Két monitor egy állványon

forrás: Prím Online, 2022. december 8. 15:41

A felhasználók monitorok felé támasztott igényei igen változatosak lehetnek az ergonómia és a felhasználói élmény szempontjából is. A hagyományos monitorállványok megfelelő beállítása gyakran problémás és időigényes folyamat, pedig a megfelelő magasságban és szögben elhelyezett képernyővel vagy képernyőkkel jelentősen javítható a felhasználó munkavégzés közbeni testtartása, ez pedig a hatékonysága mellett hosszabb távon a jóllétére is pozitív hatással lehet. 

 

Felhasználói és szoftveres igények

 

Számos munkakörben elősegíti a hatékonyságot, ha több futó programot vagy az éppen használt szoftver minél több elemét egyidejűleg látják a felhasználók, ezekhez pedig kényelmesen és gyorsan hozzáférnek – ilyenkor a legkézenfekvőbb megoldás egy második képernyő használata. Gyakran felmerülő probléma, hogy a második számítógéphez kapcsolt monitort a felhasználók nem tudják ideális pozícióban elhelyezni: a legtöbb állvánnyal a monitort csak egy vagy két irányban lehet mozgatni és a be- és átállítás folyamata is problémás. Az íróasztalon pedig korlátozott mennyiségű hely áll a rendelkezésünkre, aminek a jelentős részét egy – vagy adott esetben két – monitorállvány el is foglalja. 

 

 

Az egyes munkához használt szoftverek között vizuális kiterjeszthetőség tekintetében is különbség van abból a szempontból, hogy függőleges vagy inkább vízszintes elrendezésben láthatjuk és érhetjük el könnyebben a használt felület egyes elemeit – ebbe persze beleszólhatnak az egyéni preferenciák és megszokások is. Az LG – immáron hazánkban is elérhető – kifejezetten komplex munkavégzésre tervezett Ergo Dual monitorpárja a hozzá tartozó különleges állvánnyal teljes rugalmasságot garantál a használat során: a két kijelző egymástól függetlenül mozgatható és elhelyezhető szinte bármilyen pozícióban és elrendezésben. 

 

A monitorpárhoz tartozó különleges Dual Ergo állvány a csoportos kreatív és egyéb kooperatív munkafolyamatok hatékonyságát is segítheti: a képernyők mindkét irányban 335 fokos szögben elforgathatóak, így az asztal körül ülők számára is könnyedén láthatóvá tehetjük, ami a képernyőkön megjelenik. Az állvány könnyedén és biztonságosan, egy speciális talppal rögzíthető az íróasztalhoz, a vezetékek pedig a váz belsejében elvezethetőek, ezzel jelentős helyet tehetünk szabaddá az íróasztalon.

 

 

Komfort és hatékonyság

 

A munkavégzés közbeni komfortérzetünket befolyásoló tényezők jelentős részét jellemzően nem is érzékeljük, pedig ezek a teljesítményünk mellett hatással lehetnek az egészségünkre is. Ilyen például a nem megfelelő testtartás, ami például hát- és nyaki fájdalmakat, vagy egyéb egészségügyi problémákat okozhat, valamint akár hosszan tartó, beszűkült légzés is lehet a velejárója. Ezeknek a tényezőknek egyenes következménye lehet a koncentráció, a teljesítmény és az általános jóllét romlása. 

 

 

Munkaállomásunk elrendezésekor éppen ezért fontos odafigyelniük a kijelző vagy kijelzők megfelelő elhelyezésére, ugyanis ez jelentősen meghatározza a munkavégzés közbeni testhelyzetünket. A monitorpárhoz tartozó Ergo Dual monitortalp lényege, hogy a kijelzőt bármilyen pozícióban elhelyezhetjük magunk előtt: az állvánnyal a monitor magasságát, távolságát, dőlésszögét és forgatási szögét is kényelmesen szabályozhatjuk, így a képernyőt az asztal fölött szinte bármilyen pozícióban rögzíthetjük. A személyre szabható beállítási lehetőségekkel egészségesebb testtartás érhető el munkavégzés közben, ez pedig rövid és hosszú távon is jelentős pozitív hatással lehet a teljesítményünkre. 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG legújabb gaming monitora lett a 2023-as LEC hivatalos kijelzője

Az LG Electronics (LG) legújabb UltraGear gaming monitora, a 25GR75FG lett a 2023-as League of Legends EMEA Championship (LEC) hivatalos kijelzője. Az új készülék az LEC-szezon kezdetén debütál, ahol a régió legjobb csapatainak játékosai játszanak majd rajta a bajnoki címért. Az LG az UltraGear márka révén továbbra is szoros partnere a világ egyik legnépszerűbb e-sport-ligájának, és elkötelezett a sportág nemzetközi fejlődésének elősegítése mellett.

2023. január 23. 14:09

Újraértelmezett játékszabályok az új Philips Evnia gaming monitorral

A mai gamerek minden eddiginél magasabb elvárásokat támasztanak. Igazán magával ragadó élményt keresnek, amely leköti az érzékeiket, és lehetővé teszi számukra, hogy teljes mértékben kiélvezzék a játék izgalmát. A játékosok élvonalbeli specifikációkkal rendelkező beállításokat szeretnének, de a játékkal járó érzelmekre is vágynak. 

2023. január 20. 20:29

Két vadonatúj, 40 hüvelykes monitorral bővül a Philips kínálata

Az új év küszöbén a professzionális felhasználók világszerte kétségtelenül ambiciózus célokat tűznek ki az elkövetkező tizenkét hónapra. A Philips monitors portfóliójában, amely igyekszik a felhasználók számára olyan megoldásokat kínálni, amelyek megfelelnek a változó igényeiknek, két vadonatúj, gazdag funkciókkal felszerelt modellt köszönthetünk, amelyek biztosan elnyerik majd a felhasználók tetszését: a Philips 40B1U5600 és a Philips 40B1U5601H modelleket. 

2023. január 12. 12:39

Személyre szabott élményt nyújtanak a Lenovo új megoldásai

A CES 2023 kiállításon a Lenovo az innovációra és a felhasználói élmény javítására összpontosító eszközök és megoldások legújabb termékcsaládját mutatta be. Az új portfólió az új formavilágtól kezdve a gyönyörű, dizájnvezérelt termékeken át az AI innovatív alkalmazásáig személyre szabottabb technológiai élményt nyújt a fogyasztóknak és az üzleti felhasználóknak.

2023. január 6. 15:19

A Dell Technologies újabb „világelső” termékeket mutatott be

A Dell Technologies bemutatta a világ első IPS Black technológiával rendelkező 6K monitorát és a világ első Zoom-minősítésű, együttműködést elősegítő billentyűzetét.

2023. január 6. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46

Okosabb támadások fenyegetik a képzetlen munkavállalókat

2023. január 2. 15:22