Klíma-technológiai platformot fejlesztő startupot vásárolt meg a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2022. január 30. 14:54

Az évtized végére globális szinten a vállalkozások zöld energia iránti igénye jelentősen felülmúlhatja a kínálatot, akár 269 terawattórás hiány is kialakulhat. A Schneider Electric, az energiagazdálkodás és az automatizálás digitális átalakításának globális vezetője a céges energiabeszerzés online piacterét létrehozó Zeigo nevű startup felvásárlásával már most felkészül ennek a kihívásnak a kezelésére. 

Egyre nagyobb a nyomás a különböző gazdasági szereplőkön, szervezeteken, hogy működésük kevesebb szén-dioxid kibocsátással járjon, illetve teljesen mentes legyen attól. Szerepet játszik ebben, hogy az éghajlatváltozással járó kockázatok nőnek, és az energiatermelés, az elosztás és a felhasználás is átalakul. Az elmúlt 10 évben a vállalkozások számára a széndioxid-mentesítés megkezdésének legelterjedtebb és leghatékonyabb eszközei a megújuló energiára vonatkozó közüzemi szintű villamosenergia-vásárlási megállapodások (PPA) voltak. A BloombergNEF kutatócég adatai szerint különböző szervezetek, gazdasági szereplők eddig önkéntesen több mint 77 gigawattnyi szél-, nap- és geotermikus energiát vásároltak PPA-kon keresztül.

 

Mivel a nettó zéró kibocsátás elérésére irányuló törekvés egyre szélesebb körben elterjed, várhatóan az említett villamosenergia-vásárlási megállapodások iránti kereslet is folyamatosan nőni fog. Már eddig is több mint 2000 vállalat csatlakozott a „Science-based Target Initiative” nevű kezdeményezéshez azzal a szándékkal, hogy a széndioxid-mentesítési törekvéseiket úgy határozzák meg, hogy azzal hozzájáruljanak az 1,5 Celsius-fokos globális felmelegedési küszöbérték megtartásához. További több mint 300 vállalat csatlakozott a Climate Group RE100 elnevezésű kezdeményezéséhez vállalva, hogy működésük során 100 százalékban megújuló energiát használnak. Ezen kötelezettségvállalások miatt a Bloomberg New Energy Finance 2030-ra 269 terawattóra hiányt prognosztizál a vállalati megújuló energiahasználat kapcsán.

 

A Schneider Electric a piaci folyamatokra reagálva úgy döntött, hogy megvásárolja a klíma-technológiai platformot fejlesztő Zeigo nevű startupot. A Zeigo mesterséges intelligencia megoldásával a Schneider Electric a korábbinál is hatékonyabban tudja majd segíteni partnereit például a megújuló energiára vonatkozó közüzemi szintű villamosenergia-vásárlási megállapodások megkötésében. 

 

A Zeigo felvásárlása kiegészíti a Schneider Electric meglévő portfólióját a tiszta energiával kapcsolatos szolgáltatások és megoldások területén, és előmozdítja a vállalat törekvéseit az energiamenedzsment digitális átalakítására. "A Zeigo örömmel egyesíti erőit a Schneider Electric-kel, hogy tovább gyorsítsa a tiszta energia forradalmát digitális eszközökkel. Együtt még több vállalat számára tudunk innovatív energetikai megoldásokat kínálni ahhoz, hogy hatással legyenek a világra, miközben megkezdik útjukat a dekarbonizáció felé" – mondta el Juan Pablo Cerda, a Zeigo alapítója és vezérigazgatója. 

 

 

Ember-gép együttműködéssel lesz hatékonyabb az energiabeszerzés

A megújuló energiaforrások beszerzése időigényes és bonyolult folyamat, a projektek és a kockázatok értékeléséhez jelentős szakértői közreműködésre van szükség, hogy a végeredmény valamennyi értintett számára kedvező legyen. A Zeigo által létrehozott, speciális piactér összeköti a vásárlókat a termelőkkel és szolgáltatókkal, ezáltal a vállalkozások egyszerűen és gyorsan bonyolíthatják le az energiabeszerzést. 

 

"A világ legnagyobb vállalati tanácsadójaként a megújuló energiaforrások beszerzése kapcsán tudjuk, hogy a gyorsaság és az összetettség az a két akadály, amelyek egyes vállalatokat távol tartanak a PPA-piactól. Azzal, hogy a Zeigo technológiáját és csapatát hozzáadjuk meglévő szolgáltatási és megoldási portfóliónkhoz, még nagyobb értéket tudunk nyújtani ügyfeleinknek világszerte. Gratulálok a Zeigónak ehhez a jelentős mérföldkőhöz" – fogalmazott a felvásárlás kapcsán Steve Wilhite, a Schneider Electric Fenntartható Üzlet részlegének vezető alelnöke.

 

A Schneider Electric továbbra is meghatározó a megújuló energia piacon

A Zeigo gépi tanulási algoritmusa és 20 fős csapata tovább erősíti a Schneider Electric piacvezető szerepét a vállalati megújulóenergia-tanácsadás területén. A társaság piacvezető az Egyesült Államokban, Európában, Ausztráliában és olyan feltörekvő gazdaságokban, mint például Brazília. A cég szakértői világszinten 2014 óta több mint 13 000 megawattnyi vállalati PPA megvalósítását támogatták. A Schneider Electric csapata olyan előremutató programok kidolgozását vállalta fel, mint például a közelmúltban bejelentett Energize konzorcium a gyógyszeripari ellátási lánc fenntarthatósági törekvéseinek előmozdítására. A Schneider Electric 2022-ben sorban már 11. alkalommal került fel a Corporate Knights által összeállított, a legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat rangsoroló listára, idén a negyedik pozíciót szerezte meg a cég. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01