szeretnénk visszaépíteni a korábbi pozícióinkat. A magyar mérnökök flexibilis gondolkodásának köszönhetően olyan egyedi igényekre szabott gépeket is tudunk gyártani, amely elkészítését más vállalatok nem vállalnák el. Lényegében tehát elmondható, hogy szinte mindig prototípust gyártunk, ebben rejlik a mi versenyképességünk kulcsa” – fogalmazott Féja Adrián, a Ganz Transzformátor-, Motor- és Generátorgyártó Kft. forgógép üzletágának vezetője.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Nyíregyházán nyit új irodát a Work Force

Folytatja hazai terjeszkedését Észak-Kelet Magyarországon a Work Force, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalat Nyíregyházán nyitja meg legújabb, kilencedik irodáját. Az új központ létrehozását indokolta, hogy a társaság már megállapodást kötött a városban működő egyik jelentős foglalkoztatóval, és további partnerségeket tervez a régióban működő cégekkel a jövőben, hogy akár több száz munkavállalóval is segítse a térség munkaerőpiaci helyzetét.

2023. március 27. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08