Új funkcióval védi vásárlóit az eMAG a webáruházban és a mobilappjában is

forrás: Prím Online, 2022. április 5. 19:55

Több lépcsős hitelesítés révén válik biztonságosabbá a vásárlás az emag.hu online áruház webes felületén, illetve az eMAG androidos és iOS-es mobilalkalmazásban. Az új biztonsági funkció aktiválása után ha esetleg illetéktelen kezekbe is jut az eMAG-fiókhoz való jelszó, belépni vagy rendelést feladni akkor sem tud az ismeretlen fél, ehhez ugyanis a vásárló mobilszámára SMS-ben kiküldött, egyszer használatos kódszámot is meg kell adni.

Fontos új biztonsági funkció bevezetésével teszi biztonságosabbá az eMAG.hu online áruházat, illetve az eMAG Marketplace piacteret használók fiókjait az eMAG-Extreme Digital. 2022. április 4-étől a több lépcsős (más néven kétfaktoros) hitelesítés is elérhetővé vált mind a www.emag.hu webes felületén, mind pedig az eMAG mobiappjában. Az adathalászok elleni védelmet kínáló funkció használatához az Androidra és iOS-re elérhető appokat frissíteni szükséges, a webes felületen viszont automatikusan megjelenik.

 

Mi az a több lépcsős hitelesítés?

Egy olyan extra védelmi vonal, amely az eMAG.hu-n regisztrált felhasználói fiókokat védi a belépéshez szükséges e-mail cím és jelszó párosának megadásán felül. A több lépcsős hitelesítést a emag.hu-n és a mobil appban egyaránt a felhasználói fiók ikonjára bökve, a weben a Biztonsági beállítások, az appban pedig A fiók beállításai menüpont alatt lehet aktiválni, ha a fiók használója itt elmenti a mobiltelefonszámát.

 

 

A több lépcsős hitelesítés aktiválását követően a emag.hu-n, vagy a mobil alkalmazásokban való belépéskor az e-mail cím és a jelszó párosának megadása után a rendszer egy hatjegyű hitelesítő számkódot is bekér, amelyet a belépés nyomán küld ki SMS-ben a fiókban megadott mobilszámra.

 

Ugyanebben a menüben a felhasználók áttekinthetik azoknak az eszközöknek a listáját is, amelyekről bejelentkeztek eMAG-fiókjukba, és ha esetleg munkahelyen, másnak ajándékozott eszközök bejelentkezve maradtak volna, lehetőségük van a távolból kiléptetni akár mobil eszközről, akár PC-ről a bejelentkezve maradt fiókjukat, hogy ahhoz senki illetéktelen ne férhessen hozzá.

 

“Azt követően, hogy néhány hete csatlakoztunk az adathalász támadások visszaszorítását célzó hazai iparági együttműködéshez, a több lépcsős hitelesítés bevezetésével az eMAG-Extreme Digital jelentős mérföldkövet ért el ügyfeleinek védelmében. Bár a több faktoros hitelesítést egyre több hazai vállalkozásnál alkalmazzák, a magánfelhasználók körében kevésbé terjedt el ez a biztonsági funkció, de mi a céges és magán ügyfeleink számára egyaránt javasoljuk a használatát” – kommentálta az új funkció bevezetését Várkonyi Balázs, az eMAG-Extreme Digital ügyvezetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30