A média hatása a gyermekekre és fiatalokra

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 24. 17:44

Szeptember 27-28-án rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a XI. Médiakonferenciát a Magyar Tudományos Akadémián.  Az eseményre 31 előadó várható. A Gyermekmentő 1997-ben indította el „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” című médiakonferencia- és kutatássorozatát a gyermekek médiahasználati szokásairól és annak változásairól. 

A technológiai fejlődés következtében a médiaeszközök és használatuk a gyerekek és a fiatalok körében soha nem látott módon és mértékben változott az utóbbi évtizedben. A korábbi konferenciák vizsgálatai, fókuszpontjai  és problématérképei kivételes figyelemmel rögzítették ezt, a gyerekek, a családok és az egész társadalom életét is jelentősen megváltoztató  átalakulást.   

 

A konferencia kiemelt célja, hogy olyan előadókat hívjon meg, akik friss tapasztatokkal rendelkeznek ezeken a területeken. Előadásaikkal nem csak tudást adnak át és tapasztalatokat ismertetnek, hanem ráirányítják a figyelmet az új kihívásokra: a közösségi médiára, annak hatásaira, az online fenyegetettségre és a szülők és az iskola felelősségére. Fontosnak tartják, hogy újabb eszmecserékre és közös gondolkodásra teremtsenek lehetőséget. 

 

Az idei eseményen a plenáris ülés mellett kerekasztal-beszélgetéseket és workshopokat is tartanak. 

 

A rendezvény témái: CyberCrime-egyezmény 2001,  kiberbiztonság, online függőség, influenszerek és celebek  a közösségimédia-felületeken, online oktatás vs. tantermi oktatás, cenzúra és szólásszabadság a világhálón. 

 

A kerekasztal-beszélgetéseken a social media, az adatvédelem és az adatbiztonság kérdéseiről beszélgetnek, míg a workshopokon az internetet támogató programokat mutatják be internetszolgáltatók és szakértők bevonásával. 

 

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Google az idei konferencián mutatja be a Magyarországon ez év nyarán elindított “Legyél az Internet Ásza!” elnevezésű közös programját, melynek célja, hogy 7-12 éves gyerekeknek megtanítsa a digitális állampolgárság alapjait, és azt, hogy biztonságosan tudjanak mozogni a világhálón. 

 

A korábbi évekhez hasonlóan a konferenciát online lehet követni a  www.gyermekmento.hu honlapon, illetve a Gyermekmentő Szolgálat és a Safer Internet Program FB-oldalain. (https://www.facebook.com/nemzetkozi.gyermekmento/  ,   https://www.facebook.com/SaferinternetMagyarorszag/ 

 

A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan az összes előadás videoanyagát és prezentációját 2021. október közepén feltöltik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat YouTube-csatornájára https://www.youtube.com/channel/UCUYP_3U-rVb_zm2apXu7EMA/videos

 

Szervezetük 2019-től működteti a hotline-t is, ahol a felhasználók bejelenthetik a káros és illegális tartalmakat a www.biztonsagosinternet.hu bejelentőfelületen. 

 

A konferencia az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampány programsorozatába illeszkedik.

 

A konferencia főtámogatója az EU Safer Internet Programja.

 

A konferencia időpontja és helyszíne: 

2021. szeptember 27-28., hétfő –kedd, 9 – 16 óráig

Magyar Tudományos Akadémia

(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

 

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://rendezveny.t-systems.hu/hu/xi-mediakonferencia/regisztracio

 

A rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz vagy 48 óránál nem régebbi PCR-teszthez kötött, melyet a regisztrációnál be kell mutatni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A TCL az intelligens kijelzőtechnológia teljes spektrumát mutatta be az MWC-n

A TCL – a fogyasztói elektronika egyik vezető márkája és a világ két legnagyobb tévémárkájának egyike – részt vett a 2024-es barcelonai Mobile World Congress eseményen. A kiállításon bemutatta legújabb innovációit és intelligens összekapcsolt okoseszköz-ökoszisztémáját, amely kivételes felhasználói élményt kínál mind otthon, mind az úton lévőknek. Az új okostelefonok, csúcstechnológiás eszközök és okos routerek széles választéka mellett a TCL bemutatta eddigi legimpozánsabb televízióját is, a világ legnagyobb, 115 hüvelykes QD-Mini LED TV-jét.

2024. február 29. 21:34

A TCL két egymást követő évben is a világ 2. legjobb tévémárkája lett

Az Omdia piackutató vállalat ismét a TCL Electronics-ot, a vezető szórakoztatóelektronikai brandet választotta a világ második legjobb tévémárkájának.

2024. február 29. 21:05

Csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. 

2024. február 29. 20:17

Kell-e félteni a munkánkat az AI-tól?

Bár a világban egyre többen használják munkájuk során a mesterséges intelligenciát (AI), Magyarországon a felsővezetők közel fele még nem látja tisztán felhasználásának lehetőségeit, igaz, ugyanennyien nyitottak is az alkalmazására. Egyelőre semmi konkrét jel nem utal arra, hogy elveszi a munkánkat a mesterséges intelligencia – bár a hazai vállalatoknak még nincs egyöntetű válasza arra, hogy milyen hatással lesz az AI a munkaerőpiacra. A Randstad egyik globális kutatása szerint azonban a munkavállalóknak határozottabb véleményük van: több mint felük az AI előnyeit látja, közel felük izgatott a mesterséges intelligenciában rejlő munkahelyi lehetőségeket illetően.

2024. február 29. 18:59

A GreenGo a külső kerületekben és az agglomerációban erősít

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a bérlés lehetőségét Csepeltől Budafokig, egyben segítve az agglomerációs városok fenntarthatósági törekvéseit is.

2024. február 29. 17:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30