Gaming monitor a hatékony multitaskinghoz?

forrás: Prím Online, 2023. május 16. 19:58

Bár szokatlannak tűnhet, egy játékosok igényeire szabott monitor nem csak gamerek számára lehet ideális: a munkahelyi és iskolai feladatvégzés hatékonyságát is javíthatja. Ha elég széles egy monitor kijelzője, akár négy ablak együttes megjelenítése is lehetséges amellett, hogy a felhasználó kényelmesen, egy helyen láthat minden számára fontos információt.

 

Nagy kijelzőfelület, több ablak

 

Az egyre szélesebb monitorkínálat új lehetőségeket nyit a multitasking munkavégzés terén is. Az LG legújabb, hajlított kijelzőjővel rendelkező 45GR95QE-B UltraGear OLED monitorja ugyanakkor nem csak a mérete miatt alkalmas tökéletesen mind munkára, mind pedig játékra.

 

Az univerzális felhasználási lehetőségei miatt a monitor előnyös lehet az iskolába járók számára is. A tanulás során is gyakran szükség van több ablak együttes megjelenítésére, például feladatlapra, jegyzetekre és akár videóra. A gyártó jelenlegi legnagyobb méretű OLED monitora ideális választás lehet azoknak is, akik munka vagy tanulás közben előszeretettel dolgoznak egyszerre több ablakkal: ekkora méretű eszközön ugyanis akár négy párhuzamosan futó programot is kényelmesen megjeleníthetünk egymás mellett úgy, hogy tisztán kivehetőek legyenek az apróbb, szöveges részek is. A hajlítás miatt a képernyő széleinél lévő pixeleket is tökéletes szögben láthatja a felhasználó, így torzulás nélkül, tisztán észlelhető az ott futó tartalom is. 

 

 

Egy nagy képátlójú monitoron nagyobb méretben jeleníthetők meg a képernyőn a különböző elemek, ami kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé, különösen, ha csoportmunkáról van szó, ahol egy monitorra figyelnek a résztvevők. Ha többen helyezkednek el a képernyő előtt, a nagyobb képernyőfelületen könnyebben láthatóak a részletek, az OLED technológia nyújtotta széles betekintési szög miatt pedig akkor is tisztán láthatják a felhasználók a képet, ha élesebb szögből nézik a monitort. 

 

A játék hatása a produktivitásra

 

A videojátékoknak számos pozitív hatását ismerjük: amellett, hogy közösségi élményt jelenthetnek, csökkenthetik a szorongást, sőt az ír Lero kutatóintézet felmérése szerint a kognitív készségek széles skáláját – tanulás, emlékezés, gondolkodás, figyelem – is fejleszthetik. A játékkal járó pozitív pszichológiai hatások pedig közvetetten jó hatással vannak a produktivitásunkra, eredményességünkre, akár iskoláról, akár munkahelyi szituációról legyen szó. 

 

 

Az LG új, eddigi legnagyobb mértékű íveltséggel (800R) rendelkező gaming monitora kiemelkedő képminőséget, élénk színeket és lenyűgöző térérzetet biztosít, emiatt nagyszerű játékélményt nyújt a felhasználók számára a teljes kikapcsolódás érdekében. A 240 Hz-es képfrissítési ráta folyamatos képet és sima játékmenetet, a 0,03 milliszekundumos válaszidő pedig gyors reakciót tesz lehetővé a játék közben. A kijelzőtechnológia révén az új monitor kiemelkedő kontrasztot képes megjeleníteni, amellyel élethű és részletes vizuális élményt garantál. 

 

Gyakori probléma munka és játék közben egyaránt, hogy a fényforrások visszaverődhetnek a képernyőről, ami zavaró lehet a használat közben. Ennek elkerülése végett a monitor tükröződésmentes felülettel rendelkezik, a képernyő pedig az LCD kijelzőknél lényegesen nagyobb fényerő megjelenítésére képes, így akkor is tisztán látszanak a megjelenített képek részletei, ha a szoba fényviszonyai nem ideálisak.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

25. évfordulója alkalmából a Thermaltake bemutatta Hydrangea Blue kollekcióját

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája büszkén ünnepli 25. évfordulóját, és egy különleges, új színű kollekciót dob piacra Hydrangea Blue színben. Az elmúlt 25 évben a Thermaltake a „Tökéletes felhasználói élmény nyújtása” szellemiségét követte a PC-rajongóknak szánt csúcskategóriás és sokszínű termékek folyamatos bevezetésével. 

2024. február 15. 14:31

Az AGON by AOC egy új, QHD felbontású taggal bővíti a G4 sorozatot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – kibővíti AOC GAMING termékcsaládját egy QHD modellel a díjnyertes G2 sorozat utódjának számító G4 sorozatban. A 27 hüvelykes (68.6 cm) AOC GAMING Q27G4X Fast IPS panellel, a QHD (2560x1440) felbontásnak köszönhetően a versenyzői szintű játékélmény érdekében kiváló képélességgel, lenyűgöző 180 Hz frissítési rátával, akár 1 ms GtG válaszidővel és Adaptive-Sync támogatással rendelkezik. 

2024. február 10. 12:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30