Újabb lépést tett a fenntarthatóság felé a Philips

Kütyü Magazin, 2022. január 16. 16:49

Az MMD – a Philips monitors márkalicencpartnere – megszerezte a 9. generációs TCO Certified tanúsítványt számos fenntartható terméke számára. A tanúsítást elsőkként megszerző gyártók egyikeként a Philips monitors rekordszámú (64) tanúsítvánnyal rendelkező kijelzővel rendelkezik azon a napon, amikor a TCO Certified tanúsítás 9. generációját bemutatták a nyilvánosságnak decemberben. Az előző generációkhoz képest a TCO Certified 9. generációja szigorúbb és átfogóbb kritériumokat határoz meg a termék teljes életciklusára vonatkozóan, és lehetővé teszi a kritikus lépések megtételét a fenntartható IT-termékek fejlesztése tekintetében.

 

Sokkal több egy puszta ökocímkénél

Az IT-termékek világelső fenntarthatósági tanúsító szervezeteként a TCO Certified azonosítja a problémákat, és biztosítja, hogy az iparág fenntarthatóbb lépéseket tegyen. A tanúsítvány tartalmazza a naprakész kritériumok átfogó rendszerét, a független ellenőrzést és egy strukturált rendszert a folyamatos javítás érdekében, hogy valódi és tartós változást mozdítson elő. 

 

A fenti Philips monitorok rendelkeznek a TCO Certified Generation 9 tanúsítvánnyal.

 

Szélesebb körű környezeti és társadalmi kritériumok az életciklus során

A TCO Certified 9. generációjának tanúsítványára való jogosultsághoz a termékeknek a legfrissebb tanúsításhoz képest is szigorúbb kritériumoknak kell megfelelniük, különböző kategóriákban, többek között: társadalmi szempontból felelős gyártás, körforgásos gazdaság, nem veszélyes vegyi anyagok, valamint a termék teljesítménye és az energiahatékonyság közötti egyensúly. Független szakértők által több, mint 40 új Fenntarthatósági Teljesítménymutató (Sustainability Performance Indicator, SPI) került összegyűjtésre és ellenőrzésre.

 

A fenntarthatóság tudatosítása egy folyamat a gyártók és a fogyasztók számára egyaránt. Egyrészt a TCO Certified tanúsítvány kiváló mód arra, hogy a márkák felelősen járjanak el a környezettel és a társadalommal szemben. Másrészről nagyobb átláthatóságot kínál a környezetvédelemre tudatosan törekvő fogyasztóknak, azzal hogy lehetőség nyílik TCO Certified címkével ellátott termékek választására.

 

A fenntarthatóság új szintre emelése

A Philips monitors a termék teljes életciklusa során kulcsfontosságú referenciaértékként tartja számon a fenntarthatóságot. A TCO Certified 9. generációs tanúsítványa garantálja, hogy a Philips monitorok gyártása a környezet és a biztonság szem előtt tartásával, felelősen történik, a monitorok pedig egy sor energiatakarékos, innovatív és környezetbarát technológiát tartalmaznak, amelyeket olyan ellátási láncban gyártanak, amelyben a fenntarthatóság és az etikus eljárás prioritást élvez.

 

Például a Philips monitorok két alapvető környezetbarát funkciója a legtöbb termékben megtalálható: A PowerSensor akár 70%-os energiamegtakarítást biztosít azáltal, hogy a felhasználó távolléte esetén csökkenti a monitor fényerejét, míg a LightSensor a képernyő fényerejét a környezeti fénynek megfelelően állítja be. A Philips 242B1G és a Philips 272B1G modellek a világ két leginkább energiahatékony monitorának számítanak, amelyek az energiahatékonyság új szintjét biztosítják a termelékenység veszélyeztetése nélkül.

 

A visszaadás ereje

A Philips monitors aktívan dolgozik egy átlátható és etikus folyamat kialakításán. A tudatosság növelése és a felhasználók energiafogyasztás minimalizálásában illetve fenntartható döntések meghozatalában való támogatása mellett a Philips monitors aktívan hozzájárul az ENSZ számos fenntartható fejlődési céljának megvalósításához is, ahol a legnagyobb hatást érhetik el. 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így digitalizálódnak a modern irodák

A digitális iroda felfelé ívelő szakaszát a Covid váltotta ki, ugyanis a hibrid munkavégzés digitalizáció nélkül már nem volt megvalósítható. De milyen eszközök szükségesek annak megvalósításához, hogy a munkafolyamatok ebben az új, megváltozott rendszerben is zavartalanul működjenek tovább? A kérdésre Herczog Gábor, a holland Legamaster vizuáltechnikai eszközök magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft.-nek az ügyvezető igazgatója adja meg a választ.

2022. szeptember 25. 11:53

Ismerje meg az AGON gaming monitorok 5. generációját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja az AGON sorozat új, 5. generációjának első monitorait: az AG275QX/EU és az AG275QXN/EU modelleket. A 27″/68,6 cm kijelzőmérettel és Fast IPS (AG275QX/EU) vagy Fast VA panelekkel (AG275QXN/EU) rendelkező QHD modellek 165 Hz frissítési rátát nyújtanak, és a gyorsan mozgású, versenyakciók pontos megjelenítéséhez 1 ms GtG válaszidőt kínálnak. Ezzel párhuzamosan a DisplayHDR 400 és a széles színskála kiugró, élénk színeket eredményez.

2022. szeptember 16. 11:26

Az LG egy 240 Hz-es ívelt OLED gaming monitort mutat be a 2022-es IFA kiállításon

Az LG Electronics (LG) a 2022-es berlini IFA kiállításon mutatja be legújabb prémium kategóriás monitorait, amelyek közül is kiemelkedik a 45GR95QE típusú UltraGear OLED gaming kijelző. Az LG első 45 hüvelykes, 240 Hz-es képfrissítési frekvenciájú ívelt OLED-kijelzője olyan vizuális teljesítményt, sebességet és funkciókat kínál a játékosok számára, amelyek nélkül ma elképzelhetetlen a kompromisszummentes játékélmény.

2022. augusztus 29. 19:21

A Porsche Design és az AGON by AOC bemutatja az új PD27S gaming monitort

Az exkluzív dizájn márka Porsche Design és az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – együttesen mutatják be a Porsche Design AOC AGON PRO PD27S 68,6 cm-es/27 hüvelykes, prémium, a Porsche sportkocsi elemei által inspirált gaming monitort. 

2022. augusztus 23. 11:21

Az AOC stílusos V5 termékcsaládja új tagokkal bővül

A kijelző szakértő AOC a következő szemeszter kezdete előtt, épp időben jelenti be a V5 termékcsalád három új, többfunkciós monitorját, melyeket főként a home office-ban dolgozó felhasználóknak és diákoknak szánnak. 

2022. augusztus 21. 14:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17