A 2021-22-es tanévben is folytatódik a Siemens Mobility Kft. ösztöndíjprogramja

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 22. 17:27

A 2021-22-es tanévben is folytatódik a Siemens Mobility Kft. ösztöndíjprogramja, amely a BME és a Karlsruhe-i Technológiai Intézet (KIT) kettős diploma képzésén résztvevő hallgatókat támogatja.​

 

  • Idén 3 tehetséges diák kezdheti meg külföldi szemeszterét a TOP100-ba sorolt egyetemen a Siemens Mobility támogatásával. 
  • A vállalat 1 mérnök-informatikus és 2 villamosmérnök hallgató külföldi félévéhez biztosít ösztöndíjat.

 

 

Egy hosszú távra tervező vállalat számára a legnagyobb érték a megbízható, magasan képzett, új megoldások iránt nyitott munkaerő elérése és megtartása. A jövő szakembereinek megtalálásához, már ma lépéseket kell tennünk, ezért nagy hangsúlyt fektetünk az oktatás és képzés támogatására. Erre biztosít kiváló lehetőséget a Budapesti Műszaki Egyetem és a világ száz legjobbja közé sorolt Karlsruhei Technológiai Intézet kettős diploma programja. A két egyetem hosszú együttműködést követően nyílt meg a német nyelvű képzések terén is a kettős diplomaszerzés lehetősége. A program támogatásához a Siemens Mobility Kft. az elsők között csatlakozott.

 

2021 őszén 1 mérnök-informatikus és 2 villamosmérnök hallgató kezdi meg tanulmányait Karlsruheban a Siemens Mobility ösztöndíjasaként. Az ösztöndíj révén a diákok megismerkedhetnek a legmodernebb technológiákkal és szakmai tapasztalatot szerezhetnek, amit a jövőben is kamatoztathatnak majd pályafutásuk során. A korábbi években Siemens Mobility ösztöndíjban részesült hallgatók magasszintű nyelvtudással és szakmai ismeretekkel gazdagodtak a külföldön töltött szemeszter alatt. A Vállalat támogatása lehetővé tette számukra, hogy a tanulmányaikra koncentrálhassanak.

 

Öröm számunkra, hogy korábbi ösztöndíjasaink közül néhányat már munkavállalóként is köszönthetünk.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24