Pontos színmegjelenítéssel és kiemelkedő HDR-teljesítménnyel érkeznek az új LG monitorok

forrás: Prím Online, 2021. december 21. 21:10

Az LG Electronics (LG) a 2022-es CES-en bemutatja a 2022-es LG UltraFine OLED Pro monitorokat (32BP95E és 27BP95E modellek), amivel ismét magasabbra emeli a lécet a professzionális képmegjelenítési megoldások piacán. E készülékek révén immár munka közben is élvezhetik a felhasználók az OLED-technológia előnyeit: az önálló fénykibocsátásra képes képpontoknak köszönhetően az új monitorok pontos színvisszaadást, illetve kiváló HDR- és SDR-teljesítményt garantálnak, ami elengedhetetlen a vizuáliseffektus-művészek, videószerkesztők, valamint az egyéb kreatív területeken dolgozók számára.

Az LG legújabb, 32 és 27 hüvelykes képátlójú OLED Pro modelljei 4K UHD felbontással (3840 x 2160), 1.000.000:1 kontrasztaránnyal és a DCI-P3 színtér 99 százalékát lefedő színmegjelenítéssel érkeznek, így még a legaprólékosabb digitális projektekhez is ideális választást jelentenek. Mindkét új kijelző pixelei egymástól függetlenül vezéreltek, ami kiemelkedő színhűséget és kontrasztot garantál.  Mivel az OLED-kijelzők nem igényelnek külön háttérvilágítást, az UltraFine monitorokon nem jelentkezik sem zavaró halo-effektus, sem a számos LCD-kijelzőre jellemző fényárnyék.

 

Az optimális munkakörülmények megteremtése és a még élénkebb színek megjelenítése érdekében mindkét OLED Pro monitor levehető, az automatikus kalibrálást segítő érzékelőkkel és monitorárnyékolóval érkezik. Az ingyenesen letölthető LG Calibration Studio szoftverrel az érzékelő a felhasználó által előre meghatározott időpontokban megméri a kijelző által kibocsátott fény mennyiségét, így a készülék automatikusan elvégzi a nagyfokú színpontossághoz és -konzisztenciához szükséges beállításokat. A színhelyesség tovább javítható a felszerelhető monitorárnyékolóval, ami megakadályozza a külső fényforrások zavaró tükröződéseit.

 

Mindkét UltraFine OLED Pro készülék vékony, elegáns kialakítású és könnyű, így ha a munka megkívánja, problémamentesen áthelyezhető egy másik asztalra vagy helyiségbe. A monitorok állványa biztonságosan rögzíthető a kijelző hátuljához egy egyszerű, egykattintásos mechanizmussal, amely révén a kijelző nem csak elforgatható, de magassága és dőlésszöge is kényelmesen állítható, miközben nem veszít sem stabilitásából, sem stílusos megjelenéséből.

 

„A kreatív szakma igényeire tervezett új UltraFine OLED Pro monitorok lenyűgöző, önálló fénykibocsátású képpontokra épülő vizuális megjelenítést és megbízható kalibrációt garantálnak” — mondta Seo Young-jae, az LG üzleti megoldások divíziójának alelnöke és IT-termékekért felelős vezetője. „A széles skálát lefedő, hihetetlenül pontos színmegjelenítés, illetve a HDR- és SDR-tartalmak hű reprodukálásának képessége ideálissá teszik ezeket az eszközöket a film- és digitálismédia-iparban dolgozó professzionális felhasználók számára.”

Az új LG UltraFine OLED Pro monitorok a jövő hónaptól világszerte elérhetőek lesznek a kulcsfontosságú piacokon.

 

Termékspecifikáció:

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sandberg új termékei hatékonyabbá teszik a kommunikációt és a hordozható eszközeid töltését

Az érthető kommunikáció fontos eleme a hatékony munkavégzésnek, legyen szó bármilyen hétköznapi helyzetről vagy irodai környezetről. Utóbbi esetén jelent nagy segítséget a Sandberg USB-C-s irodai headsete, amely tiszta kommunikációt garantál a munkavégzéshez.

2024. július 21. 15:07

A Philips Monitors szívet megdobogtató sebességet kínál az ívelt Evnia modellel

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips Monitors márka licencpartnere büszkén jelenti be, az Evnia gaming monitor család új tagját, az Evnia 27M2C5200W modellt. Ez a funkciókkal telerakott monitor mindent megad a játékosoknak, amire szükségük van ahhoz, hogy bármilyen gaming forgatókönyvből a legtöbbet hozzák ki. A nagyobb immerzióért tágas, ívelt képernyővel, Fast VA panellel, 280 Hz képfrissítési sebességgel és villámgyors, 0,3 ms MPRT válaszidővel ez a kijelző egy nagyteljesítményű új szövetséges a játéktérben.

2024. július 19. 19:52

Az Epson új nyomtatóival növelhető a termelékenység és a képminőség

Az Epson globális technológiai vállalat két új 64 hüvelykes festékszublimációs nyomtatóval egészíti ki az Európában is sikeres, legkeresettebb 64 hüvelykes festékszublimációs nyomtatóinak sorát. Az innovatív SureColor F9500 és SC-F9500H modellek a SureColor F9400 és SC-F9400H nyomtatókat váltják fel, és jelentős előrelépést kínálnak a termelékenység, a használhatóság és a képminőség terén.

2024. július 19. 11:40

Szigorodhat a piac: Két nyomtatóóriás fogott össze a cégekért és a környezetvédelemért

A legtöbb vállalkozás még ma is a papír alapú iratkezelést preferálja, ami egyrészt hatalmas terhet ró a környezetre, másrészt pedig olyan fejlesztést igényel a közeljövőben, ami fenntarthatóvá és hatékonnyá is teszi egyben az irodai működést. Ennek érdekében fogott össze két nyomtatóóriás, hogy a vállalkozások átállását megkönnyítsék.

2024. július 18. 11:36

A Philips Monitors bemutatja a legújabb Evnia gaming monitort

Új miniLED gaming monitor érkezett a Philips Evnia termékcsaládjába. A Philips Evnia 32M2N6800M számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek minden játékos élményét feldobja. 

 

2024. július 17. 13:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55