Újabb lépést tett a fenntarthatóság felé a Philips

Kütyü Magazin, 2022. január 16. 16:49

Az MMD – a Philips monitors márkalicencpartnere – megszerezte a 9. generációs TCO Certified tanúsítványt számos fenntartható terméke számára. A tanúsítást elsőkként megszerző gyártók egyikeként a Philips monitors rekordszámú (64) tanúsítvánnyal rendelkező kijelzővel rendelkezik azon a napon, amikor a TCO Certified tanúsítás 9. generációját bemutatták a nyilvánosságnak decemberben. Az előző generációkhoz képest a TCO Certified 9. generációja szigorúbb és átfogóbb kritériumokat határoz meg a termék teljes életciklusára vonatkozóan, és lehetővé teszi a kritikus lépések megtételét a fenntartható IT-termékek fejlesztése tekintetében.

 

Sokkal több egy puszta ökocímkénél

Az IT-termékek világelső fenntarthatósági tanúsító szervezeteként a TCO Certified azonosítja a problémákat, és biztosítja, hogy az iparág fenntarthatóbb lépéseket tegyen. A tanúsítvány tartalmazza a naprakész kritériumok átfogó rendszerét, a független ellenőrzést és egy strukturált rendszert a folyamatos javítás érdekében, hogy valódi és tartós változást mozdítson elő. 

 

A fenti Philips monitorok rendelkeznek a TCO Certified Generation 9 tanúsítvánnyal.

 

Szélesebb körű környezeti és társadalmi kritériumok az életciklus során

A TCO Certified 9. generációjának tanúsítványára való jogosultsághoz a termékeknek a legfrissebb tanúsításhoz képest is szigorúbb kritériumoknak kell megfelelniük, különböző kategóriákban, többek között: társadalmi szempontból felelős gyártás, körforgásos gazdaság, nem veszélyes vegyi anyagok, valamint a termék teljesítménye és az energiahatékonyság közötti egyensúly. Független szakértők által több, mint 40 új Fenntarthatósági Teljesítménymutató (Sustainability Performance Indicator, SPI) került összegyűjtésre és ellenőrzésre.

 

A fenntarthatóság tudatosítása egy folyamat a gyártók és a fogyasztók számára egyaránt. Egyrészt a TCO Certified tanúsítvány kiváló mód arra, hogy a márkák felelősen járjanak el a környezettel és a társadalommal szemben. Másrészről nagyobb átláthatóságot kínál a környezetvédelemre tudatosan törekvő fogyasztóknak, azzal hogy lehetőség nyílik TCO Certified címkével ellátott termékek választására.

 

A fenntarthatóság új szintre emelése

A Philips monitors a termék teljes életciklusa során kulcsfontosságú referenciaértékként tartja számon a fenntarthatóságot. A TCO Certified 9. generációs tanúsítványa garantálja, hogy a Philips monitorok gyártása a környezet és a biztonság szem előtt tartásával, felelősen történik, a monitorok pedig egy sor energiatakarékos, innovatív és környezetbarát technológiát tartalmaznak, amelyeket olyan ellátási láncban gyártanak, amelyben a fenntarthatóság és az etikus eljárás prioritást élvez.

 

Például a Philips monitorok két alapvető környezetbarát funkciója a legtöbb termékben megtalálható: A PowerSensor akár 70%-os energiamegtakarítást biztosít azáltal, hogy a felhasználó távolléte esetén csökkenti a monitor fényerejét, míg a LightSensor a képernyő fényerejét a környezeti fénynek megfelelően állítja be. A Philips 242B1G és a Philips 272B1G modellek a világ két leginkább energiahatékony monitorának számítanak, amelyek az energiahatékonyság új szintjét biztosítják a termelékenység veszélyeztetése nélkül.

 

A visszaadás ereje

A Philips monitors aktívan dolgozik egy átlátható és etikus folyamat kialakításán. A tudatosság növelése és a felhasználók energiafogyasztás minimalizálásában illetve fenntartható döntések meghozatalában való támogatása mellett a Philips monitors aktívan hozzájárul az ENSZ számos fenntartható fejlődési céljának megvalósításához is, ahol a legnagyobb hatást érhetik el. 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

25. évfordulója alkalmából a Thermaltake bemutatta Hydrangea Blue kollekcióját

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája büszkén ünnepli 25. évfordulóját, és egy különleges, új színű kollekciót dob piacra Hydrangea Blue színben. Az elmúlt 25 évben a Thermaltake a „Tökéletes felhasználói élmény nyújtása” szellemiségét követte a PC-rajongóknak szánt csúcskategóriás és sokszínű termékek folyamatos bevezetésével. 

2024. február 15. 14:31

Az AGON by AOC egy új, QHD felbontású taggal bővíti a G4 sorozatot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – kibővíti AOC GAMING termékcsaládját egy QHD modellel a díjnyertes G2 sorozat utódjának számító G4 sorozatban. A 27 hüvelykes (68.6 cm) AOC GAMING Q27G4X Fast IPS panellel, a QHD (2560x1440) felbontásnak köszönhetően a versenyzői szintű játékélmény érdekében kiváló képélességgel, lenyűgöző 180 Hz frissítési rátával, akár 1 ms GtG válaszidővel és Adaptive-Sync támogatással rendelkezik. 

2024. február 10. 12:08

Hódítanak Magyarországon a prémium felújított számítógépek

Évente átlagosan 10%-kal, 2023-ban pedig az előző évhez képest 25%-kal nőtt az igény a prémium minőségű, felújított laptopok, számítógépek és monitorok iránt. A koronavírus-járvány utáni gazdasági változások hatására a felhasználók egyre inkább a költséghatékony és hosszú távon is megbízható technológiai megoldásokat részesítik előnyben. Ez a tendencia különösen igaz a kis- és középvállalkozásokra, amelyek a számítástechnikai eszközök megfizethető, mégis magas minőségű alternatíváit keresik.

2024. február 6. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07